Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Opera vs Other? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Opera vs Other?
Отдавна се каня да споделя/питам. Имам един NUC на Intel, слабичко селеронче N2820, 8гб раб, 240ссд, вин10. Кефи ме че не заема място, не бръмчи, не харчи ток и си ми върши идеална работа. Обаче при сърфиране в нета забелязах следното:
С Chrome, FireFox, Edge - когато отворя повече от 7-8 таба (а обичам да имам 15-20 отворени) направо умира - щракаш и чаках 10-на сек да ти реагира, ако благоволи де.
С Opera нещата не стоят така - и 20 таба да имам отворени си работи както пич. Никакво забавяне.
Защо се получава така, реално за сърфиране в нета ако не е Операта ще мъка на мъките?

Пон Яну 01, 2018 6:40 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Opera vs Other?
А Palemoon можеш ли да подкараш? Разликата ще е в пъти.
Аз съм на далеч по-скапан хардуер и не виждам причина да го сменям.

Пон Яну 01, 2018 6:50 pm
Профил
Аватар

Мии какво да ти кажа - рядко отварям повече от 20 таба с едж ама не съм забелязал забавяне. Еджа ми гълта ресурс само когато има разни флашофе, джави или там каквито гнусотии има ама сигурно и другите ще са така. Шефа ми отваря по няколко едж-а с по 30-тина таба едновременно - ама и неговия лаптоп е малко по корав от моя. Обаче забавяне никога не съм усещал.

Пон Яну 01, 2018 6:52 pm
Профил ICQ

Едни и същи неща отварям с всичките браузери - форуми, новини, поща. В момента преброих табовете на операта - 19. Ще пробвам да ги отворя същите в другите за да сравня как ще е но съм сигурен че след 7-8 таб почват да бавят яко...

Пон Яну 01, 2018 9:27 pm
Профил
Аватар

Опитай се да установиш дали браузерът изяжда ресурсите и затова всички се задръства, или просто толкова си може ( под в10 ). За целта отвоти и Куц ( хром ), и Опера, по 7-8 прозореца. Куцият ще замре, тогава виж как е операта. Ако е бърза, значи ресурс има, просто другите браузери са недоклатени. Да де, ама при мен и с 30 процореца хромът върви добре. При това с 4 гиги. Разликата е, че е с в7. И е много вероятно да яде много процесорно време, а не памет. Нешо като да смята криптовалути примерно...

Вто Яну 02, 2018 12:37 am
Профил ICQ
Аватар

А бе много ясно, че процът му коленичи, евентуално и видеото. Ама най е виновен съвременния нет, щото като посетиш една страница тя се чувства длъжна да докладва на минимум още 100 (виждам го на статуса), после идва и как бразуърът реагира на това. Операта май има няк'ви вградени блокировки и ZIP-вания, а Лисицата отдавна е Бронтозавър.
Отворих няколко "мъчни" страници: Лисицата блокира на 100% процесор, Хромиумът се задръсти но не блокира, Операта почти ставаше и най-добре се справи Луната, че е олд фешън. Памет имаше достатъчно при всички.

П.С. естествено, че на бърз комп е трудно да схванеш разликите и защо се получават.

Вто Яну 02, 2018 3:42 am
Профил
Аватар

Бонго, какво точно е бърз комп за теб?

Вто Яну 02, 2018 4:49 am
Профил
Аватар

Колко време отнема да се ориентираш в това:
https://pasteboard.co/H129epP.png

Вто Яну 02, 2018 11:35 am
Профил

Пробва ли новия Firefox 57 (Quantum)?

Вто Яну 02, 2018 12:06 pm
Профил
Аватар

radolin написа:
Пробва ли новия Firefox 57 (Quantum)?

Моят е такъв - 57.0.3 (32 бита), автоматично се обновява. Тръгнах да отварям празни табове и няколко секунди проца се забива на 100%. При Луната за по-малко от секунда отива на 50%. С идентични настройки и добавки са.
Това отговаря и за "бърз комп": когато повечето се случва за части от секундата и не долавяш разликата.

Вто Яну 02, 2018 2:28 pm
Профил
Аватар

Бонго, това е най-голямото булшит определение за бърз комп. Ако беше така още щяхме да сме с макс 640килобайта рам, дето трябваше да е достатъчна на всеки :D .

Сря Яну 03, 2018 2:15 am
Профил

Митко, ако кадовете ми вървяха на 640 не ми и трябва повече. Едно време ако си спомняте, имаше оаезаема разлика като смениш хардуера с едно поколение. Сега сменям лаптоп с 5 години по-нов, с три пъти повече памет, поне двойно по бърз диск, последният модел на професора само за да може солида да мисли 4 вместо 5 минути..... и да ми каже чр хардуера ми не бил ок.... ебем ти мишо грамистите...

Сря Яну 03, 2018 2:21 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Бонго, това е най-голямото булшит определение за бърз комп. Ако беше така още щяхме да сме с макс 640килобайта рам, дето трябваше да е достатъчна на всеки :D .

Въпросът е малко по-различен. Едно време, интернетът показваше текст и картинки. Ужастъ! Сиромашка работа.
Сега чувствително е еволюирал. Показва много повече неща, като картинки и текст. Логично, за да може да визуализира това богато съдържание, се нуждае от 12 ядва, 12 гиги рам, 12 гиги ром, 12 гиги кеш и 12 гиги в пиксели на монитора. :D

Имам едно определение за цялата тая модерна тъпня, но няма да нарушавам добрия тон. :D

Сря Яну 03, 2018 2:35 am
Профил
Аватар

остави картинките и текста - ами едни други неща, видео, реклами, мета данни

нали виждаш - първо се зареждат google analytics и един куп други неща които нито ги искаш, нито ти трябват, после това което търсиш

къде си altavista...

Сря Яну 03, 2018 2:49 am
Профил

Dimitar написа:

Ето едно исзледване на времето необходимо от натискане на клавиш до появяване на буква на екрана: https://danluu.com/input-lag/

Оказва се, че даже и 640 няма да трябват, а номер едно е Правец 8 :).

Сря Яну 03, 2018 12:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща