| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Транспорт на автомобил от Словения до София.
Двигателят дизелов ли е или бензинов? Питам от любопитство, че щетите явно са доста сериозни...
|
| Вто Яну 23, 2018 6:11 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Дизел 2.2
|
| Вто Яну 23, 2018 7:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това на каква автомобил, някой по-горе спомена ситроен, ако е 2.7 дизел на форд, на ситроени ги има, на Ровър, на Ягуар, и не помня още на какво, проблема не е ангренажа а коляновия вал, и най-вероятно се е счупил колянов вал а другото се е помляло в последствие от напъна.
п.с. а изпреварил си ме ... ами за 2.2. не знам, аз имах такъв проблем с 2.7 фордски дизел, окааза се че е масово явление, проблем най-вероятно с лагери на колянов вал, вала заклинва, в повечето случаи се чупи и от там нататък според късмета, и не се ремонтира.
|
| Вто Яну 23, 2018 7:26 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Грозна картинка. От мой приятел(диагностик в фирмен сервиз) знам следното - стане ли нещо с колата в Сърбия и околните пост-югославски държави, колата се товари и прибира в България, никакви опити за ремонт там!
За щастие не ми се е налагало досега да се прибирам по такъв начин.
|
| Вто Яну 23, 2018 11:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами може би зависи да ти кажа, има си читави сервизи, а сърбите в много отношения се стараят доста повече от нашенските шмекери.
|
| Вто Яну 23, 2018 11:43 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Проблема е, че ако се повреди кола там, както си в чужда държава, нито знаеш къде да отидеш нито кой да питаш... И на всичкото отгоре това, което карам в Сърбия се явява вид бяла лястовица невиждана там... По добре прибиране.
|
| Сря Яну 24, 2018 12:40 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Въйййй.... Мазалото наистина е жестоко - е при това положение е повече от ясно - щом проблемът е слезнал и в бутала/колянов вал... Огледай се в Англия за двигател - един приятел си докара от там за хондата моторетка на риск и случи... Преди известно време ходих да си прибирам от Габко една пратка и гледам стоварен двигател на пале... Явно возят и такива неща... Успех!
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Яну 24, 2018 12:01 pm |
|
|