Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Хумор
Сирийски селянин връща американски ракети за скрап :)
Изображение

Последна промяна ilkor на Нед Апр 15, 2018 4:28 pm, променена общо 1 път

Нед Апр 15, 2018 4:18 pm
Профил

:lol:

Нед Апр 15, 2018 4:18 pm
Профил

Фред, аз контактувам с Българи в чужбина и да ти кажа много от тях наиситна идея си нямат какво е икономическото положение в БГ, но това е една съвсем друга тема. За Зъболекарите, и ние си правим зъбите в БГ, да имаме си доктор и в САЩ, малката ходи редовно на прегледи там, там се правят скоби и др. подобни, но всичко по-сложно си го правим в БГ. Ако искаш вярвайкачеството е по-добро, да цените са по-ниски, ако го погледнеш съотнесено само цена на услугата .. въпреки че тия пластмасовите скоби, в САЩ май са по-евтини, ама това една друга тема. Трябва да си идиот за да дадеш 10.000 ако може да дадеш 2.000, само глупак плаща повече от колкото е нужно да плати. И изобщо медицинските екскурзии, не само дентални, са доста популярни, и не се ходи само в БГ, ходи се къде ли не, според това къде си струва и получаваш нужното качество. Пак казвам, в БГ не само цената е по-ниска, за тази цена получаваш по-високо качество. Това не са масовите зъболекари в БГ естествено, цените за БГ не са ниски, но пък си струва. А да ти кажа, там където водим малкото, това е едиснтвения кабинет на който се навива да ходи, в САЩ като я водим на прегледи се дърпа като магаре на мост, не и се ходи, не дава да и правят нищо, страхува се, просто явно е и въпрос на подход, като имаш в предвид че тя е повече англоговоряща, българския и е като втори език, но въпреки това в БГ я предразполагат по-лесно, дори пломби правихме.
Та това за зъболекаря или лекаря е пълна глупост, ако така или инае си идва по 3-4 пъти в годината, предпочитам да си ходи в кабинетите в които се чуства добре, а и знаем че зъболекарите са читави.
Ние имаме някаква склонност да гледаме много едностранчиво на нещата, само лошите неща у нас и само хубавите в чужбина, а те нещата са много по-сложни. Според мен навсякъде е почти едно и също, въпрос как си го направиш, какво желание имаш и доколко искаш нещо да се случи.

Нед Апр 15, 2018 9:11 pm
Профил
Аватар

аз имам 4 импланта и доста керамика в устата си. всичко е правено от един и същ човек за последните 20 години.

в китай ми падна коронка. чух се с моя тук, казва ми да ходя да я залепят, че за 3 месеца ще се промени геометрията.
намерих си клиника за бели - нямах забележки. направиха си панорамна снимка, огледаха внимателно всичко.
докторката ме гледа с респект - вие американец ли сте? не, защо? всичко в устата ви е направено много професионално...
залепи ми коронката, гледах през цялото време на монитор какво прави, коментирахме всяка опция.
не помня какви пари беше, но не е нещо, което да ме е впечатлило (да кажем вечеря за трима в свястна кръчма)
вече 8 години си стои нормално на място.

тони,
аз в чужбина избягвам да контактувам с българи, поне не и с такива, които познавам от поне 10 години.
практическия ми опит е много рядко положителен :roll:

Нед Апр 15, 2018 9:26 pm
Профил

ДедоБоре написа:
тони,
аз в чужбина избягвам да контактувам с българи, поне не и с такива, които познавам от поне 10 години.
практическия ми опит е много рядко положителен :roll:

Мен ми се случва покрай познати на познати на познати ... и аз по принцип предпочитам да не контактувам ама ми се случва, и колкото по-често ми се случва, толкова по негативно ми става впечатлението. Българиан си е Българин навсякъде, сега за Чикаго не знам, Митко ще каже, но във Вегас има сравнително много, поне 10-на хил, разделени са на групички, постоянно някакви интриги .. ако погледнеш гръци, турци та дори и сърби .. не е същото. Сега в Инди разбрах че има БГ училище, ще запишем малкото да ходи в Неделя, ама се чудя в какви ли филми ще се вкараме. То Инди не е много популярна дестинация, може пък да са по-читави хора, ще видим, иначе има Българска църква, само дето колкото пъти сме ходили Българи почти няма, македонци и сърби.

Нед Апр 15, 2018 9:34 pm
Профил

На мен ми се е случвало много пъти да срещна българи в Белгията - я в магазин, я на улицата ... и като чуя, че говорят български поздравявам - обаче реакцията на много от тях е точно за хумор - подскачат, смутяват се, направо им личи, че им става неприятно, обръщат се и дим да ги няма - най тежките случаи дори не отвръщат на поздрава - българи, да те е страх да им кажеш добър ден или добър вечер ...

Нед Апр 15, 2018 10:27 pm
Профил
Аватар

https://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1332862

Пон Апр 16, 2018 7:14 pm
Профил

ToHu написа:
... иначе има Българска църква, само дето колкото пъти сме ходили Българи почти няма, македонци и сърби.

Не мога да си представя какво ти ще търсиш в църква.

Вто Апр 17, 2018 1:50 am
Профил

Информираността е едно, употребата друго. Не ходя на църква освен ако не ме заведат, но това няма нищо общо.

Вто Апр 17, 2018 10:16 am
Профил

И като влезнеш в църквата не избухваш ли в пламъци? :twisted:

Вто Апр 17, 2018 12:21 pm
Профил
Аватар

ike написа:

Е па нали е професионалист, гасенето му е втора природа. ;)

Вто Апр 17, 2018 7:06 pm
Профил

И накрая му плащат :)

Вто Апр 17, 2018 8:50 pm
Профил

ike написа:

Мне, аз съм негорим, а и за всеки случай си нося по едно бутилче с Новек и една 100 kw водна помпичка в чантата.

Сря Апр 18, 2018 2:20 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Дали да не помолим Рек да отвори една тема „Дрънканици“?
Че вече поне 40-50 страници само осирате темата… :)

Сря Апр 18, 2018 9:05 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Reader написа:
Дали да не помолим Рек да отвори една тема „Дрънканици“?
Че вече поне 40-50 страници само осирате темата… :)

що не ти ли е забавно да четеш?

Сря Апр 18, 2018 11:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 573  Следваща