Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Е то това не е голяма новина, те малко със закъснение действат. Доста новини се въртят по тая тема, дори май искат да предлагат тръм за нобелова награда за мир ...

Вто Май 01, 2018 6:36 pm
Профил
Аватар

ne ste u-red. az iskah da si wzema goworitelite i usilwatelja za gradinata.
ama ne razbirate ot majtap, to i temata sym obyrkal. sorry za shokawicata :axe:

Вто Май 01, 2018 6:41 pm
Профил

И аз бих ги взел, да има .. ще ги пусна на мексиканците даим промивам мозъка, то и сега им го промивам де, онзи ден се отплеснах и тюбата беше стигнала до някакви големи бруталии, по едно време ги гледам се чудят дали да работя тили да си режат вените, веднага се коригирах и им пуснах хиподил за ободряване от лошите мисли.

Вто Май 01, 2018 6:47 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
ne ste u-red. az iskah da si wzema goworitelite i usilwatelja za gradinata.
ama ne razbirate ot majtap, to i temata sym obyrkal. sorry za shokawicata :axe:

Е, като си ги инсталираш в градината, кои съседи ще убеждаваш, че е по-добре да имигрират у Шведско... :wink: По-добре стъкми в задния двор една джамийка с минаренце, качвай говорителите горе и по време на байряма давай микрофона под наем на верующите... :lol:

Вто Май 01, 2018 6:48 pm
Профил

Аз подозирам че той си има минарийка някъде наблизо ...

Вто Май 01, 2018 6:50 pm
Профил

Grubi написа:
https://dnes.dir.bg/svyat/severna-i-yuzhna-koreya-demontirat-granichnite-visokogovoriteli

Ако демонтират границата, тогава ще стане весело.

Вто Май 01, 2018 7:58 pm
Профил

И това ще стане рано или късно. Ама първо трябва да изчезне Богът - слънце или да бъде заместен от някой севернокорейски Горбачов. :)

Вто Май 01, 2018 8:17 pm
Профил
Аватар

Топла вода или силиций
https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/evakui ... za-baterii

Вто Май 01, 2018 10:41 pm
Профил

Ами да ти кажа ли защо е така ... типично по гръцки. Така строят и в БГ гръцките велики контрактори. Мога да се обзаложа че някой много е орязал сейфтито, ама как да е.....съвсем скоро гледах репортана FM Global и имаше отделен документ относно заводи за батерии, инциденти възникват,но разликата между защитени и незащитени е огромна ...

Вто Май 01, 2018 11:52 pm
Профил
Аватар

Куба във времена на преход от династията Кастро към първите частни инициативи (като нашия Указ 56):

> "Хочу домой" с Кубы - Часть 1. Уровень жизни: магазины, жилье, работа.

> "Хочу домой" с Кубы - Часть 2. Бизнес: как кубинцы зарабатывают

Нещо още по-шарено:

> Орел и решка. Перезагрузка - Гавана | Куба

Сря Май 02, 2018 12:43 am
Профил

Само не забравяйте че Куба е остров, от 60 години изолиран по всевъзможни начини. До 80-те СССР е удрял по някое рамо, до към 90-те пак някак са кретали, след това обаче остават сами със САЩ. Жестоко ембарго и ограничения, опити за преврати .. какво очаквате, да цъфтят и връзват ли, но дори и сега са по-добре от колктоо Румъния преди 30 или Гърция преди 50 години ...
Докато е имало СИВ са успявали да продадът по нещо, да получат някоя вносна стока, след това дърво, дали комунизма е строя или не е друг въпрос, но кастро е направил всичко възможно да им осигури що годе нормален живот за условията вкоито са били поставени.
Дали е редно да причиниш тов аня някоя страна само защото не одобряваш идеологията им ????

Сря Май 02, 2018 1:00 am
Профил

Куба е малко по-особен случай. Идвайки на власт, Кастро е казал:
"Аз ще строя социализъм, на когото това не му харесва, да си бие камшика" и е отворил границата. Така всички несъгласни, престъпници и пр. са имали възможност да напуснат страната съвсем легално. САЩ пък с охота са ги приемали, защото това е било идеологически коз за тях.
Демек - тия дето са останали, до голяма степен са били "верни" на новия режим.
То и затова Куба удържа най-много от всички соц - ове.

Сря Май 02, 2018 1:21 am
Профил

ToHu написа:
Дали е редно да причиниш тов аня някоя страна само защото не одобряваш идеологията им ????

Абе не е толкова безобидно всичко. Не забравяй Караибската криза и руските ракети които надничаха под палмите.

Освен това Кастро те плюе а ти да му помагаш да си закрепи режима, откъде накъде? Да си строи социализма щом иска но без да цица от капитализма, да го видим този социализъм какво може. Урок за него а и за останалите мошеници.

