Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Сериен номер върху етикет 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Сериен номер върху етикет
Напротив! Много е удобен! Защитено е и няма да се премахне лесно - по-скоро мен ме притеснява да не падне от употреба. И ако се наложи ще мога да го подменя. Имам в предвид, че ще мога да сменя номера с друг ако настъпят промени по у-вото.

Чет Фев 08, 2018 10:12 pm
Профил

Е, какъв е смисълът от това? Малко като пренабит номер на двигател или пренавит километраж.
Не е ли по добре да проследяваш пътя и перипетиите на устройството ? Много малко клиенти се вълнуват от серийния номер, по-скоро на теб трябва да ти е от полза.

Чет Фев 08, 2018 11:56 pm
Профил

Познат ги прави с моя програма на саморазпадащо се фолио- да не може да се разлепи и залепи пак.
Румен Николов
info@rumenbg.com

Изображение

http://rumenbg.com/

Пет Фев 09, 2018 12:10 am
Профил WWW
Аватар

Е, на много места правят подобни стикери - латексово-намси'кво фолио и печат върху него.
Не издържа на разтворители - нито печата, нито фолиото. Отделно, някои от тия вид стикери се махат съвсем успешно.

Пет Фев 09, 2018 12:15 am
Профил

Махат се. Но ако се опитат да ги върнат, че да скрият неоторизиран достъп- не става.

Пет Фев 09, 2018 2:02 am
Профил WWW

Не ме интересува неоторизиран достъп. Проблемът е следният - радиоуправлението се състои от 2 части - изпращач и майка. По протокол и двете трябва да имат сериен номер, но също така трябва да има и начин да разпознаваш кое радио за кой кран е. По обективни причини като си долу на земята няма как да видиш серийния номер на майката и да ги сравниш... Съответно трябва да сложа нещо къстъм, което да отговаря на номенклатурата в съответния завод или цех. И се започва после. Може ли да преместите радиотата от стария в новия цех или това радио дето малко го натиснахме(разбрирайте бай Кольо мина с мотокара отгоре му) и не го използваме много много, на други кран дето го използваме повече?!.. Всевъзможни са. И тогава наддигам леко леко фолиото. То си излиза при нужда, както казах. И го подменям с ново и нов номер. :)

Пет Фев 09, 2018 9:06 am
Профил
Аватар

bobihot написа:
Махат се. Но ако се опитат да ги върнат, че да скрият неоторизиран достъп- не става.

Под махане, имах предвид че се махат цели. Без повреди. Та не е проблем отново да бъдат залепени където са били.
И пак да уточня, не всички, като зависи на каква повърхност са залепени. Има значение и колко време е изминало от залепването.

Пет Фев 09, 2018 10:45 am
Профил
Аватар

Относно здравината на залепване - в моя случай всичко зависи от двойнолепящото. Аз лепя върху гладък ABS. Имах ядове преди години с една партида от Мариана, ама от тогава подобри нещата (мисля, че сакралната думичка е 3М) и общо взето залепват яко. Ако се наложи да се маха - в първите секунди след залепване - има шанс. Но мине ли време - няма махане без да се повреди етикета. На мен това лично не ми пречи. Помня, че на една партида, трябваше да подменим етикетите - ако ги отлепваме студени, лепилото остава по ABS-а и трябва да се махне със сухо търкане (става на топчета като сопол). Пробваш ли с разтворител, става страшно мазало, няма изчистване повече. После се светнахме, че ако ги греем преди отлепване, етикета пада доста по-лесно.

Относно топло/студено ламиниране - не съм сигурен, че разбирам терминологията. Отлепям защитното фолио, подлепвам серийния номер и залепвам на панела. На стайна температура.

Пет Фев 09, 2018 10:55 am
Профил ICQ

Колегата ще има проблем, той иска да лепи в-у тия кутии които си отлива от уретан. Там няма да залепне, освен ако не китосва, шлайфа и боядисва. Според мен за такъв случай най-удачно е със занитена табелка. Ако не се лъжа е за управление на телфери или малки кранчета, нещо от сорта, т.е. това е навън, на студ, мраз, дъжд, мърсотия, ще бъде хвърляно, изтървано ... нищо залепено не ми се вижда надеждно. Ако ембедваш етикета в отливката е друго, но това се прави с епоксидни мсоли и калъпи, мисля с уретана няма да стане.

Съб Фев 10, 2018 12:17 pm
Профил

Напротив! За сега е супер. Фолиото не се залепва като керпич, а стои мазно. И това за няколко месеца(от както го използвам). Хората ми казаха, че са го тествали и на метал - всичко е 6. Това позволява да бъде отлепено ако се наложи. Но не може да падне от търкане с ръка и нещо подобно. Разбира се аз не се съмнявам в апапите по цеховете. Предполагам ако им дам време ще започнат нарочно да го отлепят, ама то от чугун да е те пак ще се справят...
Ще видим за по-дългосрочно какво ще стане.
ПП: Става и за големи кранове! ;)

Съб Фев 10, 2018 7:00 pm
Профил
Аватар

Между другото: като разлепиш лепенка остатъкът от лепилото обикновено най-лесно се отстранява с лепенка: бързичко залепваш-разлепваш... Като със Синята дъвка.

Нед Фев 11, 2018 12:27 am
Профил

Това че стои така според мен не е много ок но времето ще покаже, лятото най-вече.

Нед Фев 11, 2018 7:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2