| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 lwip <-> wireshark
нещо от два деня мъча някакъв хемороиден проблем: имам микроконтролер дето въртя lwip, етхернет драйвера е къстъм щото и етх. девайса е къстъм. та дотук добре, но тцп-то отговаря демек изгражда конекция и получава/предава пакети само ако ми е пуснат wireshark-а и слуша на съответният ехтернет интерфейс.
иначе съм до първия SYN след като изтече таймоута конекцията се затваря.
на ip ниво си работи всичко - пинга си тече непрестанно си ттл под 2 мс.
иде реч ако беше проблем паметта(което си беше голям проблем да го намъкна стека с приемливи големини на буферите в тоз микроконтролер) щеше да се чуп и при положение че не слушам интерфейса на компа с wireshark-а. На виндовс 10 работя в момента.
благодарен ще съм на всякакви конструктивни идеи как да хвана проблемацията. явно wireshark-а дава някакво закъснение при изграждането на конекцията и това ми помага някакси , щото нали пренасочва трафика през негов си драйвер....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Яну 31, 2018 7:39 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: lwip <-> wireshark
Може и да не съм разбрал правилно, но ако микроконтролера ти е клиента - виж си сървъра.
|
| Сря Яну 31, 2018 7:55 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
тц. микроконтролера е сървъра
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Яну 31, 2018 7:59 pm |
|
 |
|
radolin
|
Може да пробваш да слушаш от трета независима машина, която не участва в комуникацията, да видиш какво точно става по жицата като не работи, но ще ти трябва switch с monitor/mirror порт.
Друга разлика е, че като е пусната акулата интерфейса е в promiscous mode, но ако вичко ти е наред на Layer 2 това не се сещам как може да влияе.
|
| Чет Фев 01, 2018 10:48 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Залагам на това. Виж нещата от страна на ARP как са.
|
| Чет Фев 01, 2018 11:00 am |
|
 |
|
MYXATA
|
ARP в какъв смисъл? на реякуестире отговарям, попълвам арп таблиците.... някой може ли да каже/покаже как да си онодя интерфейса на виндовса в promiscous mode  в смисъл да си работя в този режим, за да не се задълбавам в момента защото всичко което си работи не работи 
|
| Пет Фев 02, 2018 6:32 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Пусни един Линукс/OSX и виж там как ще се държи, щото не е точно от безразборния режим - това е просто режим на MAC-а да приема всички пакети, не само адресираните до него. Освен ако нямаш някаква грешка с адресите и заради това да виждаш тоя ефект, ама ме съмнява.
|
| Пет Фев 02, 2018 7:29 pm |
|
|