| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Идеи за коледни подаръци (инжинерни де...)
Моят подарък Дядо Коледа вече го донесе - таблет 10 инча 1920х1200, 4GB RAM, 64GB ROM, MTK6797 Deca Core, две симки+SD card, 4G LTE, камери 8MP+2MP... само за $110 с кожената калъфка и то по DHL.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Дек 05, 2017 4:42 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
|
| Пет Дек 08, 2017 3:26 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
www.astroshop.euнещо което да става за звезди и наблюдение на животинки, едновременно. моделите със звездни карти и насочване май не са евтини. кой е / е бил в кръжока по астрономия? като казах астрономия - как са фотоапаратите напоследък - Никон, Канон и прочие? Имаше един Никон 900 май със сериозно оптично увеличение
|
| Нед Дек 17, 2017 11:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся зимата готините животинки отсреща (студенки) взеха да си пущат щорите 
|
| Пон Дек 18, 2017 1:13 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
стани фотограф, няма да се крият  имам предвид истински птици, не съседките
|
| Пон Дек 18, 2017 2:04 am |
|
 |
|
michev
|
За звезди става всичко  . Виж, за планети вече избора е доста по-ораничен, освен ако си с безлимитен бюджет. Като за начало можеш да минеш и без моторизиран. Има достатъчно приложения за смартфони, които ти показват какво има в небето като ги насочваш в дадена посока. Доста се чудих какъв телескоп да си купя преди години и след много ровене в интернет стигнах до извода, че моят телескоп е https://www.astroshop.eu/celestron-tele ... r_1_select . Не съжалявам. Водят го, че е entry level и дори става за наблюдение на планети. За по-ясни изображения ще трябва да му добавиш някой по-добър окуляр (скъп  100-200лв). Фото може да се закачи към телескопа на мястото на окуляра, като му махнеш обектива и добавиш T-Ring и Т-adapter. С безогледален е по-добре, понеже няма откат. Ако ще снимаш далечни обекти изисващи по-дълго време на експозиция - ще трябва да вземеш моторизирана версия на телескопа. Става и за наземно наблюдение, но да знаеш че обръща картината на обратно  .
|
| Пон Дек 18, 2017 10:48 am |
|
 |
|
Grubi
|
да, ако човек има повече бюджет този https://www.astroshop.eu/skywatcher-tel ... et/p,18029ако може и с мотор  но надали. Но пък entry level-а никак не изглежда зле
|
| Вто Дек 19, 2017 9:10 am |
|
 |
|
michev
|
Този до който съм ти пуснал линк има вариант и с мотор .. с/у 20 евра горница. Имай в предвид, че има огрмна разлика в моторизирането на телескопите. Едните могат да ги въртят всякак и да ти "нацелват" обект а дургите - простите, са само едно моторче с регулатор на оборотите и ти движи само едното направление (първоначалното позициониране и настройване на стойката може да ти отнеме до към час  ).
|
| Вто Дек 19, 2017 5:07 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
michev, какви са изискванията за основата на която се поставя триногата и какъв е опита ти. Пробвал съм - да наблюдаваш Луната няма проблем, но по-далечни планети все бягат от вибрациите или затъване в земята. Сигурно има чалъм някакъв...
|
| Вто Дек 19, 2017 7:39 pm |
|
 |
|
Grubi
|
а какъв е варианта си вземеш добър статив (моторизиран или не, с база данни или не) и да почнеш с малък телескоп, и ако (като) ти отеснее да вземеш по-големия и т.н. Това рзбира се за един тип телескопи. да не почваме с микроскопите, че там също е забавно 
|
| Вто Дек 19, 2017 7:45 pm |
|
 |
|
michev
|
Любителски. От януари 2013та до януари 2017-та - 3-4-5-6 пъти в годината. В моя случай, основата не е имала голямо значение, понеже моя е без мотор и съответно няма нужда от голяма подготовка. Наблюдавал съм предимно от твърда повърхност (тераса, паркинг) но имам и няколко наблюдения от меки - поляни, та основата не е била фактор. Единственото нещо което правя преди да наблюдавам е - балансиране на телескопа. Не ми се е случвало толкова да ми вибрира, че да не мога да наблюдавам далечен обект (с х2 Barlow + 10мм окуляр с малък FOV). Явно ти е голям телескопа за да затъваш  При мен не се е случвало, въпреки че не е от най-леките. Идея си нямам. Харесваш си марката и си задаваш въпроса в техния форум 
|
| Вто Дек 19, 2017 9:53 pm |
|
 |
|
Grubi
|
я погледнете този микроскоп http://www.amscope.com/stereo-microscop ... amera.htmlи подобен http://www.amscope.com/free-express/3-5 ... amera.htmlПървия има по-голямо работно разстояние, и по-голямо работно поле, както и някои други екстри. Осветлението винаги може да се смени.
|
| Сря Дек 20, 2017 6:14 pm |
|
 |
|
Grubi
|
а това е цветомузиката за микроскопи, за която говореше един колега http://www.amscope.com/60w-color-mixing ... necks.html
|
| Чет Дек 21, 2017 7:37 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Pick and Place машина, ако оня червения и брадат коминочистач не ми донесе ще си я купя сам! 
|
| Съб Дек 23, 2017 10:22 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
|
| Съб Дек 23, 2017 11:03 am |
|
|