|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:56 pm
Deep learning development stick for embedded AI applications
| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Deep learning development stick for embedded AI applicat
Стои в кутията, чака си реда  И попълвам линкове, главно от habrahabr, сваляне на книги от rutracker, хвърляне по едно око на opendatascience.com. Накратко опитвам се да следя новостите но съм дотам, задръстен съм от едно проектче с IMU което смятам да докарам до опитен образец. Ако стане ще се опитам да заинтересувам потребители тук в БГ, защо не и навън понеже има данни за изобретение. Но заявка още не съм подавал, първо да се убедя че работи. Абе както казвам на приятелите които се оплакват, че като се пенсионират и скука, нямат какво да правят, аз пък имам нужда от още един живот, цяла камара идеи които чакат да се захвана с тях. Само пълня една кутия с листчета с тях. Впрочем мернах в habrahabr ето това, безплатно ползване за разработване на невронни мрежи на видеокарта GPU Tesla K80 с 13 GB RAM. Е, не да ти я дадат да я сложиш в компютъра, не бързайте да се радвате. А да я ползваш дистанционно. Но такива ресурси в облак колкото искаш, и то евтино че дори някъде безплатно. Само време да има човек https://habrahabr.ru/post/348058/Бесплатная GPU Tesla K80 для ваших экспериментов с нейросетями Защото с обикновена видеокарта обучаването на невронната мрежа се влачи страшно бавно. Дават безплатно ресурси хората, в момента дефицита е за хора с идеи които да могат да работят с тях.Но както чета научните статии в тази област има страхотен щурм на китайците, пълно е с техни имена в Researchgate.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Фев 04, 2018 2:51 pm |
|
 |
|
HCL
|
Китайците си поставиха за цел 2020 година да са на първо място по цитирани трудове в областта, което ще е много сериозно постижение ако го стигнат. И наливат пари като луди. Направи си ML профил в 100offer и гледай какво става. http://www.1000plan.org/en/https://en.100offer.com/А относно ресурсите за обучавне - Google натискат сериозно AWS в тази сфера и се отвориха много възможности. Който е се интересува сериозно да хвърли едно око на този курс - Google Cloud Platform Big Data and Machine Learning Fundamentals: https://www.coursera.org/learn/gcp-big- ... ndamentals
|
| Нед Фев 04, 2018 3:48 pm |
|
 |
|
fred
|
Статията е старичка, от 2016г но много ясно и с приложна насоченост подробно е описано как да се ползват ресурсите на облака Amazon Web Services за обучаване на невронни мрежи. 16 ядра и 30 GB RAM при цена $0.25 на час. Това 2016г сега сигурно офертата е много по-добра. Това в среда на Jupуter Notebook и Anaconda които са стандартните за програмният език Python който пък е основният за задачите на изкуственият интелект. https://habrahabr.ru/post/280562/16 ядер и 30 Гб под капотом Вашего Jupyter за $0.25 в час
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Фев 04, 2018 4:36 pm |
|
 |
|
fred
|
Относно курсовете по изкуствен интелект наскоро dev.bg организираха лекция на тема "„Machine Learning – Definition, History, Present & Future, Applications“. Това е първата лекция от цял курс по Deep Learning. Лекторите са от HyperScience. Т.е. нещата вече са на сериозна основа, цял курс не отделни тематични лекции. За съжаление не можах да присъствам макар че бях се записал, грип. Но и според скромното ми мнение само с лекции не става, трябва ръка да пипне. Иначе ако само с гледане ставаше кучето щеше да е най-добрият месарин А това вече е много интересно, пак dev.bg и Data Science Society организират в СУ състезанието Datahaton. Давам пълният текст от dev.bg понеже е много интересно, поне за мен първият опит да се организира такова нещо в България. Преди съм чел само за Kaggle.  |  |  |  | Цитат: Описание: През февруари ще се състои първият в света онлайн Data Science Hackathon – #Datathon2018! Всички с познания в областта Data Science ще могат да изберат Machine Learning казус за свое предизвикателство и ще се състезават на международно ниво online или offline в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. В рамките на 48 часа участниците ще експериментират с данни, достъпни само вътрешно във водещи компаниите, допитвайки се до световно признати ментори от Австрия, Индия, България, Германия, Хърватска и Катар. Организатор: Data Science Society е доброволческа общност от експерти в обработкатa, моделирането и анализа на данни, които за последните 3 години популяризират сферата Data Science. Целта на общността е да насърчи иновацията и предприемачеството във всички сфери на работата с данни чрез множество инициативи. Сред тях са Workshop-и, дългосрочни проекти с практическа насоченост към разработването на Machine Learning модели и участия в международни конференции. През 2017 година Data Science Society е инициатор на първото по рода си състезание за Централна и Източна Европа – Datathon, практическо образователно предизвикателство, свързано с обработка и анализ на данни. За пореден път общността е иноватор с първия за света дигитален Datаthon, който ще се състои на 9-11 