|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Predator_MF, бъркаш нещо - говориш за 7002MN010. Този бин дето си го показал е от такъв еепром. А в 77007 е точно това, дето го е прочел и качил тука daniel_stefanov като ОRIG.txt, само дето трябва да си свапне байтовете. Качвам свапнатия бин и една програмка с която може да пробвате кода и дали това е верния бин 
|
| Чет Апр 06, 2006 7:30 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
Gogo, хиляди благодарности отново. Тествах програмката и работи перфектно. Изкара ми отново код 5049. Само немога да разбера каква е идеята да слапна файла. За по-трудно ли са го направили или има причина. Сега ми предстой да разбера как да направя така, че да не ми иска при пускане изобщо код. Предполагам, че това се прави при първите байтова (00#АFAB 01#E7E3), поради простата логика, че там има записана информация, а в другите полета на паметта са ефове.
Pedator_MF, благодаря ти приятельо и на теб доказал си се не веднъж и от теб научих много неща. Сега знам какво има и в 7002MN010  .
В крайна сметка поръчах http://www.programatoribg.com/seeprog/index.htm и мисля, че направих по-добрият избор. За Пиковете имам програматор, а този потдържа доста повече памети. А и хубавото му е че работи със софтуера на ELNEC, който е невероятно удобен и с красив интерфейс.
|
| Пет Апр 07, 2006 8:30 am |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
|
| Пет Апр 07, 2006 8:35 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
@Gogo, прав си, объркал съм, но тука е момента да спомена че са два типа Ford 2014 (Sound 2000), единия е с 77007, другия е с 7002MN010 
|
| Пет Апр 07, 2006 3:38 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Продължавам със задачката. Днес се оборудвах с SeeProg и вече мога да продължа с разкодирането  . За съжаление обаче пак срещнах трудност и то нещо което немога да си обясня  . Днес отново свалих БИНа от паметта (77007МС) с този програматор. Оказа се че има разлика от кода който свалих с ЛПТ програматорчето под ДОС. Разликата не беше съществена, но ми направи впечатление че байтовете бяха разместени в различни клетки от паметта. Както и да е. Тази памет си работи на касетофона с код 5049 и затова реших да и направя "клонинг" с 93С06 и да работя с нея. Това го правя с цел да не прецакам оригиналната и да се опитам да направя така, че въобще да не ми иска код при пускане. Със сваления БИН от 77007МС, програмирах и 93С06. Прочетох 93С06 за да съм сигурен, че всичко е записано точно и наитина информацията и в двете памети беше еднаква. По всичко личеше, че нещата отиват към своя край и всичко ще е наред, но се оказа, че не е така. Сложих 93ката в касетофона и го пуснах. На дисплея вместо да ми поиска код, той ми написа 'ЕЕ. Това го дава и когато няма памет. Все едно нямаше никаква памет. Помислих да не съм прецакал процесора. Пускам 77007МС - иска код и всичко е наред. Проверих пак съдържанието на двете памети - еднакво. Е, немога да си обясня какво става. Паметите са еднакви (взаимо заменяеми), информацията еднаква в тях, оригиналната тръгва, а "клонинга" -не. Какво да правя. И най вече как си обяснявате това? Започвам да си мисля, че нещо паметите не са съвместими. Дали пък не трябваше да взема 93С46. Ама тя е по-голяма като размер. Помагайте  .
|
| Пет Апр 14, 2006 11:30 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
77007 не е аналогична на никоя памет от 93 серия.
Seeprog перфектно пише часта от 77007 която може да се пише. Така че съхрани си дъмпа и си експериментираи с оригиналната.
|
| Съб Апр 15, 2006 12:37 am |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Точно това ме притесняваше най-много - че няма да намеря аналог на тази памет. Дъмпа на 77007МС съм го съхранил няколко пъти, но това което ми прави впечатление е че колкото пъти я запиша толкова пъти кода на определени байтове е различен. Немога да си обясня как става това. Аз само чета. Вероятно като я върна на дъното на касетофона, процесора си записва нещо. Вероятно броя на опитите или нещо такова. Някой имал ли е такъв проблем. И изобщо това проблем ли е, защото като я върна на мястото си касетофончето ми иска кода, аз го въвеждам и всичко си тръгва. Явно пипа байтове, които не са от значение. Ето какво имам в предвид. Разширенията са .bmp.
|
| Съб Апр 15, 2006 10:54 am |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
За съжаление днес човека си все касетофона и вече не мога да си правя експерименти, но все пак немога да си обясня станалото. Това не е нормално три пъти да чета дъмпа на паметта на MC77007 и трите пъти информацията да е различна. На какво се дължи това? Много ми се искаше да направя така, че въобще да не иска код, ама човекът го е страх да не се прецака нещо. Затова беше хубаво тази памет да има аналог и да правя с нея експерименти, ама такъв ми бил късмета. Имаш още много въпроси, но не успях да довърша задачката докрай. Благодаря на всички за помощта и съдействието. Научих доста неща. Поздрави.
|
| Пон Апр 17, 2006 9:42 pm |
|
|