|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:24 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Въпрос за WEB сайт
Кви индийци бе - петима чистокръвни американеца са плюс една сирийка, която според мен разбира най-много от всички  . Единия пък е брат на голямата шефка, дето е собственичка на фирмата, а началника им е един черньо, дето за него съм абсолютно убеден, че нищо не знае - с две думи може би е по-голям цирк и от индийците  .
|
| Пет Яну 26, 2018 3:08 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Не разбрах - собственичката само си харчи парите ли, без да работи? - защо брат и не е шеф на екипа, а черньото- дето даже и нищо не знае?
|
| Пет Яну 26, 2018 5:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не са дорасли още до това ниво, поне в работещите фирми, но и това ще стане. И при един от мойте доставчици единия брат е баш шеф, другия реже на лазера, явно не му е дошло времето да бъде промотиран до шеф ... Митко, предполагам говориш за чистокръвни бели, че току виж те погнал трайба  Ама така както си ги уредил да знаеш не само на барбекю няма да те поканят, ами ако закъсаш у тоя сняг ще те оставят да си умреш от студ и ще ти гледат сеира 
|
| Пет Яну 26, 2018 8:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Собственичката работи като луда - тя е СЕО-то на фирмата. А брат и не е шеф, щото леко не го слуша главата - бивш морски пехотинец е и постоянно ходи с два големи пищова запасани на кръста. Та просто са го оставили там в една дупка и се грижи основно за сигурността на мрежите и сайта. Казват че бил добър, само дето му куцат комуникациите с други хора, та затова си стои в дупката  .
|
| Съб Яну 27, 2018 1:17 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ти си я закъсал, бива да тормозиш IT-та, ама не и такива препасани с по два пищова  ако си търси двукраки мишени мога да му предложа билет до мехико, дори хотела ще му платя  Дано си напишат домашното вашите IT-та, че най-вероятно ще гледат някой фреймуорк, а там трябва да се внимава иначе после само с ъпдейтите му трябва да се занимават.
|
| Съб Яну 27, 2018 1:30 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Честно да ти кажа не ми пука какво ще направят - моята занимавка в цялата история беше, че шефката като ми казала как и казали, че не става и аз казах "няма начин да не става" и после ме завъртяха в цялата игра, ама сега след като се разбра че няма проблем да стане аз лично съм аут. Може единствено да дам някои акъли какво трябва да влезне в базата данни и как да се свърже с други неща, дето ни интерисуват.
|
| Съб Яну 27, 2018 1:58 am |
|
 |
|
ToHu
|
Между другото това е полезна информация, за патентите де, не знаех че може само с линк.
|
| Съб Яну 27, 2018 9:14 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
То има различни IT-та - възможен сценарий е да дойдат при шефката за одобрение на оферта от външна фирма. Досега са събирали материал за задание, ще го пуснат навън и ще се върнат за бюджет... Което никак не е лош сценарий, предвид че може наистина да нямат капацитет да го направят, или да го омажат не от неумение, а от нежелание.
|
| Съб Яну 27, 2018 10:53 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Има голяма разлика между IT дето подържа мрежата и Full-Stack Web Development, каквото е нужно за сайта. Все едно да викнеш някой елетротехник, за който средното напрежение е 20 000 волта и да го сложиш да програмира кортекси. Едит: Дега се замислих кое е по-страшно: елетротехник който програмира или програмист нарамил стълба гордо ходещ към подстанцията.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Яну 27, 2018 2:10 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами то по принцип Ардуино + ESP8266 може да работи като активен WEB сървър - Ардуиното генерира активен HTML код, няма нужда да слагат апачета и PHPта... 
|
| Съб Яну 27, 2018 3:59 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Тука май някой беше постнал класическото сравнение на ябълки с портокали: - да викнеш програмист да ти инсталира компютъра е все едно да викнеш Брат Пит да ти настрои телевизора 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Яну 27, 2018 4:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Може няколко варианта: - да те закара линка на индивидуална страница на продукта, където ясно са листнати патентите (както исках аз) - да те закара линка на обща страница, където в таблица са дадени имената/парт номерата на продуктите и кои патенти са свързани с тях Единственото условие като се отиде на тая страница е да не се налага да кликаш други линкове, за да видиш патентите. Можеш да скролваш, но не и да кликаш. Ако тия условия не са изпълнени - нямаш изписани патентите по продукта или линк към уеб страница и ако трябва да кликаш после, патентите стават един вид невалидни или по-скоро незащитими. Това е изискване от скоро и е супер тъпо според мен, щото ти трябва да се грижиш другите да знаят че имаш патенти, вместо всеки да е задължен да си прави проучването сам.
|
| Съб Яну 27, 2018 4:38 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами това е малко като частната собственост, да не я оградиш и обозначиш като такава, и после да претендираш, че пешеходци са минавали незаконно оттам  Щото са длъжни да носят кадастрална карта в чантата.
|
| Съб Яну 27, 2018 4:46 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Няма нужда да носят карта - ще се ориентират по разхвърляните трупове и скелети около демаркационната линия 
|
| Съб Яну 27, 2018 9:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много полезна информация.
|