| Автор |
Съобщение |
|
sides
Ранг: Минаващ
|
 Re: Мишки и подобни за платки и механика
Чак микроскопична - съмнявам се  с него сме, на една възраст и горе-долу едни мерки ... После си зависи от навиците П.п. :: въпросния мишок :: има още два бутона : ляво и дясно на скрола - също са програмируеми - това го забравих, в по-горния пост ! П.п.2 : за бутончето :: така е ! имаш право - но е въпрос на свикване .. или : как да се изразя : гъвкавост на ставите ?! касае се за 5 мм ! П.п. 3 : преди този мишок, ползвах Rapoo 5G - мн. добър - все още служи вярно, на другия комп , Но определено има разлика, и се усеща след няколко дни ползване - баланса е друг, не изморява и т.н. ... това са си мои впечатления ! Относно скрола - и аз бях свикнал със щракалката - уж по-лесно се позиционира, Но - не - иска се някой друг ден привикване - и резултата е налице : никога повече не се връщаш към : клак-клак 
|
| Нед Мар 04, 2018 2:15 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Мишка с кабел + спейс навигатор е перфектно за платки. Веднъж като го пробваш просто няма как да те накарат да правиш нещо 3д без навигатора. Недей да купуваш спейс навигатор за лаптопи, защото е по лек от десктоп варианта и по лесно бяга по масата. Лично аз не намирам полза и от по адвансната версия на навиагатора с многото допълнителни копчета. За Платки прост няма нужда от бутони за 3д Edit: Трябва ти ето това с тумбестата метална база https://www.robotshop.com/ca/en/3dconne ... mouse.htmlТова по долу е напълно излишно за платки, поне аз не използвам нито един от бутоните за Алтиум а само джойстика https://digital3d.com.au/products/3dcon ... emouse-proДрайвера е изключително бъглив и по едно време миналата година редовно правеше по 8ГБ свап преди да го ъпдейстнат, но и сега пак е голяма боза
|
| Нед Мар 04, 2018 2:58 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе.... аз имам при, вече се казва спейс Маус ... както казах става за презентации да връткам. Само с него не става, не може да е от дясно, остава да е от ляво, но с лявата ръка цъкам бутони по клавиатурата, както и да го гледаш клавишните комбинации са повече от неговите бутони. И така ден след ден се измества някъде нагоре докато спра да го използвам. А за платки пък изобщо не знам за какво ти е нещо подобно, а и какво им гледаш в 3д. Разбирам да си в солидна, ама платка ....
|
| Нед Мар 04, 2018 10:10 am |
|
 |
|
michev
|
sides, сигурен съм, че си прав за свикването, просто е ужасно малка, а с това определено не мога да свикна. Ето и 2 снимчици - MX Anyware 2 vs MX Master.. Просто малката си стои и събира прах а аз продължавам да си ползвам тъчпада на лаптопа.
|
| Нед Мар 04, 2018 12:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ба маа му, кучето дето си облизало гза се оказа слаб пример! Ся, удобството на копчетата за мен е било важно, но второстепенно. Най-важното е било удобното и точно позициониране. Никога не съм давал 100 евра за мишка, но най-добрата ми е била марка A4 на половин цена от следващата най-евтина. И досега си работи, нищо че съм изтъркал боята от ползване, но си я кътам, пък и дори не е USB а PS-2. Оттогава се влюбих в марката и не съм съжалил, пък парите наполовина.
Ъъъ, сега вече не мога да дам акъл, щото жената яде по мишка на месец (все едно колко струва), а аз нямам сериозна работа. Но последните два еФтинджоса A4 се оказаха идеални за к'вото съм ги купил, не за профи приложения де. Беше станало дума в друга тема. Но в БГ няма добър избор на тази марка.
В общи линии: харесваш си най-доброто "на хартия" и купуваш с поне 30% по-евтиното от същата марка и няма да съжалиш.
|
| Нед Мар 04, 2018 3:10 pm |
|
 |
|
radolin
|
Аз ползвам такава мишка: https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/ ... 975&rt=rudЗа мен има разлика и ми е много по-удобна от нормална. Единствения недостатък е, че няма скрол.
|
| Нед Мар 04, 2018 11:14 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Аз отскоро съм с вертикална мишка, че от обикновенните започнаха да ми изтръпват няколко пръста. Много по-удобна е.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Мар 05, 2018 2:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хмм а как си с прецизността ?
|
| Пон Мар 05, 2018 10:53 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Ами в началото се изисква малко упоритост, за да нацелваш снаповете  но на втория ден си пушка. То аз последно време не съм чертал нищо де, предимно кодя. След седмица-две ще драскам една платка и ще ти пиша как е минало.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Мар 05, 2018 11:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Жената, нали ми е умничка, веднага позна как се държи тази мишка - като уй. Но според мен не става за прецизна: едно е да работиш с китката, друго с пръстите. Но за разтоварване става.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:40 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
да черпиш жена ти една паста/кафе/ракия от мене  само не разбрах ти защо си мислиш, е с хОй не се работи прецизно 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Мар 05, 2018 12:33 pm |
|
 |
|
radolin
|
Предполагам, че за дизайн където един пиксел точност или CAD може да не е най-подходящото, но за програмиране е супер.
|
| Пон Мар 05, 2018 1:13 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Пон Мар 05, 2018 1:20 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
|
| Пон Мар 05, 2018 3:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Разбрах - било някакъв футуристичен киликанзер. 
|
| Пон Мар 05, 2018 5:15 pm |
|
|