|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:20 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Хумор
Като знам няк'ви червени бабички каква беля докараха за БГ навремето - не ми се мисли за вариантите в Русия.
|
| Съб Мар 24, 2018 4:45 pm |
|
 |
|
fred
|
Пука му на Путин за западната пропаганда. И как ще я правят като им е резнал западният Интернет в Русия? А за вътрешна употреба ги води за носът руснаците както си иска, виж му процентите. Не казвам че утре ще го направи но е факт, че подготвя необходимото за това.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Мар 24, 2018 4:53 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Като оставим настрана западната пропаганда, какво мислиш, че ще се случи с процентите на Путин, ако резне интернета, ако забрани свободното пътуване зад граница или ако изгради великата руска стена?
|
| Съб Мар 24, 2018 4:59 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Русия и Северна Корея имат обща граница: https://www.google.bg/maps/@42.3695315, ... ,12z?hl=enСега е момента да се обединят, защото законите им на практика ще станат еднакви.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Мар 24, 2018 5:09 pm |
|
 |
|
fred
|
Няма да забрани Интернета а ще отреже достъпа до ЗАПАДНИЯТ Интернет. Руска търсачка /Яндекс/, руски Фейсбук /Вконтакте/ и т.н. Всичко има но се върти само вътре в Русия. Той систематично работи в тази насока, имало било "закладки" в западният софтуер да му шпионират държавата затова всичко да е руско. А за недоволните лесно, да му се махат от държавата, на него опозиция не му трябва. Само че първо трябва да ги приемат в другите държави а то не е толкова лесно. Може но не всеки и не лесно. Ще пороптаят руснаците пък ще преглътнат, свикнали са. Те един Сталин който ги трепеше с десетки милиони си го уважават та тук за някакъв си Интернет. Всичко зависи как ще се "поднесе". По този повод реален случай от една моя командировка там, в Иркутск. Разхожда ме руснака, показва забележителности. Аз пък гледам навсякъде се разхождат едни младежи гордо изпъчили гърди, в едни брезентови евтини куртки и на тях надпис "БАМ - стройка века". БАМ това е Байкало-Амурската магистрала, значи тези са нещо от рода на нашите бригадири които строяха Хаинбоаз. Питам аз руснака "Тези наистина ли са толкова въодушевени че така гордо се разхождат?", той се усмихна тъничко и ми отговори "Это в зависимости как приподнести". На учуденият ми поглед каза "Ще ти разкажа един виц. Събрали се след войната Рузвелт, Сталин и Чърчил. И двамата учудени питат Сталин как така е накарал руският народ да понесе тези огромни тежести без никакъв ропот и бунт. А Сталин им отговорил "Это в зависимости как приподнести". Помолили го за обяснение а той им казал "Ето го булдога Джон на сър Чърчил, накарайте го да яде горчица". Почва Рузвелт, поднася бурканчето пред носа на булдога, убеждава го в името на демократичните ценности да близне малко, булдога само върти презрително глава. Опитва се Чърчил, призовава го в името на величието на британската империя, същият резултат. Сталин взел бурканчето и намазал с горчица задника на булдога. На руски звучеше много изразително - Собака воет а лижет"  Та така са нещата при тях, "В зависимости как приподнести".
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Мар 24, 2018 8:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
че не е ли малко далеч от Иркутск до най-близкия БАМ? по Байкал е твърде далеч, по Ангара - също. никой няма да мине 400-500км да пие една бира и да се разходи по реката... или иде реч за старата линия по китайската граница (дето минава през Чита)? ана тя има друго име, не е БАМ.
ПС: в момента наливат пари в БАМ-2. подменят старите релси с нови, вече с бетонни траверски. искат да я направят напълно двупосочна и да вдигнат трафика от 15-20 копозиции на ден поне двойно. предвид, че тамошните 'влакчета' често са с по над 100 вагона, явно са намислили сериозен трафик на товари. не съм се интересувал особено какви са им творческите планове от къде ще се вземат въпросните товари, но като цяло района е изключително богат на залежи. ама да карат камъни не е изгодно, а да правят преработвателна промишленост от по времето на СССР не се е получило. та ще е интересно дали няма да е поредното потрошаване на трилиони.
ПС2: много от строителите комсомолци са останали по околностите на БАМ. все още живеят във временните къщички от онова време, малко роптаят, но за нищо на света не искат да се върнат в 'цивилизацията'. донякъде ги разбирам, който веднъж е помирисал тайгата, му е трудно да я забрави. Путин беше ходил по ония земи преди година-две и беше обещал да помага с нещо, но беше по-скоро административно (май трудно си вадеха документи за земята и нови къщи). тяхна си работа.
