Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
омръзна ми от този Пейпал.. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: омръзна ми от този Пейпал..
И на мен ми бяха блокирали доста пари защото съм надминал безданъчния лимит за година и поискаха потвърждение на лични данни. Аз нямах ток на мое име и ме мотаха 3 седмици. Накрая се разправях 2 дена с тях по телефона и им заявих, че завеждам дело да ги съдя за блокираните пари и за лихви и пропуснати ползи и ми пуснаха акаунта. Бяха доста разправиите по телефона.

Съб Дек 09, 2017 12:45 am
Профил
Аватар

Борят тероризма.
И аз съм им дигнал мерника напоследък, ама няма с какво да ги заменя.
Преди имаше начин да кажеш пейпал или банката да обменя валутата. сега е само пейпал. Последно курс-а им беше 2.032лв за евро... :evil:

Нед Дек 10, 2017 11:25 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Това с курса може да се оправеи .Просто от няколко месеца отново правят някакви обновявания и сега системата им не знае каква валута е зададена за картата . Колко удобно нали ? :)
Просто се свързваш със съпорта и заявяаш че искаш да изпращаш към твоята банка в $ или друга валута без конвертиране от тяхна страна и те ще го оправят . Но ако имаш няколко валути в пейпал акаунта отново ще имаш конвертиране към зададената по дефаулт .

Нед Дек 10, 2017 11:47 am
Профил
Минавам на Revolut(основно) и Payoneer( за спешни случаи) и ще ме хванат за шнура. Ще имам реални Iban-и в GB и долари.
Изобщо от година чета за финансови операции и е пълна мъгла за простосмъртните.
Аз искам трансфер на пари от точка А до точка Б незабавно, и изглежда Revolut го правят

Нед Дек 10, 2017 8:38 pm
Аватар

Tisho написа:
Преди имаше начин да кажеш пейпал или банката да обменя валутата. сега е само пейпал. Последно курс-а им беше 2.032лв за евро... :evil:

И сега го има, ама за "удобство" е завряно на кучето в гъза. Всеки път го сменям и всеки път се чудя как беше номера.

Пон Дек 11, 2017 10:02 am
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
Борят тероризма.
И аз съм им дигнал мерника напоследък, ама няма с какво да ги заменя.

Мдам има го. Просто като ти излезе сумата за плащане в техния джам, ако е в левове - значи са я минали по техния курс. Отдолу трябва да има някакъв малък линк, след който още веднъж трябва да се логнеш и тогава може да смениш курса.

Пон Дек 11, 2017 6:51 pm
Профил
Аватар

с пейпал винаги съпорт само по телефона!
сайта им е рядко бъгав, едно оправят друго развалят, предполагам че половината им автоматични комуникации се губят по трасето
преди време трябваше да правя някакви промени в акаунта и десет пъти им пращах промените и нищо не ставаше, накрая се обадих по телефона и проблема се реши за 1 час
като минеш 5000 евро трябва да се идентифицираш, като минеш 50 000 евро им пращаш и бизнес регистрацията
помня че един месец продажбите бяха двойни и ми блокираха акаунта (само да плащам и тегля не спират да приемат пари по акаунта) и ме питат как така предишните Х месеца средните продажби били толкова а сега два пъти повече, въобще имат разни ботове които търсят автоматично познати схеми за измама и ако те класифицират по някакъв признак трябва да им дадеш разумно обяснение
например не дават да продаваш нещо което го нямаш налично, затова и разни кикстартер проекти реват че не им дават да пипнат парите докато не покажат че са изпратили каквото са обещали, защото не им се занимава след това с клиенти които си искат парите обратно и т.н.

Сря Дек 20, 2017 1:50 pm
Профил
В темата става въпрос най-вече за трудности с получаване на плащанията, но да използвам да тегля и аз една на П.П. (и не само на него) за схемата за гарантиране на плащанията . Оказва се ,че ако зачетете ситния текст - П. П. не ви гарантира плащанията , ако сте платили индустриална машина. В такъв случай -резервен вариант идва ако имате бело-светска кредитна карта да плащате с нея- има номер на кредитната карта и ако не си получите стоката, обаждате се директно на VISA , MASTER - картовия процесор и той прави чардж-бак ( връща ви парите в сметката ). Преди месец и нещо говорих с две-три български банки за техните кредитни карти и чардж-бак възможност, ако не си получите стоката /услугата и те ми заявиха , че няма такова нещо. Щели били да организират при такъв проблем някакво собствено разследване или изследване ли , не разбрах тип "кой обра КТБ-то" Така и не разбрах дали българските кредитни карти имат чардж-бак опция , но в договорите под сурдинка пише, че по настояване на клиента банката евентуално може да се обади до VISA , MASTER че има проблем. ( а хептен под сурдинка доразбрах че при определен брой такива обаждания VISA, MASTER намалят рейтинга на съответния булгаристан-банк и им увеличават таксите , поради което последните не са много кийн да си вършат работата и да защитават клиента).
Сега - ако купуваме нещото от "Алибаба и четиридесетте китаеца", има някакъв ESCROW,
защитаващ плащанията, но ако купуваме индустриалната машина от Ebay -я ( примерно от някой типичен англичанин, който по примера на източните си другари е решил да си скрапне цеха, продава ЦНЦ-струга и отива да пие пърцоца на пейката в парка ) и платим с Pay Pal, после може да има ефекта "Ивъх, ами сега...?" Тоя ефект е още по-вероятен , ако купуваме от някой китаец, който си стои на дупето в Китай и продава от автоматизирани складове в УК и Германия, т.е. -няма никакъв реален контрол върху движението на стоката. Та- май няма много възможности човек да си купи онлайн машина през Ибей/Пейпал и гарантирано да си я получи или да си вземе парите обратно. Затова трябва да се има едно на ум.

