|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:01 pm
Край на превключването лятно / зимно време?
Край на превключването лятно / зимно време?
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Край на превключването лятно / зимно време?
Чел съм статията към която съм дал линк. Все едно сме/били във война и се е налагало да правим икономии на гориво и електричество. Кажи го на хората, дето са били във влака и са чакали 1 час за да може влака и разписанието да съвпаднат.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Дек 02, 2017 2:00 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Защо да не им го кажа? Не съм ги пращал аз на това наказание да пътуваш с БДЖ, при това посред нощ... На мен ми е все тая, и да го няма това. Да въвеждат лятното време за постоянно, и да се приключва. Защо лятното - гадно е в 17 часа да е тъмно...
Последна промяна Tisho на Съб Дек 02, 2017 2:54 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Дек 02, 2017 2:21 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Да, и все едно сме имали танкове през Първата световна война.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Дек 02, 2017 2:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
В това отношение, занимаващите със животновъдство имали известен проблем. Изпитвали затруднения да обяснят на кравите че требе да си променят режима с час нанякъде. За мен, тая смяна на времето е страшна глупост. Без да гледам часовник, в общия случай имам приблизителна представа колко часа е. При смяна на времето, това спира да бачка за някакъв период от време.
|
| Съб Дек 02, 2017 2:55 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
И аз съм за постоянно лятно време, искам да се мръква в 6 
|
| Пон Дек 04, 2017 2:39 am |
|
 |
|
velio
|
+1. Ранното мръкване си е гадно. Като цяло смисъл няма от това зорлем да се мести часа, не виждам защо да се продължава. Проблема е че, до колкото чух, няколко пъти е вкарвано за обсъждане в евро-парламента и няколко пъти е отхвърляно... Иначе евала на ердоган - имат си целогодишно едно часово време.
|
| Пон Дек 04, 2017 5:40 pm |
|
 |
|
fred
|
Не ме интересува кога се мръква и съмва, аз и без това понякога прещраквам и минавам на американският часови пояс, т.е. спя денем и будувам нощем. Нощно време дори се работи по-добре, няма какво да те разсейва.
Обаче това пренастройване на часовниците е изключително гадно, трябва непрекъснато да налучквам бутончета и копчета за да ги мърдам назад напред. И което е по-лошо, трябва да не забравя да го направя а аз редовно забравям и се издънвам с насрочени срещи. Да я махат тази лятна или каквото ще да е часова дивотия че ми писна вече.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Дек 04, 2017 5:55 pm |
|
 |
|
bobihot
|
По случая да накараш Слънцето да изгрява по едно и също време. Биологичният часовник е слънчевият- като се съмне ставаш, препичаш се на слънце, ракийката салатката и като се мръкне си лягаш. Като се мени изгрева, за да сме в крак с него, трябва 2ч да се мени времето.
|
| Пон Дек 04, 2017 10:47 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на мен дори ръчния ми часовник си сменя времето автоматично, какви копчета, какви бутончета. часовника с кукувичка е лесен. и като отменят смяната на времето, ще трябва да си търся нов фърмуер за часовника ли?
далеч по важен е въпроса, защо уличното осветление не успяват да му сменят времето в разумен срок? особено наесен, в най-големия трафик, че и често вали, уличните лампи светят колкото африкански г@з. палят към 20 часа и цяла нощ харчат ток за никого.
мен лично ми е все тая. за 2-3 дена почвам да се будя по същото време
|
| Пон Дек 04, 2017 10:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз пък нося механични часовници, така или иначе редовно ги сверявам защото ги оставям да спрат 
|
| Пон Дек 04, 2017 11:39 pm |
|
 |
|
velio
|
На уличните лампи няма зор да им сменят времето. Тях не ги бърка лятно/зимно, щото практически трябва да палят преди залез и да гаснат след изгрев. Там трябва астрономически таймер дето сам да си мести часа на включване и изключване всеки ден с минутка (има такива). Иначе за ставането няма проблем особен, но лятото е готино като излезеш от работа и имаш още поне 2-3 часа слънце. Зимата, 2-3 часа преди да излезеш вече няма слънце... Депресиращо е. Е, ако си работохолик, няма да ти прави впечатление, ще виждаш само работата.
|
| Вто Дек 05, 2017 7:48 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
А защо трябва да им сменят времето? Датчиците за осветеност не са хипермодерна технология, струваща торби с пари.
|
| Сря Дек 06, 2017 4:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
осветеността на улиците е последното нещо, което вълнува общинарите. в момента са яко заети да усвояват пари за осветление. с плачевни практически резултати, но добре захлебили. --- баща ми разправяше, че преди войната е имало ДТО - дирекция по трамвайте и осветлението. една дирекция, с един директор. сега, като изгори лампа, поне 20 институции си прехвърлят топката, че не е тяхна работа. но ако закачиш някаква жица на някакъв стълб, поне още 20 души ще ти се обадят да им плащаш наем.
датчика за осветление е технология, която няма корупционен потенциал (струва адски малко)
|
| Сря Дек 06, 2017 5:09 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Мда. Работата е в корупционния потенциал..... Винаги съм се чудел, защо се правят сигнализации на пешеходни пътеки в центъра на града със соларно захранване. Ами ония уйовини дето се вдигаха и потъваха при преминаването на трамваите по Граф Игнатиев? Ами умните светофари? Седиш до него и ушещаш, колко си тъп. 
|
| Сря Дек 06, 2017 5:25 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с изкуствен интелект трябва да се занимават само хора, които имат естествен такъв
|
| Сря Дек 06, 2017 5:31 pm |
|
|