|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:32 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Нямам тогава никакво обяснение, аз не съм гледал тв има няма 3 месеца, и вестници не съм чел, има някакъв безумен ап който не мога да спра та чат пат виждам някоя новина на талафона и това е. Да ви кажа без новини ми е много добре, като ми е скучно, не че има кога ама.. Ютуб или книжки, напоследък съм на вълна джони кеш и ми е все тая дали, кой и къде си играе на войници 
|
| Пон Апр 16, 2018 6:20 am |
|
 |
|
sthx
|
Ти пък ако си мислиш, че можеш да накараш всички да мислят като тебе, значи си в много , ама много голяма заблуда.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Апр 16, 2018 8:21 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Едно време тия неща се правеха със стил... Ще припомня един виц от онова време. Събират се американския президент и съветския ръководител на СССР и правят състезание. Да де ама американеца победил и как да го съобщят това по съветските медии, ужас... Съответно съобщението било - "На голямо международно състезание нашият ръководител зае почетното второ място, а американския му колега остана на предпоследно място" Да виждате тук лъжа? Още един виц на тема, че по онова време не се лъжеше... Ще приемат Чапаев за член на КПСС и го питат "ти пиеш ли?". Замислил се той, ако каже че пие няма да го приемат... ако каже че не пие ще излъже, лошо. Затова изръсил "пия, ама с отвращение" 
|
| Пон Апр 16, 2018 9:49 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
като почнахме с вицовете:
срещнали се двама пенсионирани агента - единия от ЦРУ, другия от КГБ. смучат си уискито и водка и си спомнят славното минало: - (руснака) ееех, какви времена бяха... помниш ли Ангола? - да, помня. държеше ме на прицел през цялото време. - а палмата беше бая тъничка и се потеше непрекъснато отпиват - (американеца) а ти помниш ли Лисабон? явно беше добре законспириран, така и не те засякох - ааа, тогава целия отдел бяхме на бригада за картофи
и стигаме до философския въпрос: премълчаването лъжа ли е?
|
| Пон Апр 16, 2018 10:04 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Правилно. Стига. Иначе има опасност, човек да се самоубие. https://offnews.bg//sviat/zhurnalist-ra ... 78732.html
|
| Пон Апр 16, 2018 10:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами съдба... а ти мислиш ли че и другаде не се случва? А дали само Русия изпраща частни армии?
|
| Пон Апр 16, 2018 4:44 pm |
|
 |
|
lcr
|
Не знам за теб, но аз не съм склонен да не обръщам внимание на лъжи само защото навсякъде лъжат.
|
| Пон Апр 16, 2018 4:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И какво можеш да направиш? Изобщо не отделният индивит а и обществото? Та нали всичко което се случва е израз на това общество. Хората са индивидуалисти що се касае за блага. Няма как да имаш идеално общество, винаги има баланс между положителните и отрицателните страни.
|
| Пон Апр 16, 2018 4:58 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Дедо, както винаги заемаш цялата сцена  Но аз бих искал да добавя малко и от дребното си субективно мнение. Израел вероятно могат и да се пазят сами. Поне дават вид на такива. Въоръжават се до зъби, и се зъбят на всички съседи, там знаете и жените ходят в армията. Но истината е че на всички там, на нормалните хора в Израел, това доста е дотегнало. Политиците вечно говорят за нуждите и лишенията които се налагат от врага, който ги заобикаля от всякъде, но на хората това им е дошло до гуша. Хората искат да водят все пак нормален живот. Нямам тоя дар слово да да разтегна локума и да разкажа примерно как едно арабско корито ни сече курса като минавахме Гибралтар - заради еврейския флаг на кърмата ни - просто заради принципната вражда. Как сутринта в Хайфа на всяка автобусна спирка имаше по един младеж доброволец - по това време палестинците обичаха да се качват в автобуса опасани с експлозиви. Как след работно време други но същите като тези младежи играеха с топка, футбол на малки вратички вътре в КПП-то на пристанището, с автоматите на гърбовете, забравили за врага срещу който цял ден са носили дежурство. И там живеят хора раждат се деца. Един ден дъщеря ти пораства и тя отива в армията, също като баща си, като майка си... Такъв живот на вечна мобилизация бори и враговете, но мори и нормалния живот на хората. По моето скромно мнение: Израел имат нужда от подкрепата на САЩ. Имат нужда от присъствието им в региона. Нещо повече Израел винаги се усещат пренебрегнати ако не им се засвидетелства че са най-значимия партньор на САЩ. Ако са просто значими са обидени. За "борбата с ИДИЛ" си прав, но все пак САЩ бяха там и заради това. Да видим догодина април месец, кой къде ще бъде.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Апр 17, 2018 12:08 am |
|
 |
|
lcr
|
Палестинците са само един от многото проблеми на Израел. Не е лесно да живееш заобиколен от враждебно настроени държави.
Този народ си има много трески за дялане, но аз лично се възхищавам от начина по който отстояват правото си на съществуване. Впечатляващ е и начинът по който разчистват сметките с персоналните си врагове - случилото се с Адолф Айхман или с убийците от Мюнхен.
Не е приятно да прекараш живота си, като войник, но нямат избор. По-добре войник, отколкото мъртвец.
|
| Вто Апр 17, 2018 1:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ... айде да неме изкара някой расист, да отстояват интересите си, и то без оглед на цената и средствата.
|
| Вто Апр 17, 2018 1:37 am |
|
 |
|
lcr
|
Да не забравяме и че тази държава e била създадена с благословията на СССР. Това май е била и една от големите грешки на руснаците.
|
| Вто Апр 17, 2018 1:44 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Да речем купуваш си парцел в циганската махала. Да речем щото някога там, някой твой пра-пра дядо е имал къща. И да речем щото си расист. Дигаш си къща и ти там. Децата ти се раждат, живеят и растат в циганската махала. Помпата ти стои до възглавницата. С Хамъра редовно газиш чавета като се прибираш към "дома". Динко е позеленял от завист. И сега да речем ти също си циганин. Тони, това ли имаше предвид?
Последна промяна Zdrav на Вто Апр 17, 2018 8:04 am, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 17, 2018 8:03 am |
|
 |
|
Zdrav
|
.
|
| Вто Апр 17, 2018 8:03 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ей това е иронията в случая... Иначе тоя конфликт е съзададен за да се печели от него. Поради което скоро няма да угасне. Много пари и много политика... Не виждам какво ще го спре, защото всички страни в него съзнателно участват и търсят конфликта. И съвсем целенасочено го държат на ниво тлеещ, до леко горящ. Никой не желае сериозна ескалация, защото това може да го прекрати. Този конфликт прекрасно илюстрира тезата, че война се почва не за да се спечели, а за да се води.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 17, 2018 11:43 am |
|
|