Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Търся Hardware Design Engineers 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся Hardware Design Engineers
sthx написа:
:D :D :D
Aми алтернативата е работа на село. Ставаш в 8:15 , оправяш се спокойно, пиеш кафето до 9 без 5 и в 9 часа си вече на работа. Ток имаш, интернет имаш, куриерите се надпреварват да ти донесат процесорите, к'во друго ти трябва... На обяд има време да дремнеш малко на легло, а не на бюро. А на връщане от работа минеш покрай кокошките, вземеш яйцата полога и ги носиш на жената за омлета.

Смееш се, но на мен един от приятните ми спомени е работата ми като млад инженер в Асеновград. От къщи /бяха ми дали служебно гарсониера/ до работата точно 15 минути пеша. Спокойно и може да се приеме като сутрешна разходка, полезно за здравето и да се досъбудиш. На връщане пак 15 минути и то се минаваше през пазарчето. Плодове и зеленчуци в изобилие, сутринта откъснато от полето и отгоре на това вечерно намаление, гледат да се отърват от стоката.

Така че когато се освободи пак гарсониера но вече в Пловдив категорично отказах, трябваше всяка сутрин от панаира да гоня рейс до ж.п. гарата, от там влак до Асеновград, вечерта обратно. Асеновградчани комплексирани да живеят в голям град и жителство да получават аз пък нямам такъв проблем защото тогава бях с пловдивско жителство. Така и загуби предприятието гарсониерата, другите нямаха жителство. Никак не е случайно, че на стари години англичаните идват тук да си карат старините на село, не в големият град. Аз месеци има без да съм слизал в центъра на София, какво да правя там сред тълпите, тук всичко ми е под носа.

Пон Мар 05, 2018 5:08 pm
Профил

sthx написа:
Aми алтернативата е работа на село. Ставаш в 8:15 , оправяш се спокойно, пиеш кафето до 9 без 5 и в 9 часа си вече на работа. Ток имаш, интернет имаш, куриерите се надпреварват да ти донесат процесорите, к'во друго ти трябва... На обяд има време да дремнеш малко на легло, а не на бюро. А на връщане от работа минеш покрай кокошките, вземеш яйцата полога и ги носиш на жената за омлета.

Ами то това е бъдещето, хората да работят онлайн. Мога с лаптоп да пиша програма и на поляната. Няма Англия, няма Манглия, няма Щати, няма Мати, всичко е по интернет. Само баничарници и който продава зарзават и др. подобни ще си останат "локалки" и ще обсъждат регионалните заплати. :roll:

Пон Мар 05, 2018 5:13 pm
Профил

ToHu написа:
От опит говоря ама те моите коли летят....
Дали ще си 30 в кола или 10 в метро, 10 ще вървиш и 10 ще чакаш, май все тая,

Не е все едно, в колата секунда не можеш да отклониш вниманието, стрес. А и ходенето пеша е полезно за гърбещите се зад бюро. Аз имам правилото, ако разстоянието е до една спирка задължително го минавам пеша вместо да чакам и да се тръскам в транспорта. Отделно лятно време всеки ден по 10км в парка километраж.

Пон Мар 05, 2018 5:15 pm
Профил

Пропуснах да кажа за градското шофиране, да няма общо с извънградското. А и при второто, често става дума за служебен автобус. Пък ходенето пеш си е задължително, ако си на бюро. Аз също се случва да мина по 10км. на ден. Имаше някакъв японец който измислил нормата от 10 000 крачки т.е около 7км. кажи-речи. То човек не е създаден да седи зад компютри. Това което е било нормално за него преди години, сега уж за улеснение го избягва. Но в един момент почва да усеща, че не може без него и плаща за фитнес и футболни игрища. А може би просто трябва да остави известно време колата...

Пон Мар 05, 2018 5:26 pm
Профил

Ако човек иска да се движи едва ли това е когато отива или се връща от работа, това е мое мнение, ама как да е. И като си в колата, в задрсътване, ако си в такова какво ти пречи ако искаш и книга да четеш ... както и да е, това са различни виждания, има познати които нямат и не искат да имат кола, какво познати, брат ми е така, от години го карам да му дам някоя кола барим изкара книжка, тц ... ни ще и тва е, ама той е в Шумен, там е друго. В София без кола си е наказание, бях без кола за 2-3 месеца, че трябваше да устискам да изкарам без акт за да си възстановя книжката, пък те си ме знаеха и ... та бях на таксита, пълен ужас, представям си с градски транспорт какво е. Не можеш да планираш нищо, всичко е малко неизвестно ... в София задръствания истински няма, ако искате да видите истиснко задръстване стеобъркали и дръжавата а и континента ...

Пон Мар 05, 2018 11:07 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Обявата е за Вистеон (бившия джонсън контролс).
Пак Вистеон, ама поглед от страната на медиите и клиентите:
Цитат:
> Българи разработиха новата мултимедия на Mercedes-Benz

По време на годишното представяне на дейността на Аутомотив Клъстер България, Вистеон България представи революционната система Mercedes-Benz User Experience (MBUX), разработена от българските инженери в софийския хъб на компанията. Електрониката в купето на новата A-класа на немския гигант Mercedes е поредното високотехнологично сътрудничеството между Даймлер и Вистеон.

Вто Мар 06, 2018 5:05 am
Профил

То по вестниците пише, че политиците са честни и милеят за родината. Не крадът, не са корумпирани и вкарват мафиотите в затвора. Ама нещо не им вярваме. Що ли?

Тука е писан част от приложния софтуер на шаренията. Толкоз. Това, че работят за голям клиент не прави условията на труд там по-малка мизерия нито рабптата по-интересна или заплащането по-високо. А специално хардуерния отдел нямат нищо общо с тоя проект.

Вто Мар 06, 2018 12:33 pm
Профил
Аватар

Те нямат хардуерен отдел в истинския смисъл на думата.

Вто Мар 06, 2018 6:27 pm
Профил ICQ

Е нали имало секачки в някакъв шкаф ?

Вто Мар 06, 2018 9:59 pm
Профил

Цецо имат,
над 60 човека са. Сега голяма част от тях се занимават с тея модерните автопилоти и радари. Не правят цял продукт. И до сега се занимаваха с продукция за вътрешна употреба. Много малко неща на отдела отиват към клиента за производство. От тази гледна точка - нямат хардуерен. Но платки си правят и то не малко. Преди няколко месеца бяха натъпкали 4 чки видеочипа (май енвидия) на една платка и към нея накачулват камери и радари. Мисля, че и на един ситроен бяха правили дешборд платката. Поне от нещата които съм виждал.

Вто Мар 06, 2018 11:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4