| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: .hex - .asm PIC12Fxxx
Благодаря за отделеното време и за вниманието!!Не тръгна плтката, но това не е голям проблем! Мисля да не се занимавам повече с това! Просто исках да помогна на колега.....
Поздрави
|
| Вто Яну 30, 2018 6:14 pm |
|
 |
|
timt
|
Аз по принцип като разбера че някой е ровил преди това, не се занимавам. Първият прочетен хекс има вариант да стане но всяко следващо прочитане омазва всичко.
|
| Вто Яну 30, 2018 6:33 pm |
|
 |
|
Wise
|
Така е, но нали гледаме да помогнем някак 
|
| Вто Яну 30, 2018 6:37 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Четенето не вреди, колкото и пъти да се чете. Виж писането вече е друга работа. Човекът едва ли е повредил процесора умишлено, а тоя има шанс да се възстанови. На мен не ми пречи колкото и да е ровен, но ми трябва повече информация за тая платка и как се очаква да работи.
|
| Вто Яну 30, 2018 6:52 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Интересно защо не е бил заключен. Може да се напише наново програмата, но за 1 бройка едва ли си струва...
|
| Вто Яну 30, 2018 10:05 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
А за колко бройки си струва? Тя тая програма и сега си работи, но е силно зависима от периферията, за да се чака реакция на разкачен процесор.
|
| Сря Яну 31, 2018 9:57 am |
|
 |
|
Wise
|
Тя цялата платка е траф/220 волта, 4 диода грец,стабилизатор, някой друг резистор, кондензери, 3 транзистора/2 малки и 1 по-як.......2 релета и PIC12F683 няма кварц - сигурно е с вътрешния генератор https://www.sydneyappliance.com.au/SAMS ... A41-00472N
|
| Сря Яну 31, 2018 10:56 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Кварц търси тоя хекс уж оригиналния. Иначе програмата си конфигурира вътрешния на 8 мхз. На крак 4 има или бутон, или джъмпер и е цифров вход, който задава явно някакъв режим на работа. На крак 5,6,7 са ти някакви датчици явно, защото са аналогови входове и постоянно ги мери и сравнява. На крак 2 и 3 имаш релета и те щракат в зависимост от стойностите на АЦП'тата. Тия датчици не са на платката, а се включват по конекторите някъде. Ако ги няма и аналоговите входове висят не се знае кога какво ще премери процесора и тия 1-2 секунди, дето ги чакате да мигне едното реле може да станат минута и повече, а може и да не мигне никога. При различни стойности на тия трите датчика двете релета включват или изключват за различен период от време. Сега кой датчик какво точно мери ще кажете вие с хладилника. Това най-вероятно включва и изключва компресорите на хладилника и на фризера, но за да му се хване логиката е важно трите датчика какво и как мерят. От тях зависи цялостното поведение на процесора.
|
| Сря Яну 31, 2018 11:34 am |
|
 |
|
Wise
|
Благодаря Датчиците са на куплунг и нямам идея какво мерят Цифровият е вързан към ключе за задаване 2 режима /8 или 9.5 часа и наистина без датчици дали трябва нещо да шавне - не знам колегата казва, че е шавало за около 1-2 секунди нещо като тест на периферията /ама той е по-добър с поялника отколкото с клавиатурата възможно е при разкачен куплунг нищо да не шавне /видимо де //и на мен ми е странно от четене само да се скапе хекса още веднъж - благодаря за помощта
|
| Сря Яну 31, 2018 12:12 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
1. Платката от пералня или хладилник е била ? 2. Устройството работело ли е преди прочитане на процесора ? 3. Хекса наистина ли е от прочетен процесор или е изнамерен от някой руски сайт ? 4. PIC с 8 крака не ми се вярва да коландри часовник, че да му трябва кварц за точност. 5. 50-100 лв. поне някой да напише наново програмата. Ремонта ако е толкова... Няма гаранция обаче че хекса всъщност не се е затрил от проблеми по захранването. Може да са били правени и някои шашкънии да се отключи хекса... 6. Ако хекса е отключен по принцип, а проблема е другаде, може да се потърси друг хладилник/пералня (но трябва все пак да се изясни какво е  ) и да се прочете. Няма гаранция че програматора няма да омаже пак хекса ако е там проблема. Решението на задачата е: X+F(Y*M) = W
|
| Сря Яну 31, 2018 4:26 pm |
|
|