Сря Май 02, 2018 2:20 am
Профил

Абе ако погледнеш съвсем обективно, комунизма и икономически, и социално и всякак иначе е много по-обоснована система от капитализма, това е факт. Само че комунизма не отчит спецификата на индивида. Като ви слушам и вие умирате за комунизъм, ама някак си само за една негова страна :) Не е лицялото мрънкане, и спорове и критика заради равенството, много искате да сте равни с някой друг, искате равни заплати, равно социалн обслужване, равни лихви, всичко да ви е равно ... е какво е това че не е комунизъм. Е естествени не сикате всичко да ви е равно щтоо има неизгодни неща, ако може да са равни само нещата които ви изнася, ако можем да ги меним в релано време най-добре ... ето затова комунизма не може да съществува, това е утопия. утопична система за свят в който живеят едни доста по-морално, душевно и всякак иначе израсли хора, хора които са надживели нуждата от самоизява, обикновенно селска, хора които са надживяли нуждата да се доказват пред другите, хора които са надживяли нуждата да имат безмислени придобивки само за да ги имат. Е такъв свят няма, няма такива хора, и най-вероятно ще сме отдавна изчезнал вид, много преди евентуалното дорастване до такова ниво на самосъзнание и осъзнаване.
Друагта истина, нито Кастро, нито Чавес, нито Живков или десетките съветски лидери и всички партии, не са живели в заблудата че ще строят комунизма, било им е ясно че комунизъм не може да има. Затова и партиите може да са се наричали комунистически,но строя който са целели е бил социалистически. Това е ни риба ни рак, това е днешния китай, естествено повечето опити са се провалили защото е трудно да бъдеш ни риба ни рак.
точно затова е на път да се провалят и всички западни икономики, защото не им стига това че съвсем осъзнато строят пирамиди, ами и правителствата налагат все повече социални политики, опитвайки да превърнат техните строеве в социалистически строеве. И не бъркай плановата политика, или нашите имплементации на икономики със социализма, те нямат нищо общо, това е било опит да се установи стабилен икономически модел. България, а и не само, е осъзнала неработоспособността на този модел, може би д оголяма степен това, и желанието за промяна доведоха до 10-ти ноември, на някои хора не им хареса какво се случва на най-високо ниво, но може би подцениха ситуацията и без малко да изгубят контрол.
Не знам Фред защо е толкова на нож със всичко руско, социалистическо, комунистическо, дали е лежал в лагер, дали е бил реално депресиран, или какво точно, дали дори познава такъв човек, не да има такъв роднина, явно нещо много го е угорчило, ако не е тайна би ми било интересно да знам какво е точно то, освен ако неприязанта е на общ принцип.
Съжалявам чепак зачевам тази тема, едва ли тук има по-голям привърженик на капитализма от мен в най-суровия му и жесток вид, имам ред причини да ненавиждам социализма, има мроднини които са понесли негативите на някои специфики на строя, аз лично съм прекарал известно време висейки по тръби де заради коса, де заради слушане на упадъчна музика, или пък заради посещаването на непристойни места. Верно че хванах доста малка част, въпреки че полицията си беше милиция до към 2000-та почти, поне в нашия град, и що пердах съм отнесъл като по-голям не е истина. Обаче нямам никакви лоши чуства нито към строя, нито към системата, нито към милицията/полицията.
Аз предпочитам да гледам до колктоо мога обективно на нещата, и живеейки по онова време, и след това, ходейки на места където има всякакви системи и строеве, не виждам особенни разлики, всичко е въпрос на нагласа, възприятие и ...свобода, но не свобода на документи, а свобода на съзнанието. Бях свободен и по социализма, никой неможеше да ми забрани да ходя с дълга коса, да слушам метъл, да ходим по метъл кафета, никой не можеше да ми забрани нищо, никой не може да ми забрани нищо и сега. Същите хора които са се чуствали ограничени, не-свободни по онова време, са още по ограничени и несвободни днес, но не си го признават, защото свободата не се изразява с това да отдеш до гърция, турция или германия, не се изразява в това да си купиш касетофон от корекома или изобщо да си купиш касетофон, свободата се изразява в това да бъдеш какъвто си и да имаш вярата, волята, желанието и смелостта да бъдеш такъв какъвто си.

"....Какво ще остане
от мене тогава? –
Миг след грабежа
ще бъда разнищен.

И още по-ясно,
и още по-право –
миг след грабежа
ще бъда аз нищо......"

Нито си падам по поезия, нито още по-малко по Вапцаров но каквото е вярно е вярно, писал го е комунист / по думите на комунистите, аз не съм съвсем сигурен / огнетен от капитализма, същото е и в обратната посока, има ли истина в думите .. всеки сам да прецени.

Сря Май 02, 2018 3:10 am
Профил

Добре де, социалистически, комунистически, това са само думи.

Специално за Кастро, бяха тръгнали да правят износ на революция по цяла Латинска Америка, спомнете си Че Гевара. И няма никаква логика Америка да подкрепя държава която си служи с такива методи. Да си строят социализма, да си правят социалният експеримент щом толкова искат но защо Америка да помага на държави които нескрито заявяваха, че имат за цел победа на социализма над капитализма? Дори с оръжие.

И навсякъде резултатът беше един и същ, еднакви народи а социализмът губи съревнованието - ГДР, Северна Корея. Целият соц.лагер, всички страни с комунистически лидери начело в крайна сметка се отказаха от социализма или са на път да го направят. Самият Тодор Живков си го каза "Социализмът другари е едно недоносче". Единствено Китай се спаси но това е защото имаха един Дън Сяо Пин който им каза, че не е важно котката дали е черна или бяла а да лови мишки. И отвори широко вратите за западните фирми, т.е.за капитализма.

Сря Май 02, 2018 3:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 1194  Следваща