Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
EEPROM 77007MC - Analog? 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение EEPROM 77007MC - Analog?
Здравейте, приятели
Имам, мисля сериозен проблем. Колкото и да звучи невероятно немога да намеря никаква информация за тази памет. Моля ако някой има datasheet или разположение на пиновете на паметта моля да даде някаква информация. Също така ако има аналог тази памет, той би свършил работа.
Дори да намеря информация за паметта, след това предстои по-трудната задача - да прочета информацията в тази памет. Как бих могъл да направя това? Мога ли да използвам PICSTART PLUS на Microchip за тази цел? Въобще с какъв интефейс комуникирас контролерите? I2C или друг? Моля дайте просветление за всичко, което знаете за тази памет или нейните аналози. Безкрайно благодаря.

Пет Мар 31, 2006 10:00 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Четене/Писане на такава памет със IC-Prog :) Предполагам разкодираш касетофон?

Прикачени файлове:
Коментар на файл: NS77007
77007.pdf [82.52 KiB]
405 пъти
Пет Мар 31, 2006 10:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Първо да ти Благодаря. Перфектен си както винаги. По точно - опитвам се да разкодирам един радиокасетофон FORD 2014. Касетофонът не струва и двайсет лева, но тръпката е голяма. Правя го за спорта, а ако мога и да помогна на мой прияте. Касетофона е негов. Винаги ми е било интересно как се разкодират касетофони, и сега имам реалната възможност да го направя, но разбира се (като за първи път) срещам проблеми. Моля те да уточниш IC-Prog програма ли е, програматор или нещо друго и откъде мога да го изтегля? Предполагам че с PICSTART PLUS не е възможно. Разполагам само с него в момента.

Пет Мар 31, 2006 11:12 pm
Профил

Мнение 
Имаш ли бина за записа или да ти го изпратя? IC-prog e програма и ако искаш може да я разменим срещу Picstart-a /в кръга на щегата разбира се :D /. Ще трябва да си направиш /или закупиш/ някое от многото елементарни интерфейса към програмата. Може да използваш и Pony Prog - a. Схеми на интерфейси за тях има на страниците им в нета, китове по магазините се продават по 4-5 лв., май не си струва лепенето освен ако не е за тръпката... Успех!

Пет Мар 31, 2006 11:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не нямам бина и предполагам, че говориш за софтуера на програматора, който евентуално бих сглобил. А програмата IC-Prog работи с него. Поправи ме ако нещо не съм разбрал. Може ли да се купи готов програматор със съответния софт? Определено ще ми е интересно да го сглобя, но предпочитам да се съсредоточа в момента върху разкодирането и затова предполагам, че ще е по-добре да си купя готов програматор. По-нататък ще ми служи и за други такива интересни задачки. За PICSTART PLUSa можеш да го ползваш когато ти се наложи :D . Няма проблеми.

Пет Мар 31, 2006 11:51 pm
Профил

Мнение 
www.ic-prog.com/, http://www.lancos.com/prog.html - хайде погледни първо там и пак ще говорим, на втория адрес ти препоръчвам да разгледаж схемите на интерфейси. Ставаше въпрос за записа на паметта който трябва да запишеш за да си разкодираш радиото.
Не знам али е коректно да те насоча от тука , ама защо не пишеш в един друг форум - този на ешоп, той е специализиран в ремонт на битова техника, или пиши на лични!

Съб Апр 01, 2006 7:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тая памет би трябвало да можеш да я изчетеш/пишеш като 93C06, само че нещо ме лъже паметта в момента (сигурно е от количеството алкохол снощи :D ), не съм разкодирал такъв модел от доста време, но имам един спомен че тая памет можеше само да я четеш (или май беше на 7002MN010 тая дето не даваше да я пишеш). Както и да е, обърквам те май, пробвай да я изчетеш като 93C06 (предполагам PICSTART го подържа), краката са същите като на 93C06 в DIP корпус, кода е на адрес 0x00 и 0x01

Съб Апр 01, 2006 2:25 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
Тая памет би трябвало да можеш да я изчетеш/пишеш като 93C06, само че нещо ме лъже паметта в момента (сигурно е от количеството алкохол снощи :D ), не съм разкодирал такъв модел от доста време, но имам един спомен че тая памет можеше само да я четеш (или май беше на 7002MN010 тая дето не даваше да я пишеш). Както и да е, обърквам те май, пробвай да я изчетеш като 93C06 (предполагам PICSTART го подържа), краката са същите като на 93C06 в DIP корпус, кода е на адрес 0x00 и 0x01
Винаги ми е било интересно как се разкодират касетофони.
Не че ще седна да разкодирам. Ако не е тайна драсни някой ред по въпроса

Съб Апр 01, 2006 8:40 pm
Профил

Мнение 
Predator MF e прав - чете се /и се пише/ като 93С06. Най-лесно е да запишеш в епрома запис с известен код на радиото. Използвай този от прикачения файл - пробвал съм го и работи! Успех!!!
П.С. Най добре си сложи цокъл на мястото на паметта за да не си играеш всеки път да я разпояваш ако си объркал нещо - поне в началото помага.

Съб Апр 01, 2006 9:29 pm
Профил

Мнение 
това е

Прикачени файлове:
f2014.rar [1.14 KiB]
359 пъти
Съб Апр 01, 2006 11:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
7002MN010 и 77007 не е едно и също. Тези бинове са от 7002, която може да се замени с 93С06, но в 77007 не съм сигурен дали е такъв дъмпа. Тази 77007 доколкото си спомням има няколко (май бяха 4) байта, които не се трият и презаписват и в тях е кодиран кода на радиото. Не съм 100% сигурен де - бая отдавна беше... :roll:

Нед Апр 02, 2006 12:27 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
тъй тъй бая отдавна беше но май и не беше в явен вид кода ами имаше и сметалки за него (77007) за 77002 се правеха с поглед

Нед Апр 02, 2006 3:45 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Разрових се в архивите :lol: и намерих няколко сметала, от тези, за които е споменал VSU. Също имам някъде (спомням си) схема на елементарен програматор за 7700х на LPT - само жици и един цокъл. Програмата е досовска.
А най-добре е, ако не е блокиран касетофона, да ми дадеш серийния му номер - пише го някъде по лепенките. Трябва да започва с "C", "L" или "M" и после цифри... Защото има сметала, дето изчисляват кода по този номер (ако не е сменен разбира се).

Нед Апр 02, 2006 9:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз също намерих някакво сметало, но то май не е за 77007. Казва се ford.exe и с него пише че се работи така: ford.exe 1234 xxxxxxx, където с x е седем цифровия сериен номер на касетофона. При мен серийният номер започва с М, но не си спомням точно как беше. М/у другото пробвах с този калцулатор, но той искаше само цифри, бувата М не искаше да я приеме. Касетофончето е в службата и Понеделник ще го напиша. Благодаря на всички за предложенията и мненията.
п.с. Все пак мисля да отпоя паметта от платката и да я пробвам на PICTART програматора за да видя дали ще стане нещо. Това което се сещам е ако само се чете 77007 е да прочета информацията и прочетеното да го запиша в 93C06. Тази памет ще мога вече и за чета и да пиша.

Нед Апр 02, 2006 12:26 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
като я прочетеш на първите черири байта записваш 00 00 и ти тръгва без код.
успех

Нед Апр 02, 2006 8:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 68 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща