Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Добра фирма за плексигласови кутии? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Добра фирма за плексигласови кутии?
ToHu написа:
...Поликарбонат по-добре, но там си лимитиран от дебелината, няма много дебели листи а за да имаш добро залепване си иска площ, т.е. по-дебел материал.

Дебел, дебел... Ами попадали са ми в полезрението листа с дебелина 6мм.
Друг е въпросът какво би имало на склад.

За лепенето - всички изброени се залепват добре, но искат някаква площ на лепилния шев за да стане здраво.

Плексигласът (перцигласът) е гаден и с друго. Ако е имало някакви механични деформации или удари, и го забършеш например със спирт, целият става във видими микро-пукнатини. А понякога не са микро. :D

Сря Яну 24, 2018 3:30 pm
Профил

Пластмаси да търси човек вече: http://www.baktrade.com/home/view/categoryid/1

Сря Яну 24, 2018 4:47 pm
Профил
Ранг: Почетен член

В крайна сметка коя фирма ще препоръчате?

Сря Яну 24, 2018 6:08 pm
Профил

Поликарбоната е най-здрав от трите, ABS се лепи по лесно но не е прозрачен. Плексигласа е гаден както каза Ицо, ако го режеш, осоенно механично трябва да му полираш срезовете, става с горелка, но е хубаво да е с висока температура, това до някъде решава проблема с микропукнатини от влага или спирт.

Сря Яну 24, 2018 8:08 pm
Профил

Разни сандвичи не са ли удачни? Може да са конструкционни алуминиеви профили (рексрот) за носеща конструкция и санвичите за страници.
С оная завъртяна форма може и за достатъчно голям 3D принтер да се огледаш - даже може да им занесещ карантията и я сложат посредата на процеса и да затворят, така ще е монолитно и ще го гледат като спътник... :)
То между другота там е ABS, има и цветове - абе само цената е проблем.

Edit: защо не разкажеш повече за проекта? Примерно мен ми е интересно защо са избрани гелови акумулатори.
По летищата има едни подобни, но са стил шкафче - екранирани метални, слагаш го вътре в чекмеджето и стои там. Има много причини - примерно да си го заключиш някой да не мине да "набере" един сак с галаксита, или да не дрънчи да притеснява околните.

Сря Яну 24, 2018 9:04 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Поликарбоната е най-здрав от трите, ABS се лепи по лесно но не е прозрачен...

Тая работа, с лепенето на прозрачни кутии е за по-напреднали. Ако се разтече или размаже каквото има да се размазва, резултатът може да не е много приятен за гледане.
Отделно е ангажиращо откъм вътрешно оформление.

Сря Яну 24, 2018 9:44 pm
Профил

Лятото ще правя състезание по парапланеризъм - аз съм организатора. Понеже в нашия спорт е все по-важно да имаш връзка (демек телефон с интернет) - искам да осигуря на състезателите на старта възможност да си заредят/дозаредят скъпоценните телефони. Това ще повиши качеството на състезанието и ще подобри спомените на всички от него...

За техническите подробности - естествено идеята е всичко да се постигне с минимум разходи. Акумулаторите ги имам - 4 броя. Два броя в у-вото, а другите два се зареждат в щаба. После се разменят и т.н. Зарядните трябва задължително да поддържат quick charge 2.0 като минимум (може и 3.0). Ще си взема като за начало по едно от двата вида, ще ги измеря колко ток черпят, колко дават, за колко време зареждат телефона за да реша от кои да взема още. Те естествено са предвидени и за камион (тоест работят и на 24V) - така че директно ги вързвам към последователно вързаните акумулатори и всичко ще работи прекрасно. Цената на цялото нещо не би трябвало да надхвърли 300 лв, а ефекта от тези 300 лв разход ще е много по-голям.....

Сря Яну 24, 2018 9:57 pm
Профил

Няма да е прозрачна. Материала ще пропуска малко светлина, но ще е бял (или някакъв друг светъл цвят). Реално няма да се вижда какво има вътре, но ако вътре свети светодиод - може и да се вижда.

Сря Яну 24, 2018 9:59 pm
Профил

На 3д притер труднаработа, ще е много скъпо, а и размера му не е малък, за да хваща два акумолатора и отгоре да реди телефони, това е извън габаритите на принтерите в нисък клас, е има разни самоделки с по-олеми размери, но и за тях малко ме съмнява.
Ако говорим за технологичност, най-добре фрезована средна част от дебела пластмаса, и капаци фрезовани или лазерно рязани, но няма да е евтино да се изкопае. От друга страна дебелата пластмаса може би може да ти я резнат и на водострийка, т.е. да не е фрезована а рязана, тук имаше колега с водоструйка, аз не съм рязал палстмаса и е знам как е. Това
е е най-евтино между другото като обработка, а и като нищо ще резне 100 мм на веднъж.

Сря Яну 24, 2018 10:13 pm
Профил

Ето чертежче на предната и задната стена. Отзад е вратичката за акумулаторите и въобще достъпа към вътрешността на цялата кутия. Зарядните у-ва смятам да ги "изкормя" - само платките им да сложа вътре.

Прикачени файлове:
Charger station.png
Charger station.png [ 45.13 KiB | Прегледано 3426 пъти ]
Сря Яну 24, 2018 10:32 pm
Профил
Аватар

Само съм чувал, та не знам доколко е вярно и от какво естество е проблемът, но се споменаваше за някакъв проблем със залепването на плексиглас рязан на лазер.

Сря Яну 24, 2018 10:34 pm
Профил

Нещата отиват към PVC като материал

Сря Яну 24, 2018 10:43 pm
Профил
Аватар

Аз бих зарязал твърде скъпия и нефункционален "щепсел" и бих инвестирал в нормален шкаф. Това би ми развързало ръцете за повече места и акумулатори, чекмедженца и др. Пък фацата се докарва от табели.
Честно, мислех си че целиш нещо рекламно, а то било по-практично.

ПС: и дето ще се главоболиш с гелови акута тури нормален автомобилен да можеш да го менкаш по всяко време.

Едит:"фацата се докарва от табели": предполага се, че ще има вятър. Ярък байрак на по-висока пръчка?

Последна промяна bongo_x2 на Сря Яну 24, 2018 11:21 pm, променена общо 2 пъти

Сря Яну 24, 2018 10:48 pm
Профил

Хубаво де- предната и задната стена ще се резнат на рутер, ама страничните как ще се формоват при тая форма?

Сря Яну 24, 2018 10:52 pm
Профил

Нямам идея как точно ги правят, но факт е че ги правят. Всички обемни светещи букви са по този начин направени.

Сря Яну 24, 2018 10:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща