|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:02 pm
Търся Hardware Design Engineers
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Търся Hardware Design Engineers
Миналата година имаше, тая не знам, в момента е здраво надуване. Във Варна от няколко години е така. От няклко години се каним да купим няколко апартамента и докато се наканя... на тая цена няма да купя. Миналата година ни предлагаха на 1900 и беше скъпо като за 1200 кв нещо се ослушаха с отстъпката, в момента тая цена за този имот си е добра при условие че младост отиде на 1200. Имаше няколко къщи на добра цена ама и там до де се наканим нещо да направим... Ще чакам балона да пукне, пък да видим.
|
| Пет Мар 02, 2018 5:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми не знам дали е балон. И аз се оглеждам за жилищна площ в София, верно, че имам специфични изисквания, ама наистина цените са прекалено надути. И гледам че си седят непродадени. Обаче явно хората нямат нужда от ликвиден кеш в момента и предпочитат да държат имота празен, но не са склонни да свалят цената. Живи и здрави, аз не съм под преса, не ми пречи да си живея под наем, докато си намеря каквото ме устройва.
Всичко ще се оправи, ако данъците станат като в нормалните държави... Особенно пък за пустеещи имоти, особенно земя. Ама няма управник с топки да го направи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 02, 2018 11:06 am |
|
 |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
Всичко става толкова бавно в България. Ето за Пловдив: кмета каза Януари започваме ремонта на Тютюнев град, а още не са започнали ул. Иван Вазов. Всичко папки, скици, планове сигурно отлежават в канцелариите. И след палежите на складовете си казах- ще се емнат и ще проработи държавната машина. А то нищо, просто нищо не се случва. Само обещания на Общински съвети.
## Пак да емна темата за работата- младите( е не съм стар де на 31г.) да си смятат и времето до ходене на работа и връщане. В големите градове, често е час и половина. Тоест един работен ден на седмица. Много често хората не го взимат в предвид като видят хубави цифри в предложението. А хватката е да работиш по-малко и да взимаш повече пари и да се радваш на живота. 1000 лв да са, но да са изкарани айляк. До обяд да поработиш. Времето не се връща. ##
|
| Пет Мар 02, 2018 3:41 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ако се движим по шосето, минава през града на 500те лева 
|
| Нед Мар 04, 2018 9:51 pm |
|
 |
|
fred
|
В София правилото е просто - да е близо до метрото. И работата и жилището. Преди да го прокарат да отида на работа ми отиваше точно 2 часа. За връщането още толкова, смятайте на година колко е. Все едно работя в Пловдив. Отгоре на това прекачване на 3 превозни средства със съответното чакане по спирките, стратегическо позициониране като спре рейса/трамвая да си точно срещу вратата му, после щурм да влезеш... Колко пари съм дал за такси за да не закъснея... С метрото 30 минути от врата до врата.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Мар 05, 2018 7:03 am |
|
 |
|
ToHu
|
Затова има автомобили, и за-разведе европедалската простотия за общественият транспорт. В София няма две точки на повече от 35-40 Мин една от друга в произволен трафик, без трафик за 15-20 си от единия край до другия. Така не знам това доколко е критерий, но верно има кадри които заплатят им харесва но отказват защото им било далеч ....това говорим за захарна фабрика, далеч от къде, с какво ....странна работа.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И 200 лв. гориво които да му платиш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:26 am |
|
 |
|
fred
|
Не всички имат и не всички искат да имат. Аз в такси се изнервям какво остава аз да карам. Въобще хубаво е да се осъзнае, че нещо което е добро за някой не означава, че е добро за всички.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:48 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Тони, някога засичал ли си средна скорост на движение с автомобил в София? Фреди говори за годишна база. Ами я го сметни за едни 30 г. Да прекараш няколко години от живота си в задръстванията, едва ли е най-умното нещо. Ако трябва да превозваш нещо друго освен гъза си - OK ама другото си е форма на идиотизъм.
Сега метро лесно се строи. Но знаеш ли, как е строено парижкото метро? Задавал ли си си въпроса, защо хората са го правили на цената на невъзможното? Едва ли само заради заради "европедалски възгледи".
|
| Пон Мар 05, 2018 12:28 pm |
|
 |
|
Pif
|
Това с 35 минути в час пик - да имаш да вземаш. Има направления които само от квартала до центъра ти е 40 минути. И още толкова от центъра до другия такъв квартал. Все още има доста тесни места из София дето си се чака много и няма алтернативи. Живея в Павлово. До Гара Искър колко ми е? Без трафик е 30 минути от където и да мина. С трафик съм стигал 1 час. Сега има интересни позиции за работа в района на летището обаче това си е поне час и половина на ден път. Каква трябва да ми е мотивацията за да го пътувам това всеки ден. Тръваш и по пътя ще има поне 5-10 идиота дето да те засекът. Отиваш вече изморен и изнервен на работа. Изморява не толкова бавното движение и трафика колкото малоумниците дето се имат за безсмъртни и за тях правилника е нещо дето са го учили в учебниците по история.
|
| Пон Мар 05, 2018 1:58 pm |
|
 |
|
sthx
|
Mрън-мрън... Хората от Враца ходят в Сенсата в Ботевград на работа, от Димитровград - в Арсенал Казанлък и не се оплакват, пък вие...
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Мар 05, 2018 2:04 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Да пътуваш 40 мин. в задръстване спри-тръгни, няма много общо с това да пътуваш 40 мин. извънградско... първото е доста по натоварващо.
|
| Пон Мар 05, 2018 4:17 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Мар 05, 2018 4:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
От опит говоря ама те моите коли летят.... Дали ще си 30 в кола или 10 в метро, 10 ще вървиш и 10 ще чакаш, май все тая, ама то и 100 Хил изглеждат повече от 20+15+25+30+15 а то са по-малко, те така се правят и оферти  В София, а и в който и да е друг град няма как да работиш над метро и да живееш над метро, особено пък над една и съща линия, избора е твърде малък.
|
| Пон Мар 05, 2018 4:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами господ затова е направил земята кръгла, може да тръгнеш навсякъде, защо се набутваш в задръстванията, пресийте ги и ги заобикаляй, напълно възможно. В повечето случаи не пести време а нерви, горивото е същото ..... ама стойте си в задръствания тя да има къде да карам и аз....
|
| Пон Мар 05, 2018 4:57 pm |
|
|