Сря Дек 20, 2017 7:06 pm

Аз не получавам от години,но плащам редовно и нямам проблеми дори и за по-големи суми.

Чет Дек 21, 2017 2:19 am
Профил
Аватар

trakon написа:
да използвам да тегля и аз една на П.П. (и не само на него) за схемата за гарантиране на плащанията.

Гарантират плащанията без проблем, но имай предвид че те са посредата между чука и наковалнята и работят с оценка на риска
Например в България е нормално инженер Ганев като мине една две седмици след като е поръчал нещо от китай и не му пристигне да си оспори плащането, а след това като му дойде стоката да си замълчи, просто има шмекери, и когато статистиката в пейпал им показва че има много такива случаи те го отразяват това и започват тези оспорвания да ги третират по друг начин.
Един приятел има онлайн продажби с много микро плащания, в началото работеше с пейпалски акаунт от България и постоянно губеше всички диспути, просто клиент като си поиска парите по каквато и да е причина и пейпал веднага ги връща, а на търговеца казва - гледай си работата, като искаш да продаваш прави клиентите си хепи. Та този приятел (който продава всъщност услуги и няма шипинг) по едно време се изхитри и си направи офшорна фирма в Хонг Конг и си отвори пейпал там и като сме си говорили ми каза, ебаси там изведнъж всичко се обърна, разни индийци и пакистанци като ми направят оспорване и веднага автоматично го печеля като търговец, досега с БГ пейпал акаунта никога не са решавали в моя полза. Така че когато си в общия кюп в много шмекери, и теб те третират като такъв.
Прочети си пак споразумението винаги когато имаш получени пари там си пише - по тази транзакция имаш защита, по тази нямаш - много зависи от къде е транзакцията (ибей или другаде) и от коя страна е клиента, дали има верифициран адрес и бизнес и т.н.

Чет Дек 21, 2017 9:43 am
Профил
@
Тони, сигурен ли си че плащанията са ти защитени. Ей това ме притеснява от условията:

Прикачени файлове:
payP.jpg
payP.jpg [ 123.94 KiB | Прегледано 2904 пъти ]

Прикачени файлове:
ebay.jpg
ebay.jpg [ 106.34 KiB | Прегледано 2904 пъти ]

т.е - Пейпал не защитава плащане при покупка на индустриални машини .
Ебей пък защитава само точно упоменати категории индустриален екипмънт. Хеви екипмънт(по-горе в снимката) не са машини за цеха , това са трактори, комбайни.
Фрези , стругове и др. цехови машини, електронно оборудване и др. са в неупомената категория . Business, Office & Industrial>Metalworking .
В допулнителните условия - купувача, машината и продавача трябва да се намират
на територията на USA . Т.е. ако китаец намиращ се в Китай ти продаде машина от електронен склад в USA до твоя адрес в USA, мъни гаранция -Йок. Ако пък в момента си Мехико, хич и да не става дума.

@Заек , тя схемата е ясна - другарката Ганева, бивша жена на инж. Ганев , бивша одиторка на Кремиковци, бивша банкова надзорничка на КТБ, в момента работи по евро-обмен в Сити Груп Лондон като риск анализатор. И когато шеф Йън и каже " другарко Ганева , изчисли така рисковете, че винаги аз да печеля" , тя отговаря - "Ок"
И наистина дотук всичко е Ок.
После шеф Йън добавя " ..... ама направи така че клиентите да си мислят че имат равен шанс ..." , "Ок"
После се появяват в Ибей картинки с усмихнати девойки гледащи оргазмично новополученото си телефонче, шарени надписчета " Ebay Garantee... " , " Nectar Points and Honey, " Youpee Dopeeeeee... "
Ей така, седя си и недоумявам ..ако един клиент като съвсем нормален човек реши да си закупи някоя и друга машина за цехчето в БГ , Пейпал не му гарантира нищо, Ибей - хептен, Бг кредитната карта - Йок, банков акредитив - китаеца се мръщи, пристанище Варна - една-две синекурни фирми освобождават / взимат THC -то . ...ами тя другарката Ганева всичко изчисла.... Явно много мрази бившия си - инж. Ганев.

Чет Дек 21, 2017 3:37 pm
По темата:
наистина се оказа, че телефонен разговор с тях най-бързо решава проблем.
Чаках 3 седмици и се опитвах да се свържа с тях по фейсбук и с писма, накрая звъннах на дъблински номер.
Изпратиха ми линк и качих там платена сметка за телефон.
После в рамките на часове отблокираха акаунта

Съб Дек 23, 2017 12:37 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2