|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:57 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
афропа... моргерини ли говори от името на целия ЕС? и въобще, кое е 'целия ЕС'? или външния министър не Германия? или военната 'фон'-ка (на мен по принцип жена-военен министър ми дращи понятията)
гледката на лендзенето на макарончо и дончо буди недоумение. мен ако някой посегне да ми изчетка пърхота, ще му фрасна един, дори и да го няма (пърхота). особено е показателна сценката, дето дончо хваща за ръчичка макарончо и го повлича на някъде: "айде, малкия, каза си стихотворението, ела да ти избърша сополите". "добре, тате"
'елита' на ингилизите пък направо ме кара да забравя да си затворя устата. рошавия, мей, военния им министър. не че Корбин е по-малък циркаджия, ама на фона на другите е направо титан на мисълта.
от сегашните младежи в 'политическия елит' на афропа, може би само австрийския канцлер не прави резки движения в копривата.
южна афропа е в ступор - младия крал на испания все пак си има гуро - баща му е още жив. но вътрешните проблеми не намаляват, и са от десетилетия. в италия наблюдаваме 267-ма серия на 'смяна на властта'. гледаш сериали, гледаш, накрая като в 'дързост и красота'. италианците доказаха на практика една аксиома в политиката "всички са маскари"
за скандинавия нямам мнение. светна ми една лампичка оня ден, когато по шведска телевизия показваха сирийка с напълно променени титри в превода на думите й. е, после се извиниха, ама фейка вече беше в обръщение.
американците да вземат най-накрая да възложат управлението на афропа на поляците и да приключваме и с тоз съюз
|
| Чет Апр 26, 2018 1:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
В тоя си вид "обединена" Европа е всичко друго но не и обединена... затова и си трае. Но си е като заложена бомбичка, или ще изгасне фитила и кой от къде е, или ще почне и тя да се прави на велика. Не знам гледа ли речта на макарончо... отгоре големи четки, отдолу мерак и той да раздава китюци наравно с американците  Та за гьотерицата идеше реч... и макар Европа като цяло да е нещо като нищо и тук си имаме доста мераклии 
|
| Чет Апр 26, 2018 2:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Чет Апр 26, 2018 2:35 pm |
|
 |
|
fred
|
Тя хибридната война точно в това се състои. Малка стъпка извън червената черта, изчакване дали противника ще го преглътне защото видите ли "абе какво толкова" и след това пак отново. Или пък и да не иска да го преглътне вече е късно, отговора ще трябва да е критично голям, така с Крим например. И така границите се разширяват и непрекъснато се държи състояние на напрежение. Малки победи но важни за пропагандата. И естествено медиите, при хибридните войни те са по-важни дори от оръжията.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Апр 26, 2018 4:09 pm |
|
 |
|
fred
|
Да не искаш да кажеш, че в Русия няма корупция? Да си чувал за системата РОЗ /Распил, Относ, Занос/? Благодарение на нея руските газопроводи излизат тройно по-скъпи от западните аналози. Като видиш голям руски проект можеш да си сигурен, че го правят не толкова за нуждата от него а заради възможността много да се краде там.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Апр 26, 2018 4:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
все Русия ти е в главата. къде видя да говоря за Русия? става въпрос за Украйна. някакъв депутат направил някакви разкрития. погнали го по устав и той избягал. разказва накратко неговото виждане за ситуацията. просто през цялото време ми се въртеше една асоциация дали е истина и дали ще накриви шапката на някого - това е малко вероятно. да, корупцията в Русия я има, при това на всички нива. и си е ТЯХНА работа дали и доколко ще се борят с нея. да не би да я няма по другите земи? единствената разлика е в нивото и названието - лобиране, комисионна, заплащане на милионче за лекция и подобни евфимизми. Шрьодер корупционер ли е? или Юнкер? или поведението на Сименс по цял свят? още 1000 примера могат да се дадат.
