| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Мишки и подобни за платки и механика
Какво ползвате днес, аз още карам с една стара Logitech MX510 с кабел, незнам дали не си я мъкна още от БГ. Предпочитам с кабел, въпреки че и безжичната става. Кликащо колелце, не свободно въртящо се, както и програмириуеми бутони в повече не са излишни. Тракболовете и други новинки, помагат ли - явно доста съм изостанал в областта. Connexion 3D Space Mouse би ли вършило работа и за платки? Последно, но не маловажно - говорим за относително голвми мишки/ръце - не някакви играчки за деца 
|
| Пет Мар 02, 2018 11:23 am |
|
 |
|
fred
|
 Re: Мишки и подобни за платки и механика
Предишната беше лазерна, разделени клавиши не моноблок, странични програмируеми клавиши... Но се разтрака, при едно натискане даваше няколко клика и набързо купих една евтина елементарна HP A3N да закърпя положението, китайски клонинг естествено. Оптическа, моноблок и отгоре на това отначало ми се струваше малка, но нали е временно. За учудване работи съвсем прилично и така и си останах на нея. Но не мога да кажа, че е нещо специално за професионални цели, такива не съм опитвал.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Мар 02, 2018 11:43 am |
|
 |
|
syscop
|
Wheel mouse optical на MS, usb.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Мар 02, 2018 12:17 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Никога не съм бил по мишките, но от 10+ години ползвам тракбол при нужда от пойнтер. За мен тракбол > мишка за работа (не игри).
|
| Пет Мар 02, 2018 12:25 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Колелцето е първото което тунинговам във всяка мишка - да не клика. Ако има повече от 2 бутона и скрол, бутоните над два, са второто нещо което бива изрязано хардуерно.
|
| Пет Мар 02, 2018 12:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Явно всеки предпочита различно - на мен ми дадоха една мишка със свободно въртящо се колело, и не ми хареса - като искам да увеличиш нещо с контрола, и това хвърква в космоса. Може би просто трябва да намаля скоростта.
|
| Пет Мар 02, 2018 1:24 pm |
|
 |
|
velio
|
Аз предпочитам кабела, когато е допустимо да има такъв (което е в повечето случаи по принцип). Не се грижиш за батерии никога и респонса е добър дори на евтините мишки. Безжична трябва да е доста добра (=скъпа) за да бъде еквивалент на такава с кабел. Евтините са си хазарт - я става я не. А пък ако някой много си обича мишката, но тя се разтрака, просто се вземат бутони от друга и се сменят. В 99% от случаите са стандартни. Аз така направих. С ергономията малко сме скарани, засега не съм пипвал мишка която да ми пасне.
|
| Пет Мар 02, 2018 1:38 pm |
|
 |
|
Pif
|
С първата си мишка изкарах от 92 до 2002. Yakumo 3 бутона без скрол. После минах на майкрософт 2 бутона + скрол. Сега съм на Logitech оптична с 2 бутона и щракащ скрол. Другата ми е леново - пак оптична с 2 бутона и по-малко щракащ скрол. Върпос на вкус, казало кучето и ... Кой каквото му е удобно. Мишките с неправилна форма или много бутони ме дразнят.
|
| Пет Мар 02, 2018 2:28 pm |
|
 |
|
relsys
|
Колегата EVC едно време (леле те минали почти 15 години....) джиткаше платките с дигитайзер....
|
| Пет Мар 02, 2018 9:39 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да, това е било уникално, незнам защо не им харесва концепцията 
|
| Пет Мар 02, 2018 10:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За платки не съм пробвал, за солида не върши работа. Имам разни 3д джойстици за солида, но освен за презентации рядко са наистина изпозлваеми, по лесно ми е с бързи бутони и мишка. Мишката е М325С, тая на лапатопа де, безжична, не е лоша.
|
| Съб Мар 03, 2018 5:54 am |
|
 |
|
michev
|
Ако имаш възможност, пробвай някъде MX Master на Logitech. Скрола има 2 режима (всъщност 3, но само под win) - свободно въртящ се и стандартен. Комфортна е. Най-голямата която ми е попадала.
|
| Съб Мар 03, 2018 9:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ОО мразя големи мишки, мразя и малки, но повече мразя големи. Не знам в офиса с каква съм, янкаква евтина е, с кабел, много добре ми е с нея. Преди бях с ейпълска мишка, не е зле но няма читав скрол, а в солида без скрол е умряла работа.
|
| Нед Мар 04, 2018 12:19 am |
|
 |
|
sides
Ранг: Минаващ
|
Един глас от мен за Logitech Mx Anywhere 2 , ползвам я 2 г. вече без проблем - два странични бутона и един - отгоре, скрола е както, казаха по-горе с две нива : кеф ти щракалка - кеф ти търкало . 500 мА литиева батерия - зарежда се през 3 мес. / зависи от ползването / Дизайна е добър - нито тежка - нито лека , размерите : за моите лапи - пасва доволно добре . 
|
| Нед Мар 04, 2018 12:30 am |
|
 |
|
michev
|
Grubi е голям човек  Mx Anywhere 2 ще му е микроскопична. Дори за мен е твърде малка (една идея е по-дълга от пръстите ми). Другия проблем е, че често се ползва 3-тия бутон - натискане на скрола, което не е по този начин на тази мишка. Тя просто си има отделно бутонче, което не е толкова удобно за натискане (поне на мен).
|
| Нед Мар 04, 2018 1:04 am |
|
|