|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Лаптоп <-> PC ?!?
Хм, леново точно имат бизнес модели с читави процесори, говоря 4 ядрени, иначе при други масово новите двуядрени. За батериите по спецификация са малко по малки, на практика зависи от използването. Скоро взехме на жената леново, единствено ме подразни, че трябваше да е с олед, както виждах конфигурация без олед така изведнъж изчезна м, а олрда харчи повече и не може да му се сложи lte.
|
| Пон Дек 18, 2017 5:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе всичко е бла-бла и Нам за к'в е на жена ми или бабата да си гледат фейса или внучетата на олед. А след 10 годишен скок в технологиите лаптопчето за $100 все така си остава пожелание, т.е. такова дето поне да прилича на купеното втора ръка за под 100 лева. За "работен кон" си имам други възгледи, но най-вероятно част от тях искат актуализация. Това обаче едва ли ще включи 32 гиги РАМ и 16 ядра.
|
| Пон Дек 18, 2017 5:42 pm |
|
 |
|
michev
|
Мда, има - T470p - ама с 2 особености - 14" и цена която не е по джоба на средностатистическия българин. Примерни цени в БГ - https://www.pazaruvaj.com/CategorySearc ... kPad+T470p
|
| Пон Дек 18, 2017 5:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Има и нещо друго. Аз от лаптопа очаквам да е лек и да държи много на батерия.
Та нещо не ми се вместват в концепцията разни лаптопи-добитъци с 4 гигахерцови лами, дето хем тежат, хем им носиш батериите в куфарите. На колегата лаптопа е някакво HP подобно на това дето Дедо рекламира хипер дупер лети, верно. Ама то само адаптера за тока му тежи повече от моя целия лаптоп с все чантата. Като го нарамиш и то ти къса рамото по летищата. Отделно че като си го сложиш на краката и ти пали панталоните...
В това отношение съм ги признал ябълките. Щото хем са зверчета, хем са тънки и леки, хем държи батерията. Ама за тия пари както казах, щом не прави свирки - няма смисъл.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 18, 2017 6:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
А, бе имаше при нас един фен на ябълките с лаптоп на месец и неработещ вентилатор. Не може да се твърди, че всичките ябълки са гнили, но на него не му стана по-леко от това...
Аз батерия рядко ползвам и съм я сложил в режим консервация, но друго ме дразни в лаптопите - все не ми достигат USB портовете, та мъкна хъб. Последния лаптоп го взех и заради 3-те USB-та.
|
| Пон Дек 18, 2017 6:47 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
От коя страна са само 3?  Това ако не е ултабук някакъв е голяма гавра да сложат само 3 - моя е старичък вече но си има 5 усб-та (едното комбо с есата), а на докинга има още 4, на монитора и там имам 4... И имаше моменти в които си ги пълнех петте (то затова и взех докинга), а сега гледам че май повече за зарядни ги ползвам тия портове... Та тя работата довреме, или пък на етапи. Липсва ми в момента това че няма NVMe и трябва да карам на 6гбс сата ссд. А, и няма AC вифито та се ослушвам за евтина оферта за intel 7260 AC... Облизвах се и за едно Z600 с две ксеончета - не за друго ами щото беше комплект с 32Г рам...
|
| Пон Дек 18, 2017 8:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз имах такъв, между другото като взех едбо ХП за проба, уж ново, уж много мозък, без виртуалка не усетих почти никаква разлика в солида, а имат 4 год разлика в поколенията. Иначе моя мак се оправи след преинсталация, вентилатора заработи и сега е ок. Обаче ако мака с неговите си мак софтуери държи на батерия, с виртуалка и боз не, явно боза е много по-неефективен и харчи повечв цпу, дори и без други кафове, само самият боз. Сега съм с ХП щото не успях да сменя първото за леново или дел, G4 някакво работна станция. Горе долу бива но съжалявам за леновото, ХП е колкото него като цена, въпреки че аз исках по-скъпото ама го нямаше. Както писах ако трябва да работиш в движение друго не те оправя, дори и да не конструирам, само да разглеждаме файлове при доставчици си трябва голямо, а това ми е ежедневие та се простих с настолните завинаги.
|
| Вто Дек 19, 2017 2:34 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
 това на лаптоп ли?
|
| Вто Дек 19, 2017 10:24 am |
|
 |
|
gicho
|
Да, системата е лаптоп-докинг-монитор. Е, последните две ги има когато съм на бюрото, но пак ги броя.
|
| Вто Дек 19, 2017 6:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ъмчи за тез пари щеше да имаш и деск и лап, пък с малко старание щеше да си ги ползваш и двата със здраве.
|
| Вто Дек 19, 2017 6:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ееее, това е друго. Имах предвид USB портовете на самия лаптоп. Иначе и при мен стават от 3 на 9, след като закача 7-портовия хъб.
|
| Вто Дек 19, 2017 6:43 pm |
|
 |
|
gicho
|
|
| Сря Дек 20, 2017 12:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това пък какво ще го правиш 
|
| Сря Дек 20, 2017 5:07 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ядра ли ти трябват или сторидж? или комбинация от тях? ако можеш да го изхраниш, обади се, имам подходяща железария. малко трудно влиза в шейната (в амплоато ми на Дедо Коледа), но ще измислим нещо, ако твърдо си решил че ти трябва.
|
| Сря Дек 20, 2017 8:09 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ха-ха-ха, се чу някъде на север в тъмното ... или хо-хо-хо ако искате
|
| Сря Дек 20, 2017 9:04 am |
|
|