февруари. Повече информация: NLP, Artificial Intelligence и Computer Vision са категориите на предстоящия #Datathon2018, а казусите, в които участниците ще се състезават, са предоставени от водещи компании – Telenor, Receipt Bank, Ontotext, Telelink, Kaufland, VMWare, ZenCodeo, SAP и А Data Pro. За разработването на решения по казусите ще бъдат използвани облачни услуги от Amazon, Microsoft и IBM, а през цялото време на Data маратона, участниците ще взаимодействат и виртуално чрез дигиталната платформа на Data Science Society. Data ентусиасти и експерти ще разширят контактите си в сферата на Data Science и ще имат възможност да сформират и работят в екипи с колеги не само от България, но и от други страни, което може да е основата и за бъдеща работа по предстоящи проекти в областта. Независимо от нивото си на познания (начинаещ, напреднал или експерт), всеки ще приложи знанията си за разработване на най-добрия Machine Learning модел, като Datathon- ът ще завърши с награждаване на най-прецизните и оригинални решения, оценени от международно жури. Седмицата преди събитието е посветена на виртуална среща с ментори и участници от цял свят, сред които всеки ще може да избере своите съотборници. Разбира се, участниците могат да се включат с предварително сформиран отбор или работейки по казусите сами. Преди началото на Datathon- а екипите ще изберат своя казус и ще се запознаят с възможностите да разработят своите Machine Learning модели на облачните услуги, предоставени от партньорите на събитието. Програма: Пълна програма на събитието може да проверите тук Регистрация: Регистрацията затваря на 5-ти февруари, а вече има записани участници от САЩ, Канада, Румъния и Франция. #Datathon2018 дава възможност за работа в екип с експерти на глобално ниво. Експериментирайте с данните, срещнете се с нови хора с опит в сферата и не забравяйте да се забавлявате в Data Science предизвикателството! Регистрирайте се на сайта на събитието! |  |  |  |  |
|
| Нед Фев 04, 2018 4:58 pm |
|
 |
|
HCL
|
fred, ако се интересуваш от състезания, запрятай ръкавите и действай. Досега резултати са подали само 19 участници, а фондът е $20к и до 26 има още време. https://wwwtc.wpengine.com/Intel-Movidius-Challengehttps://ncsforum.movidius.com/discussio ... -challenge
|
| Нед Фев 04, 2018 6:43 pm |
|
 |
|
bobihot
|
С AI се занимавам от как бяха Епълите. Реални програми пускахме на Правец 16. LISP, Prolog и Pascal. То зависи какво ти трябва. В общият случай може и без компютър. -Проф. Петров - Изкуствен Интелект! -Доц Иванов - Естествен Интелект! 
|
| Нед Фев 04, 2018 6:45 pm |
|
 |
|
bobihot
|
- Ако можеш дай една платка да се пробвам. Че ми трябва разпознаване на образи за проект който го мисля. Бях си взел V3s. Но ако става с тези- да ги погледна. Не знам каква им е развойната среда?
|
| Нед Фев 04, 2018 6:47 pm |
|
 |
|
HCL
|
Пускай адрес на лични. Има си собствен SDK, който върви под Ubuntu 16.04 (може и на Win 10 с виртуална машина). Можеш и директно да компилираш наготово тренирани модели от TensorFlow и Caffe и после ги зареждаш на стика, който работи като един вид inference ускорител. Може да го вържеш директно и към Pi-то или като цяло всеки Linux host с Ubuntu.
|
| Нед Фев 04, 2018 7:17 pm |
|
 |
|
fred
|
Слаба ракия съм още за такова нещо. По-точно казано гола вода  На този етап ми са ми интересни като задачи и как ги решават, технологията с учебна цел. Иначе ще го погледна, не знаех че има състезания специализирани за Movidius.
|
| Нед Фев 04, 2018 8:20 pm |
|
 |
|
HCL
|
Като почнеш, хвърли едно око и тук. Имат labeled gender dataset с близо 100к изображения, който е голяма зарибявка. https://www.crowdflower.com/data-for-everyone/За по-сериозни начинания има Amazon mechanical turk. Изглежда да е ефективна платформа за crowdsourcing, не съм го ползвал още, но след няколко месеца ще имам един dataset от 20к изображения, който ще трябва да се етикетира, та мисля чрез него. https://www.mturk.com/
|
| Нед Фев 04, 2018 8:50 pm |
|
 |
|
radolin
|
За по-малки контролерчета днес тук (на ФОСДЕМ) имаше лекция за https://github.com/uTensor/uTensor но не успях да отида.
|
| Пон Фев 05, 2018 2:19 am |
|
 |
|
HCL
|
Myriad X PCIe dev kit идва скоро. Новият USB stick-a вече може да се купи https://www.mouser.de/new/aaeon-up/aaeon-up-ai-core-x/
|
| Сря Ное 14, 2018 10:00 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Future Electronics организират семинар на тема Practical Machine Learning and AI в няколко европейски града. https://www.futureelectronics.com/resou ... ai-seminar
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пон Май 06, 2019 3:39 pm |
|
 |
|
HCL
|
Bai Ui имаш ли информация какво IP ще представят. Ако не ще пратя един мейл да поразпитам. Дортмунд ми е наблизо и може да отскоча ако ще показват нещо и тересно
|
| Пон Май 06, 2019 9:12 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Нямам представа, аз отивам заради Lattice и Microchip (Microsemi/Actel). Аз ще съм на семинара в Ковънтри идната седмица, като се върна ще пусна инфо.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пон Май 06, 2019 10:28 pm |
|
|