---
за интернета заплахата е по-скоро обратната - че 'запада' ще ги отреже от интернета заради поредната санкция. повод все ще се намери, ако няма такъв, ще си го измислят. удобни бивши руски шпиони за опушване, само в Лондон, ще им стигнат и за 100 години напред, дори и при стегнат график от по един на седмица.
доколко ще ги засегне - не мисля, че щетата ще е особено голяма. както казваш имат си и Яндекс (който търси много по-добре руски контекст от гугъля), имат си ВК, не им знам тубата коя е, но ако нямат, ще изникне бързо. може би ще има някаква първоначална каша в ежедневната работа на обикновения бюрократ, но или бързо ще наложат централизирано руски заместител на уърда, или пак ще извадят пишещите машини.
другата сериозна заплаха на запада е да ги отреже от SWIFT-a. аз не знаех, че руските банки за вътрешни преводи ползват SWIFT, а не някаква тяхна си система (като нашите Борика и Рингс). това май вече е преодоляно, скоро сигурно ще има и сериозна промяна в начина на функциониране на централната им банка. сегашния и статус е държава в държавата, по закон никой не може да й се меси. но има настроения да се ревизират всички принципи, наложени от западните съветници по времето на Елцин. вече на практика са разбрали, че не всичко, което са им пробутали тогава, е добро за Русия. и западняците с поредицата ескалации на санкции само наливат вода в тази мелница. тия проценти от изборите не са случайни, обществото им е силно консолидирано.
последната седмица прозвуча и заплаха да ги кибер-атакуват, особено Кремъл. малко ялова идея, защото първо трябва да 'кибернитизират' самия Кремъл :wink, за да се получи. Путин не чете туитовете на Дончо, понякога проявява почти невежество за 'социалните медии', но поне е наясно как се пазят тайни. на него му носят материалите в тънки ненадписани папки, различаващи се само по цвят. всичко на хартия...
проблема на Путин е, че наистина май няма на кого да предаде щафетата. след 6 години ще е на 72. не е пределна възраст, но сигурно му е писнало, а и да работиш император е много изхабяващо и изтощително. ясно е, че 'либералите' нямат никакъв шанс следващите 50-100 години да ги пуснат да управляват нещо повече от селска баня. никога обикновения руснак няма да допусне пак да го прекарат през '90-те години'. на изборите всички накуп взеха около 5% (пак ми се вижда много), Навални е достатъчно да го послушаш не повече от 3 минути и да 'смениш канала', а Собчак си е направо противна куха лейка. притеснителното е, че никой от сегашните кандидати не изглеждаше наясно как се управлява такава огромна страна. или да покаже поне зачатък на наличие на топки. сигурен съм, че има подходящи хора, но или още ги крият, или пък няма особено силно желаещи царската корона. защото (това е по мое мнение), тя е трънлива и изисква огромна саможертва.
та проблемите на Русия не са сега, ще започнат 2024-та, ако Путин се оттегли в достойна пенсия. не знам защо на запад го подценяват този човек. той има повече управленски опит от който и да е лидер на 'цивилизована' държава, а в някои случай от по няколко от тях накуп. изключвам английската кралица, защото тя повече или по-малко не се занимава с директно управление. а и по въпроса за цивилизоваността... напоследък съм твърде скептичен.
следващите седмици ще е интересно да видим дали ще потъне сурат-тефтера. и дали ще сме свидетели на отрезвяващата оценка 'колко струва една технологична компания'. особено ако китайците решат да се намесят в същия момент и наистина успеят да срутят борсите. ще загубят много, вълната от цамбурването на камъка в блатото ще изплиска с тиня целия сват, но Дончо ги настъпи много тежко с тия мита.
|
| Съб Мар 24, 2018 9:43 pm |
|
 |
|
stefan63
|
ДедоБоре, според мене ти би управлявал по-успешно РФто от тоя милиционер.
