Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Siemens изцяло китайска фирма ли са вече? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Siemens изцяло китайска фирма ли са вече?
Аз нямам проблем с самата машинка за сега. Като че ли добре си работи.
Но документацията е като писана от китайци за някакво тяхно си изделие.

След 10 тина часа загубени, намерих начина по който се изчиства fault. Не е споменато нищо по въпроса в документацията.
Първо че един регистър трябва да се настрои от самия инвертор, и после се оказа че трябва да пишеш 3 пъти последователно в самия бит на контролната дума за да сработи зачистването. Но се наложи да ги изчета 2ри пъти целия документ, и да направя аналогия с други регистри и функции и да схвана логиката на програмиста дето го е мислил това.

Изобщо пълна боза.

Вто Ное 28, 2017 11:02 pm
Профил

http://www.xing-news.com/reader/news/ar ... igin=email

Сря Ное 29, 2017 10:11 am
Профил
Аватар

Малко е на немски :)

Сря Ное 29, 2017 12:13 pm
Профил
Аватар

Ники - в момента имам 3бр. G120C при мене и на трите пише Made in UK. Да - всички регистри при Сименс са 0х4000, като могат да овърфлоунат до 0х7FFF и съответните отрицателни стойности от 0хFFFF до 0х8000. За ток, напрежение, торк и т.н. има няколко регистъра които дават скалировката - демек 100% ток означават примерно 2 ампера. Същото и за другите стойности. Иначе по модбъс не съм пускал никога - само по ProfiNet но предполагам че е подобно освен медията. Не съм запознат с твоя инвертор ни има вероятност с някой от техните тулове да може да го ръчкаш чрез компютър.

Между другото имам информация че голяма част от софтуера на Сименс се пише в Украйна - имам един приятел дето работи в една софтуерна фирма там и каза че имали 100-120 човека дето са драскачи за Сименс.

Сря Ное 29, 2017 12:39 pm
Профил ICQ
Аватар

първо е имало някакво листо на чинглиш с описание на хардуера, най вероятно копи-пейст, в краен случай преведено от девойка от китайски.
после местния индийски софтуерен гуру е натворил някакъв работещ фърмуер, без и той да е разбрал защо точно работи цялата джаджа. като е свършил тежката работа, по спомени от сорса, е допълнил чинглишкия документ, внасяйки спецификата на изразните средства, характерни за индианците.

накрая всичко са го пратили на някой немец, който си го е превел на немски с гугъл транслатор, оформил го е на немски и го е пуснал на отдела за превод на ръководства от немски на английски. въпросния отдел вероятно е в друг град, или дори друга държава (примерно се състои от поляци) и никога не си и помисля да пипне устройствата, за които пише ръководства.

вика му се 'загубени в превода', или либеращина.

Сря Ное 29, 2017 12:44 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ДедоБоре написа:
първо е имало някакво листо на чинглиш с описание на хардуера, най вероятно копи-пейст, в краен случай преведено от девойка от китайски.
после местния индийски софтуерен гуру е натворил някакъв работещ фърмуер, без и той да е разбрал защо точно работи цялата джаджа. като е свършил тежката работа, по спомени от сорса, е допълнил чинглишкия документ, внасяйки спецификата на изразните средства, характерни за индианците.

накрая всичко са го пратили на някой немец, който си го е превел на немски с гугъл транслатор, оформил го е на немски и го е пуснал на отдела за превод на ръководства от немски на английски. въпросния отдел вероятно е в друг град, или дори друга държава (примерно се състои от поляци) и никога не си и помисля да пипне устройствата, за които пише ръководства.

вика му се 'загубени в превода', или либеращина.

