Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Redundunt 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
що бе? махат се без проблем. е, и канала заминава, ама поне решаваш проблема с диода :P

Не се прави така тази работа. Слага се N-канален ( щото е с по-добри параметри ), ориентира се така, че "паразитният" диод да ти върши работа, и го управляваш да се отпуши, когато ти трябва. Да начертая схема?
P.S Да знаете обаче, че днес ме няма. На семе-нар съм.

Сря Мар 29, 2006 8:26 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
@ДедоБоре искаше да каже, че като вторичен продукт на самата структура, няма как да бъде "махнат" (на мен пък ми се искаше да видя мнения, как
ще го изгорим диода и ще остане "чист" мосфет, ама Дедо ми развали нещата ;) ) диода. А ако се използва N-канален MOSFET, даже и IRFL пак ще е необходимо някакво напрежение по-високо от захранващото за да се отпуши.

Сря Мар 29, 2006 10:25 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Явно има някакво объркване по въпроса за диода - не знам дали не съм го провокирал по някакъв начин.
Моето предложение към колегата бе да се ползва ПиМос сериино като ключ с нисък имепданс, а не като участник в схемата на захранването. Къде точно виждате проблема с паразитния диод???
А замяната на диода в бък-рег става с N-ch това е ясно. Но колегата иска да ползава нещо готово като захранване и затова сериен кл. е адекватен - точно с ПиМос!!!;)

Сря Мар 29, 2006 1:17 pm
Профил

Мнение 
Току що отварях един сървърски редъндант Кодеген и ще ви споделя кво беше вътре:

Всяко от двете захранвания изкарва леко завишени напрежения, обратната връзка за 3.3 е прекъсната и е изведена външно.
На обединяващата платка напреженията се обединяват през шотки диоди и излизат навън. Има схема която следи напреженията на двете захранвания и ако някое е изключило пищи през едно зумерче да се знае че едното не работи. Обратната връзка за 3.3 се взима от АТХ конектора - т.е. след като е минало през диодите и по този начин се решава проблема с пада върху диода.

Това определено не е най-добрата /според мен/ схема на редъндант, но факт е че работи. Работеше 2 години нонстоп на един файлов сървър с 2хПентиум4 и 7 харддиска.

Съб Апр 29, 2006 6:02 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3