|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:36 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Начи глей ся. Всички знаем, че сте умни и красиви, обаче за да бъдеш истинска държава, а не шперплатена, се иска нещо повече от това да риташ паднали. Като ударят Хмеймим, Тартус или президенството в Дамаск (щото Асад си е там), ще си говорим пак. За сега, нека се посмеем на театъра в стил фарс.
|
| Съб Апр 14, 2018 6:47 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Питах те защо трябва да ударят сирийското президентство - ще ми дадеш ли смислен отговор?
|
| Съб Апр 14, 2018 6:51 pm |
|
 |
|
fred
|
Според руснаците са свалени 71 крилати ракети от сирийската противовъздушна отбрана. Свалени са с руски ПВО ракети произведени преди 30 години в СССР и управлявани от сирийци. Последното е особено интересно, досега когато американците мачкаха руското оръжие оправданието беше, че арабите са лоши войници. Изведнъж станаха прекрасни https://www.kommersant.ru/doc/3604704Според американските изявления пък няма свалени ракети. И наблюдават 2000% увеличаване активността на руските троловепо форумите https://edition.cnn.com/politics/live-n ... raliveblogДруг руски източник на РИА Новости пък говори за свалени 20 ракети, доста големи разминавания в руските информации. На мен лично ми е трудно да повярвам, че с 30 годишна руска техника може да се свалят 70% от атакуващите ракети. Особено като имам предвид руските тенденции да крият и лъжат. Например с Вагнер започнаха с "ИхТамНЕТ", после 4-5 убити и свършиха на около 50, да ама хора вътре в нещата говорят за 350. Американците за 100 убити но все пак не са 4-5 както в началните руски информации. Както и да е, за мен това е преди всичко демонстрационна акция, не военна. Не се предупреждава предварително противника, че ще го удариш ако наистина тръгваш на битка.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Апр 14, 2018 6:53 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Защото Асад е тираничен кръволок, враг на свободата и демокрацията и цялото нещо всъщност е заради него?
|
| Съб Апр 14, 2018 6:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами да видим, да не вземе и Тръмп да отваря шампанско като преизберът Путин  Според мен нещата са много по-сложни от колкото ни изглеждат. И приказките и санкциите са малко мижи да та лажем, и на едните и на другите. Всеки следва някакви си негови цели, дет се вика .. поживем увидим
|
| Съб Апр 14, 2018 7:12 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ако пък търсят ОМП да коригират мерника по на юг. В Израел са най-големите депа за химически, биологически и прочие ОМП в региона. Новичок, Скрипачок каквото поискаш.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Апр 14, 2018 7:14 pm |
|
 |
|
fred
|
Ами той го отвори, поздрави Путин с победата макар че другите западни лидери не го направиха. За санкциите сложна работа, казват че жива жаба се вари на бавен огън, да не изскочела. Че може много повече и много по-твърдо е факт, защо не го правят е загадка. Може да е както казах метода с жабата, може някакви други сметки да правят, неясно. Обаче това с Дерипаска не беше майтап, срутиха го буквално за 2 дни. Но имам усещането, че там много добре пасваше на идеята на Тръмп да намали с 25% вноса на алуминий.Защо точно алуминият е нацелил не знам, не го следя. Моето усещане е, че ако беше Рейгън щеше да е затегнал много по-здраво гайките. И щеше да е получил по-големи резултати, Русия далеч няма онези ресурси които имаше СССР със соц.лагера и Варшавският договор зад гърбът си.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Апр 14, 2018 7:32 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ти да не би да намекваш, че руснаците лъжат??? Я глей ко става тука: https://ria.ru/world/20180414/151865917 ... dex_main_3
|
| Съб Апр 14, 2018 8:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това днес е основна отправна точка на руските тролове. Денек видете ли как сто годишната руска техника сваля супер модерните американски крилати ракети, демек САЩ не са вече технологичен лидер. Някак си обаче пропускат да споменат, че това са крилати ракети разработени в началото да 70-те години, демек са по-стари от туските ПВО-та, до сега имат 4 модернозации които основно в навигацията и са с джет двигатели и са дозвукови. Демек не виждам защо е това въодушевление. Всичко е статистика и прогнозиране. Пускаме 100 и ако поне половината стигнат пак е добре.
|
| Съб Апр 14, 2018 8:20 pm |
|
 |
|
fred
|
Досега не съм чел информация от коалицията какви модели са ракетите им. Логично е да си разчистват старите модели но пък може да използват случаят да изпробват новите, неясно. По-важното е пълното разминаване в броят на свалените ракети. Руснаците твърдят за 71 свалени а Пентагона твърди, че няма свалена нито една. Като имам предвид навика на руснаците непрекъснато да лъжат и намаляват загубите си отстъпвайки крачка по крачка докато признаят истината (не повече от половината) по-съм склонен да повярвам на Пентагона. https://www.aljazeera.com/news/2018/04/ ... 35469.htmlUS and France say none of their missiles intercepted in Syria
|
| Съб Апр 14, 2018 8:34 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Трябва. И западната пропаганда има проблем с кадрите.
|
| Съб Апр 14, 2018 8:34 pm |
|
 |
|
lcr
|
Като оставим настрана подробностите, медиите и троловете, е ясно, че руското военно министерство твърди едно а пентагонът - противоположното.
Очевидно едното от двете официални твърдения е лъжа. При това - лъжа изречена от много високо ниво.
|
| Съб Апр 14, 2018 8:37 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Не е хубаво човек да говори сам със себе си, не ми се рови сега за медицинския термин.
|
| Съб Апр 14, 2018 8:43 pm |
|
 |
|
lcr
|
Ами порови. Ще научиш нещо и така ще имаш някаква полза от поредната глупост, която МУХАТА снесе. 
|
| Съб Апр 14, 2018 8:59 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Серийните номера на изстреляните ракети не искате ли да публикуват? А някой да е обърнал внимание какви са били конкретните набелязани/поразени цели? Нетаняху от ранни зори е затуитвал радостно. Може да звучи изтъркано, но е и в интереса и в стила на Израел - тези химически атаки дето на следващия ден без разследване се "знае" кой виновен. Класика при всяко разследване е да се направи списък с тези които имат интерес от това. Не виждам къде е мястото на Русия в този списък. И като стана въпрос за интереси, Димитре нали американците щяха да си гледат само в собствената дъжава и да не се месят по света? Какви са тези ракетни атаки всеки април вече втора година. Нещо да се е променило с тази тактика хим. атака - ответен ракетен удар? Да са спрели химическите атаки? А да сега ракетите са май повече на брой. И американците не искат ама никак не искат да се месят по света.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Апр 14, 2018 9:00 pm |
|
|