Отговори на тема  [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
ATtiny2313 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
The device is shipped with CKSEL = “0100”, SUT = “10”, and CKDIV8 programmed.
The default clock source setting is the Internal RC Oscillator with longest start-up time
and an initial system clock prescaling of 8. This default setting ensures that all users can
make their desired clock source setting using an In-System or Parallel programmer.

Тези и другите фюсове не са част от кода на програмата и се програмират отделно.
Чрез тях се задават всички режими на процесора.

Чет Апр 06, 2006 10:26 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл

Мнение 
според "бултрата" превода на горното е:

Устройството е изпратено с CKSEL = “0100”, SUT = “10”, и CKDIV8 програмиран.
По подразбиране изходният среда на часовника е Вътрешният RC Генератор с най-дълго запуска време
и prescaling на началния системен часовник на 8. Тази среда на неизпълнението на задълженията осигурява това, че всички потребители могат
направете техния желан часовник извор среда на да използва В-Системен или Паралелен програмист.

тъи като не съм навътре в електрониката това нищо не ми говори, може ли да ми го рязасните на по нормален език какво трябва да се направи точно?

Чет Апр 06, 2006 1:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ми това означава че трябва да си оправиш фюзовете ако искаш изобщо проца да зашава .. :wink: и тва ли не си направил ?

Както е обяснил Syrius-B .. Tiny'то се праща с активиран вътрешен осцилатор ... трябва да нагласиш фюзовете за външен клок от кристал ... и да си нагласиш clock prescaling'линга ... отиваш на саита на Атмел дърпаш документацията гледаш и гласиш с PonyProg'a ... нищо чудно че схемата ти незацепва :lol:

Чет Апр 06, 2006 2:23 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
jjjj

Последна промяна Gogo55 на Съб Яну 27, 2007 5:13 am, променена общо 1 път

Чет Апр 06, 2006 2:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Gogo55 написа:
според "бултрата" превода на горното е:

Устройството е изпратено с CKSEL = “0100”, SUT = “10”, и CKDIV8 програмиран.
По подразбиране изходният среда на часовника е Вътрешният RC Генератор с най-дълго запуска време
и prescaling на началния системен часовник на 8. Тази среда на неизпълнението на задълженията осигурява това, че всички потребители могат
направете техния желан часовник извор среда на да използва В-Системен или Паралелен програмист.

тъи като не съм навътре в електрониката това нищо не ми говори, може ли да ми го рязасните на по нормален език какво трябва да се направи точно?

Е ТОВА и на мен нищичко не ми говори....... :roll:
Няма как без английския в тези науки.
А иначе - програмиран е с вътрешен осцилатор и най-дълго време на изчакване при запускане.
И честотата на осцилатора се дели на 8.

За теб е важно, че е с вътрешен осцилатор при доставката.
Но не знам и това дали ти говори нещо.

Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
The device is shipped with CKSEL = “0100”, SUT = “10”, and CKDIV8 programmed.
The default clock source setting is the Internal RC Oscillator with longest start-up time
and an initial system clock prescaling of 8. This default setting ensures that all users can
make their desired clock source setting using an In-System or Parallel programmer.

Чипът се изпраща с програмирани стойности CKSEL = “0100”, SUT = “10”, и CKDIV8. Настройката за тактовия генератор е "Вътрешен RC осцилатор" с най-голям период на стартиране и първоначален делител за системния такт - 8. Тези стойности на настройките по подразбиране са избрани с цел всеки потребител да може да направи желаните настройки на тактовия генератор използвайки вътресхемен или паралелен програматор.

Ако не знаеш какво е вътресхемно (In-Circuit, In-System) програмиране, просто не се занимавай. Но и без да научиш английски, ще ти е много трудно - повечето дейташийти са на този език. Не се осланяй на автоматични преводачи за превеждане на повече от една дума, особено в технически текст!

Профил ICQ

Мнение 
значи трябва ми информация какво да направя точно стъпка по стъпка за да пусна тез фюзове и външни осцилатори

Чет Апр 06, 2006 2:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Установка фузов для ATtiny2313

Чет Апр 06, 2006 4:45 pm
Профил ICQ

Мнение 
сложих отметки на:
CKSEL0,CKSEL1,SUT1,SPIEN както пише на горния линк и след това като опитах повторно да го прочета -нъцки няма МК ми казва програматора????какво ли пак се обърка????иначе видях че е бил забранен външния кварц от SKSEL0 до 3 беше 0010 направих го значи 1100ама това спиен беше 1сега като стана 0-не достъпен при следващо програмиране???дали ще работи да го поивам на схемата или се прецака щом вече не го чете програматора?

Чет Апр 06, 2006 7:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Заповяваи и пробваи ....... не го чете щото си изключил вутрешния генератор ....

Чет Апр 06, 2006 7:30 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
и как да го включа отново?

Чет Апр 06, 2006 11:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Като му сложиш външен кварц :? .. запояваи на платката там има такъв .....

Пет Апр 07, 2006 12:00 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
запоих

Последна промяна Gogo55 на Съб Яну 27, 2007 5:15 am, променена общо 1 път

Пет Апр 07, 2006 12:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Проблема е в това че никога не си се занимавал с микропроцесори ... така нищо няма да излезе :? .. професора е 90% от тва устройство, неможе да не разбираш грам от него и да очакваш да тръгне .....

Нензам ако имам време тея дни ще я пробвам тая схема ....... запали една свещ туковиж тръгнало .. :wink:

Пет Апр 07, 2006 12:24 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
khj

Последна промяна Gogo55 на Съб Яну 27, 2007 5:15 am, променена общо 1 път

Пет Апр 07, 2006 4:27 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща