Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Лаптоп <-> PC ?!? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Лаптоп <-> PC ?!?
А, какво ще го правя - сигурно ще му се радвам на изключено - аз ако имах и малка идея какво да го правя досега да съм го грабнал :-) Жената сигурно по- ще се впечатли от функцията калорифер...
Евентуално за билд сървър си мисля като потенциално приложение. Изключвам "земеделските" задачи, макар времето да захладня и да си има плюсове и това.
Окото ми хвана първо паметта от 128ГБ, после броя ядра. Преди време гледах Xeon Phi, ама и там нямам условия за ефективни тестове - 250вата да му намеря, че и да видя някак да го закача на лаптопа - от expresscard към голям PCI-E? Шантава работа, добре че геймърите са го проиграли.
Ядрата ме блазнят - не че имам кой знае каква нужда, проектите си стават по-големи но пък моето "търпение" се увеличава (или мързел :) ?).
Дедо, благодаря за офертата, ама ако не съм се ръснал за него подобаващо няма да смея да похарча няколко КВтч за теста даже ...
Най-изгодно ми се вижда да намеря достъп до такова - в смисъл да не го купувам, да не го нося, да не го храня, а само да си поиграя. Но както казах, уау ефекта беше временен и щеше да е от нещата дето още преди Коледа щях да се чудя защо съм купил.

Сря Дек 20, 2017 9:24 am
Профил
Аватар

жената щеше да седи на Ф заради веялките, калорифер-ефекта е нищожен в компенсаторен план.
тези неща бучат повече и от комбайн по време на жътва и трябва доста сериозно усилие да се достигнат поне хигиенните индустриални норми.

все пак, ако ти се появи задача за десетки и стотици х86 ядра, обади се. но първо си изясни приходната част :roll:

128 гиги в днешно време е нещо нормално.
текущата мода е 16 гигабита FC, 8 се счита за вчерашно, а 'яките батки' вече деплойват 64 гигабита и стотици терабайти сториджи.
честно си признавам, че не знам каква е ситуацията у нас. вече сме усвоили 2 милиарда за 'електронно правителство', а резултата дори не е е на нивото на фейсбучене. дори суперкомпютър си имаме, не знам дали са плащали заплата поне на човека, който е обучен да го включи. или да го изключи, че тока му бил няколко милиона...

Сря Дек 20, 2017 9:48 am
Профил

То докато пуснат електронното правителство сигурно редова вградена видеокарта ще е с терафлопсите на тоя суперкомпютър... Макар че може да е с план "upgrade" от теленор - с условие за ежегодно купуване на следващия модел :)
А може да се появи евродиректива всички правителства да са на сървър в Брюксел, или Москва, според конюнктурата, и този компот да отиде за ценни метали.

Сря Дек 20, 2017 10:06 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Tisho написа:
E... :rolleyes: 8O
Поялник през UPS. :D
Такава комбинация не съм правил досега.

На практика, цялата техника се захранва от UPS. Удобно е, а и полезно.

Ама от "енергото" били объркали кабеляка, и при теб се появили 2 фази, вместо фаза и нула и скъпия ти осцилоскоп се наосцилоскопил...

Токът спрял за половин - един час. По закона на Мърфи, в най натопорчения момент. Вместо да свършиш работа, пиеш кафета малко изнервен. И т.н... :D

Те от енергото винаги могат да ги спретнат едни...
Ако си захранвам всичко докато няма ток, ще трябва да намина покрай Тони за някой дизелов генератор...

Съб Дек 23, 2017 10:33 am
Профил ICQ
Аватар

За Асус - не. Всеки ползвал ги твърди, че имат големи драми с охлаждането, остава Леново или HP, MSI не можах да намеря кой го доставя тук.

Съб Дек 23, 2017 10:39 am
Профил ICQ
Аватар

За драми с охлаждането не знам, ама на шефа лаптопа няма 2 години и почна да му прави магарии - рестартира се сам когато си иска. Хем е няква геймърска серия - уж трябва да е супер дупер...

Съб Дек 23, 2017 10:59 am
Профил ICQ
Аватар

То рестартирането може софтуерен проблем да е - при BSOD, ама в настройките да е чекнато автоматичен рестарт.
За винбоз става дума, де.

Съб Дек 23, 2017 12:38 pm
Профил
Аватар

Tisho написа:
...Ако си захранвам всичко докато няма ток, ще трябва да намина покрай Тони за някой дизелов генератор...

Мда, абсолютно категорично, когато спре електричеството и сме на резервно захранване, трябва да включим всички консуматори. Дори и тия които не използваме в момента. Десетина печки-духалки около всяко работно място също биха допринесли за повишаване комфорта... :D

Съб Дек 23, 2017 1:20 pm
Профил

itso.t написа:
Десетина печки-духалки около всяко работно място също биха допринесли за повишаване комфорта... :D

Ти се базикаш, ама това беше редовния номер на оператоките в предишната ми работа. Те са свикнали на всяка да им духа по една духалка иначе им е е студено. И като спре тока след 5 минути вече не им е топло и почват да включват духалките в UPS-a, дето им държи компютрите, мониторите и принтерите.
Ти им обясняваш, че печките са 2KW а те спорят, че няма как една такава мъничка духалка да хаби повече от LCD монитор. Даже показват етикета как монитора е 20(W) а печката е само 2(KW).

Съб Дек 23, 2017 5:05 pm
Профил
Аватар

http://www.technopolis.bg/bg/Laptops/Laptop-HP-OMEN-17-W102NU-Y7W88EA/p/527923

Мдааа...
Сега да видим какъв храст ще излезе от този заек.... :)

Core I7, SSD за ОС-a и един терабайт нормален диск. 16г рам. Доволно добра видео карта, Дисплей порт.
Тоест всичко което ми трябва на пръв поглед.

Нед Дек 24, 2017 6:58 pm
Профил ICQ
Аватар

И аз съм се загледал в същото, че и в малко по-голямото му братче, ама да видим дали ще ми се отвори парашута пред шефа.

Нед Дек 24, 2017 7:30 pm
Профил ICQ

Да не те излъжа но май е само две ядра.

Нед Дек 24, 2017 8:45 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Да не те излъжа но май е само две ядра.

4 ядрен е.
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/processors/core/i7-processors/i7-6700hq.html

Ама виндоус-а му е на БГ. Дразнещо ми е. Сега търся от къде да го сменя на ингилизки.

Нед Дек 24, 2017 11:09 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Коя версия ти Windows-a? За 7-ца е по-трудно ако не е Ulimate, на 10-ка трябва да добавиш в езиците английски и да му кажеш че искаш да основен и след това рестарт.

Пон Дек 25, 2017 10:57 pm
Профил
Аватар

PhilipZ написа:
Коя версия ти Windows-a? За 7-ца е по-трудно ако не е Ulimate, на 10-ка трябва да добавиш в езиците английски и да му кажеш че искаш да основен и след това рестарт.

10 е. Смених му вече езика.
На първо четене - доволен. 10-20сек след натискане на бутон "power" е готов за работа. Около 4.5 часа на батерия работа с Алтиум 16 и включен Wi-Fi. Не загрява, вентилатори не се чуват.

Сря Дек 27, 2017 9:55 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща