|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Хумор
И един бит стига при достатъчна честота на опресняване 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Апр 11, 2018 7:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Fred, и друг път съм го писал, хайде да не говорим за изнеслите се защото едно 80% от тях и те не знаят защо са се изнесли, повярвай ми. В БГ изобщо не е толкова зле колкото ни се струва, но то докато човек сам не го разбере трудно ще го убедиш в нещо. навсякъде има плюсове и минуси. Но ти да си чул германец който да тръби колко име корумпирана държавата, как всичко се държи от монополи и ако не си благословен не можеш да направиш нищо освен да си един редови гржданин ... а това е точно така, дори това е много меко казано. Ние за сметка на това тръбим навсякъде колк осме били зле, как нищо не ни е наред ... много пъти съм писал, виждам ги великите имигранти по САЩ какво правят и как живеят, за много от тях се чудя защого правят, ама това е друг въпрос. Дълга и безсмислена според мен тема, аз мога да излагам факти, но хората не се интересуват от факти, те се интересуват от мечти, блянове, слухове, филми .... не и от действителността.
|
| Сря Апр 11, 2018 7:02 pm |
|
 |
|
fred
|
Абе може и да не знаят защо са се изнесли но е минало толкова време, достатъчно да станат наясно. И решението им е пределно ясно. И един бит стига, връща се/не се връща А това монополите, хората с пари което ни се обяснява какъв проблем било... обикновеният човек не го интересува това. Има ли работа, каква е заплатата, стигат ли парите... това е важното за обикновеният човек. Като разговора за митниците е, непрекъснато ви казваме проблемите на обикновеният човек решил да си внесе една LED лента за телевизора а вие непрекъснато го извъртате как фирмите си решавали въпросът.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Последна промяна fred на Сря Апр 11, 2018 7:20 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 11, 2018 7:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Пак ти казвам, нещата не са само бели и черни. Да не ти кажа че много от тях идея си нямат какви са заплатите и цените в БГ, живеят с представи от преди 10-15 години.
|
| Сря Апр 11, 2018 7:20 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Преди доста години, в Германия. Общи впечатления които повдигат някои въпроси.
Квартален супермаркет. Като нашенските - сграда с двор. Дворът заграден, пак като при нашенските. Отгоре на оградата бодлива тел. Хм, интересно...
Градско влакче. На прелезите, бариери, ама не като нашенските, а с две насрещни бариери от всяка страна. Общо 4 броя. Първо затварят едната лента, след малко и другата. Интересно - нанайси дисциплина?
Автокъща. Огромен плац, с няколко хиляди автомобила. По средата вишка към 20 - 25м. Хм...
Има и още, но не виждам смисъл да ги пиша...
Фред?
|
| Сря Апр 11, 2018 7:21 pm |
|
 |
|
fred
|
Хаха, и не се връщат в къщи за отпуска? Знаят и то много добре, не напразно зъболекарката ми се смее, че успял българин е този който не идва в БГ да си оправя зъбите 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Апр 11, 2018 7:22 pm |
|
 |
|
fred
|
Ти ми обясни защо не бягат от този ужас? Да си дойдат тук на тихо в някое село където периодично циганите ще ги обират. Или като онзи лекаря /мисля в Пловдив беше/ който го обирали няколко пъти та накрая се снабдил с пистолет и го е претрепал поредният. Тепърва немците ще има да разбират какво ги чака с тези "бежанци", мои познати вече говорят че търсят друга страна. Ама не казват че ще се върнат тук. А що се отнася до реда той се поддържа с твърди мерки. Така че не се учудвай нито на полицаи нито на бариери.
|
| Сря Апр 11, 2018 7:31 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
fred много са ти изкривени представите за живота като цяло. а за заболекарката ти какво да кажа - то всеки разбира от това с което не се занимава и което не му е опряло до гъза. както и шофьорите на такси и в градският транспорт , и всеки средностатистически алкохолик пред блока могат да те светнат за най-новите футболни трансвери, климатичното оръжие и срамните болести на звездите от екрана:) В много страни има дентални екскурзии точно до средно и източноевропейски страни за зъболекарски услуги и е по-евтино да отидеш на хотел в унгария и да ти лекуват зъби и да ти правят пластики, отколкото в Ирландия например. и това го правят не само неуспяли ирландци, немци и българи, а всеки който може да смята и да си прави сметка на парите, а това са много хора не само българите в чужбина 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Апр 11, 2018 7:33 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Едно по едно де. Първо ти дай смислено обяснение на "особеностите" които ми направиха впечатление. Поне на мен хич не ми се връзват с представите за "в белите страни всички са пичове и са 'ного готини", но може и да греша.
|
| Сря Апр 11, 2018 8:00 pm |
|
 |
|
fred
|
И как да ти ги дам като не съм там и не съм живял там? Аз затова казвам, особености много, най-различни, в едно по-добре в друго по-лошо, накрая човек тегли калема и решава - остава или се маха. След като остава значи техните "особености" са по-търпими от нашите. Или някои "особености" си заслужава да се търпят примерно за двойна заплата. И това че в белите страни всичко е готино ти си го измисляш, не съм го казал. Много удобно, измисляш си нещо и почваш да го атакуваш. Това което казвам е, че нашите отиват там и остават. Значи като ЦЯЛО там е по-добре, не че там всичко е идеално. И впрочем всичко си зависи и от квартала, в никакъв случай няма да започна да сравнявам негърски квартал там с наш тук.
|
| Сря Апр 11, 2018 8:18 pm |
|
 |
|
fred
|
Което означава, че много добре са запознати с цените и живота тук за да си направят "денталната екскурзия". Нали за това беше спорът  Хайде стига с тези глупости, оставали нашенците там защото са глупаци които не могат да преценят колко по-хубаво е тук. За другите е лесно до кажеш, че са глупаци но вие глупаци ли сте за да стоите там? Защото според вас само глупаците го правят.
|
| Сря Апр 11, 2018 8:22 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Отдъхнах си... 
|
| Сря Апр 11, 2018 8:23 pm |
|
 |
|
trakon
|
Те и африканските роби докарани с корабите в Англия и Америка не са се завръщали по родните места. От което следва че са се радвали на по-добър живот на плантацията?
|
| Чет Апр 12, 2018 7:03 pm |
|
 |
|
fred
|
Ами очевидно Америка е по-добрият избор от джунглата. А когато са били роби на плантациите никой не ги е питал какво искат.
|
| Чет Апр 12, 2018 7:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Верно бе, дето ще подивявам на село и да си плащам бензина: я да си кътам в някое заводче срещу паничка боб!
|
| Чет Апр 12, 2018 10:08 pm |
|
|