|
| Съб Мар 24, 2018 10:06 pm |
|
 |
|
fred
|
Не знам, казвам каквото видях. Може да е някакво междинно кацане или да са им дали някаква отпуска/награда, не знам. Доста голяма група бяха обаче. Но съм го запомнил много ясно както повода така и отговора на руснака. Относно Интернет цензурата го следя от 2-3 години този процес там, съвсем ясни са намеренията за налагане на вътрешна цензура. Цяла камара закони прокараха как сайтовете че дори и блоговете носят отговорност за публикуваното като мнения в тях, доставчиците трябва да пазят няколко месеца пълен запис, оборудване за deep packet inspection да слагат . И още много неща показващи намерения за поставяне на Интернет под контрол. Което е доста трудно, направен е така че да оцелее дори при атомна война. Но при физическо дърпане на шалтера начин за заобикаляне няма. Гледате че като стане напечено всеки диктатор натиска копчето за заглушаване, Фейсбук спира и подобни. А малцина са достатъчно грамотни да знаят що е това прокси, не ни гледайте нас. PS А относно 400-500км си спомних друг случай но вече в Москва. Вечерям си кротко в ресторанта, на другият ден делова среща затова нищо не пия. Което е тотално против руските традиции, сервитьора няколко пъти ме пита "Выпить чего нибуд не будете?". На масата едни руснаци, черпят ме една водка, от учтивост приемам, аз пък тях черпя.Така 1-2 пъти но ставам да се прибирам в стаята, руснаците обаче вече в настроение, прегръщат ме и не ме пускат. Канят ме на гости и ме уговарят "Совсем рядом, только 200 километров"  И естествено традиционното "Ты нас уважаешь?". Едва ме отърва сервитьора 
|
| Съб Мар 24, 2018 10:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, това с 'рядом' на 200км и аз съм го чувал. бяхме на един отдалечен, да го наречем полигон, на север от Красноярск. правехме едни бавни измервания, по-скоро задачата беше да гледаме апаратурата дали работи и да я побутваме като спре. закараха ме за няколко дена на някакво приточе на Енисей, колкото Дунава. запалили огън, на огъня къкри казан от 100 литра. каквато риба хванат - изчистят я, нарежат на 3-4 парчета, и в казана. и така само доливат вода и риба, чорбата става гъста и ароматна като ври по цял ден. пък и току-що уловената риба има друг вкус. само комарите бяха бяха голям кошмар, иначе тишина, спокойствие, чист въздух. ако си малко по-чевръст в ръцете, няма никакъв проблем да оживееш, поне през лятото. та по едно време свърши водката, въпреки че единия уазик беше само с кашони пълен. мога да потвърдя, че филма за особеностите на руския национален риболов е сниман по истински случаи (в мн.ч.) ама бях и по-млад, носех и на ядене, и на пиене.  та като свърши пиенето, шофьора вика - ще отскоча до селото, тука рядом на 200км е само. по някое време в тайгата се чува бучене, ама не е на тежка машина. на няколко часа минава по нещо ръмжащо. хората се чудят какво е. обаче едно от поредните преминавания нещо по-задавено звучи, гъгна, гъгна, па спря. викаме - айде да видим какво става. намираме две полу-голи бичета под една волга да ровичкат нещо. в багажника сандък с болтове, гайки, ремъци, тел, чукове - половин сервиз помъкнали хората. и за най-голямо учудване - на вратите големи номера, като на състезателен автомобил. било някакво рали  хората имали да минат 1200км, всеки етап е по 150-200км. миналата година разликата между първия и втория била ... един ден, а между първия и последния - седмица. след това тръгвали да събират тези, които не завършили и останали някъде по пътя... дойдоха при нас, хапнаха, пийнаха по малко, погледаха как растат дърветата и си заминаха по трасето.
|
| Съб Мар 24, 2018 11:52 pm |
|
 |
|
lcr
|
|
| Съб Мар 24, 2018 11:59 pm |
|
 |
|
fred
|
Нямаше си друга работа да го споменаваш този филм, та снощи цяла нощ съм я гледал отново цялата серия. И от деня закачих. Чак сега се събуждам.  Големи образи, макар че според мен особеностите на руската баня изпадат от общият дух.
|
| Нед Мар 25, 2018 7:35 pm |
|
 |
|
lcr
|
Старец гледа шараните в аквариума на пазара и пита продавача:
- Пресни ли са шараните? - Е - как да не са пресни, не виждаш ли, че са живи? - Абе - тя е бабата е жива, ама............
|
| Пон Мар 26, 2018 1:11 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6383301004590489601Обръщане на камион над пропаст  Напомня ми за един момент в Остин Пауърс дето обръщаше електрокар в коридор
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Мар 26, 2018 6:13 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 27, 2018 1:20 pm |
|
 |
|
lcr
|
while (alive > 0) { HandleLife(); Intelligence++; }
|