|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:18 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Хайде като начало да дадем смислен отговор защо нападнаха Сирия.
|
| Съб Апр 14, 2018 9:39 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
миналата година имаше серийни номера за 'изгубилите се в неизвестна посока' обяснението беше, че били толкова точни, че няколко уцелили една дупка... от 3 до 7 май беше сметката. та бройката ще се уточни, но истината - надали ще го интересува някои от участниците в купона. за мен е подозрително, че ОЗХО мисията е имала в списъка си и въпросния химически НИИ, където за последните 12 месеца същите те са правили 2 инспекции и нищо не са намерили. сега е трябвало за трети път да я посетят. ама малко я разбомбиха и ще е трудно да се докаже, че няма нищо. отрицателни доказателства се събират трудно. трябва да се прави разлика между липсата на доказателства и доказване на липса.
|
| Съб Апр 14, 2018 9:51 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Малко странно е това, че Франция се включи в бизнеса при положение, че Макрон каза, че ще се включи само ако види неоспорими доказателства. А пък Германия не се включи а Меркел твърдеше, че разполага с въпросните доказателства.
И така излиза, че въпросните доказателства нямат никакво значение.
Последна промяна lcr на Съб Апр 14, 2018 10:06 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Апр 14, 2018 10:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Америка е damned ако нападне и е damned ако не нападне. Единия път ще е що се месят по света, а другия път ще е що не се месят като някой изверг си трепе хората. Ако питаш мен аз искам да се преберем в държавата си и да оставим останалия свят да се оправя както знае. И енергийно и икономически САЩ могат да са напълно независими, демек що трябва да ни пука за другите и да харчим луди пари да сме световен полицай и икономически да развиваме третосвятцитв. И съм напълно убеден, че само след година половината свят ще ни моли на колене да се върнем, щото това дето ще ни замести няма да е хич лицеприятно. Това обаче е какво искам аз и очевидно реалностите са малко по-различни. Въпреки че Бай Дончо преди десет дена каза че се махаме от Сирия.
|
| Съб Апр 14, 2018 10:06 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
всъщност, томахавките са по-дърти от СССР-ското ПВО, летят с подзвукова скорост и едва ли е проблем за ракета гонеща свръхзвуков самолет проблема е дали радара ще я види...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Апр 14, 2018 10:08 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Разликата е че Тръмпи може всичко да си говори и туит-ва ама стратегическия партньор в Близкия Изток не е съгласен да си ходите от Сирия.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Апр 14, 2018 10:23 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И викаш, това е смислена причина за нападение а ? На къщата на дядо ми керемидите са по-стари от държавата САЩ. Да се чуди човек как се е оправял светът преди да съществуват.
|
| Съб Апр 14, 2018 10:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ицо, ако обичаш не ми вади думите от контекста. И ако нещо не ти харесва що САЩ нападат можеш да пратиш запитване до Тръмпи. Аз както вече споменах предпочитам да оставим всеки да се спасява по единично. А колко е стара/млада държавата няма никакво значение в случая. Да ти припомня че по време на втората световна е била още по-млада ама без нея света щеше да изглежда сега по съвсем различен начин, който едва ли щеше да ти се хареса.
|
| Съб Апр 14, 2018 11:14 pm |
|
 |
|
lcr
|
Аз не мисля, че е правилно, САЩ да се оприличава на световен жандарм. Навсякъде ли, където е стъпил американец сега е хаос и мизерия? Япония, Южна Корея, та дори и бивша Югославия? Сякаш не жандармът е виновен а местното население. В арабския свят и в близкия изток, кой ли не се изреди да стъпва? И все няма оправия.
|
| Съб Апр 14, 2018 11:38 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ти верно си некъв яко малоумен. Оня наркоман, дето ми разби колата и ми изкърти козолата заедно с мултимедията също не е лош човек, ами всъщност е печен пич, щото след него си оправих колата и тя даже май е по-хубава от преди.
|
| Съб Апр 14, 2018 11:46 pm |
|
 |
|
lcr
|
За втори път те предупреждавам да си мериш приказките! Поне ги изтрий тия правила на форума, че на фона на поведението на администратора му, те наистина изглеждат малоумно. "5. Участвайте в споровете цивилизовано. Всеки има право на мнение и позиция. Защитавайте Вашата с аргументи и факти, а не с квалификации на другите участници. Грубия и неучтив тон няма да бъде толериран!"
|
| Нед Апр 15, 2018 12:08 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Аз ли не съм в час със съвременната руска терминология или просто генерала твърди, че от 103 изстреляни ракети са успели да наблюдават 71? По едновремешната (пак руска) терминология, "перехват" означава, че целта е открита, идентифицирана и се намира в зоната на пуск, т.е. остава да се натисне спусъка, което не означава непременно, че ще бъде унищожена, но ако това се случи, термина е уничтожена.
|
| Нед Апр 15, 2018 9:00 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
И аз разбрах същото, но мурзилажа така се беше разпенил, че дори и "добър ден" да им бях написал пак щяха да ме изкарат враг на народа... Това потвърждава твърдението на хамериканците, че нито една ракета не е свалена.
|
| Нед Апр 15, 2018 9:18 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е, отдруга страна по-рано по статиите се пишеше еди колко си ракети изтреляни -еди колко си цели поразени. За последното пуцане в сирия пише само колко ракети са изтреляни никой не пише колко цели са уцелили, това локумче за заводи и научни центрове за хим оръжие малко се изтърка. То още от пустинна буря две, се изтърка  Пуцанет като цело е за вдигане на рейтинга и тръмп и тереза и макрончо имат проблем с това
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Апр 15, 2018 11:33 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
глупости на търкалета. съвсем ясно и нееднозначно е казано, че ракетите са били свалени от сирийските ПВО. Дори BBC цитира подробно към коя цел колко от насочените ракети се твърди че са свалени.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Апр 15, 2018 11:39 am |
|
|