Ами Дедо, така е - глобализация,
затова например линеар не издържа и се мърджна с аналог. при ленеар 90%от аппнотовете и даташитовете са се писали от самите силикон дизайнери или поне от главните дизайнери, т.е. от човека/човеците които създават чипа и знаят за какво е правен и какво прави. верно продуктите им имаха най-голямата добавена стойност, малка гама от продукти, специфични, търсени и качествени :)
обаче в днешният аурдрино свят не може да се прокопса дълго по този начин...
Трябва даташита да се пише от китайка завършила богословският факултет някъде в съчуанска околия, или някой брахмапутра в ню делхи или там някъде,
като цяло в свят дето новина по телевизията е, че се открива обществена тоалетна и се реже лентичка по случая, няма как друго да е :(

Сря Ное 29, 2017 1:48 pm
Профил
Аватар

за лентичката не е сигурно. функцията 'ленторез' е запазена за Него. влерката може би е рязал тоалетна хартия, ако някой не я е задигнал преди това.
за линеар ми е особено тъжно - да, скъпи са, обаче няма грижи.

Сря Ное 29, 2017 1:55 pm
Профил
Ранг: Минаващ

G120 се прави в Eвропа а sinamics v20 в Китай,като това е официална информация от трейнинг центъра им в Нюрнберг от миналата седмица.
За V20 нама никакъв софтуер само през панела.

Сря Ное 29, 2017 3:42 pm
Профил
Аватар

G120C го виждам като мидрейндж инвертор и ползвам само такива от Сименс - не съм се интересувал за другите им модели. Не за друго ами щото си ги вкарвам в проекта в портала и т.н. Иначе Данфос дават много свежи цени за техните инверторчета - един клиент искаше такива и направо ме зашеметиха с цената.

Сря Ное 29, 2017 7:58 pm
Профил ICQ
Аватар

G120C гледам че няма дисплей. По евтини ли са от V20?

Сря Ное 29, 2017 9:03 pm
Профил
Аватар

Ами можеш да им видиш цените във Филкаб - по принцип можеш да сложиш едни 10% надолу от тях. Нямат дисплей защото могат и без него. Туловете за които говорих директно конфигурират машината. А когато са вързани с PLC телеграмата е достатъчна за нормална функционалност. Пациента в повечето случи няма нужда да пипа регистрите на PID каскадата примерно :)

Иначе дисплеите за G120C са два модела - Basic и Intelligent - цените във Филкаб са 57 срещу 228 лв. (важи същото за 10-те процента надолу)

Сря Ное 29, 2017 9:35 pm
Профил ICQ

V20 са най-евтините и прости.

Сря Ное 29, 2017 9:56 pm
Профил
Аватар

Не ги бях поглеждал V20 а и специално там където слагам Siemens принципа е "като ще е гарга да е рошава". За всички останали предпочитам Omron/Yaskawa ама сега Danfoss ме накараха сериозно да се замисля.

Сря Ное 29, 2017 10:09 pm
Профил ICQ
Сименс се правят на тежкари последните години.
Говоря Сименс България.
Трябва да си корпоративен клиент, че да се надяваш за съпорт.
Ленце мен ме изненадаха приятно. Хем евтини неща, хем екипа в Пловдив дава добър съпорт.

А и да. Имам два контролера cpu 1200. На единия пише производство Германия, на другия Китай :)
Обаче във фирмата където работих до скоро съм подкарвал много и Китайски неща- Сименс инвертори и plc. Не съм забелязал разлика

Нед Дек 24, 2017 1:09 am
Аватар

Аз имам една единствена "среща" с Ленце и въобще не бях впечатлен. Клиента държеше на техни инвертори и се оказа че инвертора който взех, като опции е по зле и от някой китайски - за първи път видях инвертор който няма вариант за трипроводно свързване пуск/стоп. След известно време заляха единия инвертор с вода и се наложи да го сменям. Изгорелия го отворих да го видя и схематично все едно е проектирам в кръжок по електроника - особено изработването на ниските захранвания - елементна база - средата на 80-те години на миналия век.

За съпорта на Сименс нищо съществено не мога да кажа - принципно гледам да се преборя сам с измишльотините им. Досега съм имал един проблем с едно ХМИ дето умря след няколко пускания - дадоха някакъв акъл ама като цяло препоръката беше "върнете го и ще го сменим".

Нед Дек 24, 2017 11:03 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща