Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
куриер за изпращане до ЕС 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение куриер за изпращане до ЕС
трябва да изпратя няколко малки пратки (20гр. < 0.5кг) до Холандия, Германия и UK.
Препоръчайте ми куриер. Трябва ми: ниска цена; тракинг номер; срок на доставка до 5-7 дни (макс); доставка до врата;

Някакви впечатления ?

Съб Дек 23, 2017 5:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение Re: куриер за изпращане до ЕС
ниска цена интерлогистик и спиди но дали с тия празници ще го доставят за една седмица ..

Съб Дек 23, 2017 5:31 pm
Профил
Аватар

Най-ниска е цената на "Български Пощи" - за тия дестинации между 1.20лв. и 6лв. за малък пакет. Пристига за седмица до 10 дена. Най-бързо ми доставиха пратка до Израел - 3 дни, явно съм уцелил момента преди товаренето. За чужбина само тях ползвам от 20 години и до сега не ми се е изгубила пратка. До врата не носят навсякъде - трябва да си питаш. Тракер не знам дали имат, не съм ползвал. Имат известие при доставка, но не си струва, защото хората ми се обаждат, че са получили пратките преди пощата.

Нед Дек 24, 2017 9:50 am
Профил
Аватар

За малки пратки определено е най-евтино с пощите. До Европа обикновено са много бързи, но има една подробност - няма гаранция за бързината. Може да пристигнат за 3 дни, а може и за 30. Проследяването не е много надеждно и обикновено се случва само при заявка. Факт е, че пратки се губят много рядко, и доколкото имам информация, това става в европейските пощи, не в нашите.
Често ползвам Спиди, там цената е еднаква за пратки до 5 кг. , т.е по-висока е за малки пратки, за големи - до 30 кг. е доста конкурентна. Доставката е за 5-7 дни.
Може да провериш как е с EMS.

Нед Дек 24, 2017 10:47 pm
Профил

За най-евтина доставка бгпощи но с тях няма нищо сигурно . За изброените държави номера за проследяване ще важи . Доставка до UK обикновено отнема повече време 14-20 дни .

https://www.interlogistica.bg/bg/info/evropa/

Пон Дек 25, 2017 1:48 am
Профил

EMS са бързи ма са леко скъпи, трябва да си провериш в сайта им, аз с тях съм пращал кактуси и винаги пристигат до 3-4 дена, 1 кило до Токио за 4 дена и 40 лв транспорт.
DHL също са добри но трябва да проучиш опцията получателя да си поръча пратката и да я плати, тука цената е убийствена, скоро получих у нас на село кашон пратен от Германия с DHL 24 кила и платих 25 евра транспорт. С БГ Пощи не съм имал проблем освен бавното доставяне до Гърция пращах и стигна кашона за 12 дена. Преди Еконт имаха международни доставки но сега май нямат, провери ги и тях, с Еконт до Атина за 3 дена и 15 евра транспорт тва преди две години, ся не знам.

Пон Дек 25, 2017 6:33 am
Профил

EMS са бързи ма са леко скъпи, трябва да си провериш в сайта им, аз с тях съм пращал кактуси и винаги пристигат до 3-4 дена, 1 кило до Токио за 4 дена и 40 лв транспорт.
DHL също са добри но трябва да проучиш опцията получателя да си поръча пратката и да я плати, тука цената е убийствена, скоро получих у нас на село кашон пратен от Германия с DHL 24 кила и платих 25 евра транспорт. С БГ Пощи не съм имал проблем освен бавното доставяне до Гърция пращах и стигна кашона за 12 дена. Преди Еконт имаха международни доставки но сега май нямат, провери ги и тях, с Еконт до Атина за 3 дена и 15 евра транспорт тва преди две години, ся не знам.

Пон Дек 25, 2017 6:33 am
Профил

За мен EMS е най куцата куриерска фирма . Една пратка от Китай изпратена като експресна я доставиха на 45-тия ден от датата на изпращането . Изпращах една пратка за Австралия , доставиха я за 9- 11дни но на тракинга не се отчете .
Това ще да е deutsche post dhl доставят я с куриер ако изпращача е с бизнес профил а иначе се доствят с бгпощи .

Пон Дек 25, 2017 3:18 pm
Профил
Аватар

Честита Коледа на всички!

Благодаря за идеите. Тъй като гледам под 40-50лв няма куриер в ЕС. След празниците ше поискам цена от няколко куриера (интИм, спиди, dpd).
На някои цените им са "без ддс" + такса гориво + обемно тегло ...

булпост съм ги зачеркнал още преди 10г, когато ми доставиха (успешно!) пратка до сингапур за 6 месеца (пешеходец би я доставил по-бързо).

Вто Дек 26, 2017 9:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]