|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:45 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
http://www.ispa.dir.bg/ това пак е Seeprog.
Такъв имам от 5-6 години,от първите броики които са направени. Много съм доволен а се занимавам и с разкодиране и мога да кажа че друг такъв програматор за сериини еепроми просто няма.
|
| Вто Апр 04, 2006 8:28 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
Здравейте. Днес купих 2 памети 93С06. Едната ако изгори пак на този програматор, другата да я пазя за новия програматор. За мое голямо учудване паметта не изгоря. Дори нещо повече - прочете данните от нея. Понеже е нова ми изкара само ефове. Успях даже да пусна програматора под Windows с Ponyprog2000. Разпозна го като DT-006 I/O. Намерих от Интернет подобен БИН файл като моя, но с друг код и написах ръчно всичките 32 байта. При опита да запиша БИН файла в паметта, програматора ми даде съобщение, че не може да пише. Това го направих и под ДОС и под Уиндоус. Ефекта беше един и същ. Явно проблемът е в програматор, но немога да си обясня защо може да чете, пък не записва. Схемата на програматора е тази:
|
| Сря Апр 05, 2006 1:00 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
5-те V откъде ги подаваш? При писане консумацията е по-голяма, ако пропадат в момента когато опитва да запише, точно това и ще стане. На мен поне никога не ми се е случвало да имам проблеми с 93, без значение под ДОС или Вин..
|
| Сря Апр 05, 2006 1:05 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
То като се замисля, и за четенето не е сигурно... С въпросния интерфейс Pony-то си изчита F-ове без зна4ение дали има нещо зака4ено на порта или не.
|
| Сря Апр 05, 2006 1:10 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
5те волта ги взимам от захранването на компютъра. А за четенето се оказа абсолютно прав - махнах чипа и пак ми даде че четенето е успешно и записа само ефове. Опитах да запиша без чип памет и програмата ми изкара същото съобщене че не е възможно да се запише. На практика без или със чип - няма значение. Но по-интересното е защо не иска да комуникира по никакъв начин по тая схема. Много хора са я правили и работи. Грешка няма. Проверил съм поне 15 пъти. Дадох и на мой колега да я провери и той потвърди че няма проблем.
|
| Сря Апр 05, 2006 1:17 pm |
|
 |
|
setoy
|
DT-006 I/O нищо не ми говори, но нищо чудно да е нещо твърде различно от твоята схема  Програматора няма как да го разпознае автоматично
|
| Сря Апр 05, 2006 1:42 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
DT-006 I/O е програматор, който избирам от Setup/Interface Setup в Ponyprog2000 Той е от LPT програматорите, които мога да избера от програмата. Когато избера един от другите програматори ми дава съобщение Test Failed, а когато избера този ми дава Test OK. Затова реших, че схемата е съвместима иначе наистина може да коренно различна  . Проблемът е ясен - трябва ми нов програматор. Днес ще се обадя да Конрад да ги питам за SmartProg2 на ELNEC. Универсален е както за всички видове памети, така и за Пикове и Атмел. Дано и цената да му е прилична.  Това е той. Дали си струва? http://www.elnec.com/smartprog2.php
|
| Сря Апр 05, 2006 1:55 pm |
|
 |
|
tigar
Ранг: Минаващ
|
колега ако си от село София драсни един ЛС и да ти оправим касетофона да не се мъчиш
|
| Сря Апр 05, 2006 1:58 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Колега, че София стана село - стана, ама защо си помисли че се мъча. Както съм написал по-горе целта ми е не да ми направи някой касетофона, целта е аз да си го направя. На това му викам удоволствие, кеф и т.н , не мъчение. Ако можеш да бутнеш едно рамо със съвет, ще приема иначе предпочитам сам да се "боря'. Предполагам, че знаеш каква е тръпката от нещо направено от самия теб  . Иначе благодаря за предложението. Поздрави. 
|
| Сря Апр 05, 2006 2:08 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Интересно ми е каква цена са ти казали от конрад! Аз някога питах с майл директно елнек - хич не ми хареса цената - т.е. тогава (за момента) не беше оправдано да дам толкова пари. А конрад предполагам ще ти "умножат" оригиналната цена на елнек по коефициент "К" (е<К<¶) 
|
| Сря Апр 05, 2006 5:49 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
този от линка дето го дадох е пълен аналог и си работи прекрасно с оригиналния софт на Elnec
|
| Сря Апр 05, 2006 6:10 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Благодаря за линка Nikola Kirov. Ще се спра на този варянт, защото до преди малко бях в шок от сумата, която ми поискаха от Conrad. Gogo, абсолютно прав беше за формирането на цената. На SmartProg2 цената в сайта на Conrad е 484 Euro, на тази цена сложете ДДСто и това е крайната цена на която мога да взема програматора. Цената идва нас 1100лв. Това е невероятно висока цена за програматор според мен.  .
|
| Сря Апр 05, 2006 7:19 pm |
|
 |
|
tigar
Ранг: Минаващ
|
слагш 93с46 и записваш нормалния бин за форда от двата реда и си готов,защо не си налепиш понито елементарно е за любителски цели.
|
| Чет Апр 06, 2006 12:44 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Абе и аз това ти се чудя, моя JDM съм си го сглобил първо на универсална платка, отне ми два часа, а пише всичко, после си го проектирах на двустранна платка с SMD елемнти, с малко модификация чета MC68HCXX серията за радиокасетофони, пиша PIC-ове, I2C, SPI, Microwire EEPROM-и, Atmel чипове, ползвам го и за сериен интерфейс с TTL 5V нива, ако се поразровиш малко из форума ще му намериш схемата (с MAX232)....а тези от сайта на Pony-то се сглобяват за 1-2 часа и вършат същата работа....100лв са си много за програматор само за серийни памети, за толкова можеш да си вземеш 2х Willem (с който можеш да пишеш и 27C/27F/28F серията паралелни флашове) 
|
| Чет Апр 06, 2006 12:53 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Willem е пълен болкук. Имам го от години,абсолютно дърво е. Повечето от чиповете които поддържа явно изобщо не са ги тествали. От него само проблеми съм видял.
|
| Чет Апр 06, 2006 1:14 am |
|
|