|
| Чет Апр 26, 2018 4:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аааа няма паралели, у нас нищо такова не може да се случи ....... имам предвид да се намери кой да говори 
|
| Чет Апр 26, 2018 4:55 pm |
|
 |
|
fred
|
Ти правиш паралели между Русия и нас, аз правя паралели между Русия и Украйна. Забранено ли е:)
|
| Чет Апр 26, 2018 5:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ти гледа ли филмчето въобще? в него иде реч за украинския президент, бре!
|
| Чет Апр 26, 2018 5:59 pm |
|
 |
|
fred
|
Темата е за цивилизованият свят. Или Русия не е в него? 
|
| Чет Апр 26, 2018 6:14 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ъъъ... не разбрах...? целия триъгълник би трябвало да е в темата. ако има някакви резерви, това са Украйна и до някъде България, доколкото наличието на банани без опашки е цивилизационен критерий. разбира се една нихилистична гледна точка би изхвърлила България от циливизацията, една русофобска - Русия, с нейните ватници и режима; и по метода на изключението остава Украйна. което ми се струва малко прекалено. ПС: споделих едно видео, което ме накара да се засмея тъжно. забележи, че не натрапвам на никого моето мнение. да, постването на линк донякъде е и израз на мнение, но всеки тук има някакъв багаж и може да си прави изводите сам. не разбирам защо трябва да скачаш от половин оборот.
|
| Чет Апр 26, 2018 6:32 pm |
|
 |
|
fred
|
1:0 за Telegram. https://geektimes.com/post/300357/Роскомнадзор отказывается от веерных блокировок Telegram https://geektimes.com/post/300337/Amazon отказался сотрудничать с Роскомнадзором Вчера малко на диагонал четох една статия, че "точковото" блокиране е невъзможно защото Amazon и подобните работят с пул от IP адреси които раздават динамично. Т.е. днес блокираш един потребител но утре той вече е с друг динамичен IP адрес и съответно продължава да си работи. И съответно пък страда този на който се е паднало блокираното IP. Изглежда идеята е пак да тормозят Amazon но този път по метода "жаба се вари на бавен огън". https://geektimes.com/post/300341/Банхаммером по Амазону. Объяснение блокировок целыми подсетями простым и понятным языком (для чайников™) https://geektimes.com/post/300301/Блокировка в тишине
|
| Чет Апр 26, 2018 6:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма нищо невъзможно, отиди да изпзлваш интернет в Китай и ще разбереш че всичко е възможно, нямаш ли VPN или някакви прокси филтрацията си работи много успешно без значение колко дианмични са им адресите, те са краен брой от някакво адресно пространсво.
|
| Чет Апр 26, 2018 8:35 pm |
|
 |
|
fred
|
Е, далеч са руснаците от Китай, не случайно там си правят платките и купуват чарковете  Но се стараят да ги настигнат. Иначе нещата в централизирана държава са лесни по принцип, дърпаш шалтера /физически/ и външен Интернет през крив макарон. Макар че с тези хиляди спътници които щели да ги изкарват на орбита може и да се отвори някакво заобикаляне но първо, далеч в бъдещето, второ сложно и скъпо, трето не знам но вероятно може да се измислят някакви заглушители, както едно време. Но и на това има начин, площад Славейков 
|
| Чет Апр 26, 2018 11:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе далеч, далеч ... в крайна сметка китаеца като китаец не е много напред, те тепърва развиват истински инженерни кадри. В някои области са доста напред, в други все още разчитат на крадване и на наемане на бели мозъци. В много свери се развиват, но точно софтуера и електрониката не бих казал че са една от тях, има мног окитайски чипове, и почти всички сглобени от крадени блокчета, имат още малко хляб да извървят. А за китайски софтуерни разработки не ми говори, че е почти като с индийските, с тази разлика че китаеца здраво натиска и скоро ще има истински кадри, докато индиеца го е ударил на масовка и нищо не става от тях.
|
| Чет Апр 26, 2018 11:35 pm |
|
|