|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:32 am
Термоконтролер за хладилна витрина
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Термоконтролер за хладилна витрина
Ами - обадиха се разбойниците - намерили мааалко по-мощен компресор GL90TB брандиран Cubigel не АСС, но казаха, че е едно и също. Новия е 9.1 този бил 8 кубиков. Мисля да ги оставя да го сменят. Въпросната ваничка се вижда леко на първата снимка - тръбата там е в сравнително добро състояние. Като го сменят компресора ще почистя всичко от долу до блясък и ще се погрижа и за въпросната част от тръбата. Иначе витрината е от вода Ком не, че има някакво значение - избрах я защото вътре е изключително запазена и чиста и ми беше на близо. Този от който я купих разправяше, че са ги возили легнали, което може да е причината за дефекта на компресора - знам, че не обичат да се лашкат не във вертикално положение...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Апр 27, 2018 12:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Транспортирането легнали е допустимо, макар и нежелателно, но после трябва да престоят минимум 24 часа изправени преди да се включат - да се отече "олиото". Възможно е някой да е избързал с пробата дали работи. Пък ако са карали по някой красив път като в древната игра Moon Patrol - колко му е да повредят тампон, все пак го натоварват напречно.
ПС: често съм бил свидетел как една вибрираща тръбичка като се удря някъде вдига голяма врява, малко самозалепваща изолация на мястото решава проблема.
|
| Пет Апр 27, 2018 1:15 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Не е от вибриращо нещо опиращо се до корпуса за съжаление - определено си е вътре в самия компресор... Утре трябва да ми я върнат след смяната - ще докладвам за резултата.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Апр 27, 2018 1:36 pm |
|
 |
|
timt
|
GL90 е по мощен и на тази витрина ще работи много по добре, тръбичката в ваната я боядисай пък колкото устиска боята все е файда. Лятото ако е много горещо в помещението и ако няма вода в ваничката, можеш да я допълваш това е важно. Допускат се легнали но по скоро до 30%, Бонго го е казал заради олиото а и при транспорт се лашка компресора в обратна посока. Питай момците за термоконтролер няма начин да нямат идея. Аз имам някъде ама знам ли де съм ги ръгнал.
|
| Пет Апр 27, 2018 3:41 pm |
|
|