|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:58 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
И всичко да отрежат, няма никакво значение...
|
| Съб Май 05, 2018 9:47 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 07, 2018 11:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
По скоро идва, днес ще спрат клип на Мадона, утре няма да намериш изборните резултати а в други ден ще получиш сметка за издишания въздух тази седмица и каква част от седмичните ти кредите се преразпределят към по-бедни от тебе.
|
| Пон Май 07, 2018 11:43 am |
|
 |
|
fred
|
Аз затова слагам всичко на дисковете, вече четвърти диск по 3 ТВ слагам. И да дръпнат шалтера то ще си стои там. Иначе единственото което ще постигнат с такива забрани ще е появата на черен пазар. И ще ни върнат назад в посока скачане по дърветата, защото сега единствено пиратският софтуер и пиратският достъп до световните научни ресурси ни позволява да държим някакво ниво. Защото официалният достъп до научна статия е $20-30, откъде да ги извадя? И още нещо гадно, всичко това ще го платим от собственият си джоб. Ние потребителите, не онези "защитници" на авторските права в чийто интерес се прави. Защото оборудването за филтриране на съдържание се закупува и инсталира от Интернет доставчиците, а те за да избият разходите си ще трябва да вдигнат таксите. UPD След Истанбулската конвенция това е поредното политическо самоубийство на ББ. Видяха западняците един човек готов да свали гащите пред всеки който го натисне и се опитват да прокарат всички възможни непопулярни решения. Май ще трябва пак да спретнем едно протестно шествие като онова преди години, забравих му името но пак за авторските права ставаше дума. Толкова хора само СДС съм виждал да събира и все млади хора бяха.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Май 07, 2018 6:04 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Май 07, 2018 8:39 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Чест и почитания към този човек.
Надявам се, че си дава сметка, че не е било възможно на концерт в София по времето на СССР да мине надпис "Брежнев е свиня", както и защо сега това е възможно.
|
| Пон Май 07, 2018 10:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
той/те така си творят от както узряха (имам предвид късния флойд, след Барет). успяха да променят нашата част на света, дали е и тяхна заслуга - не знам. но факта си е факт. The final cut беше забранена у нас, заради думите 'Брежнев в Афганистан', нищо че бяха в едно изречение с Рейгън и Меги. а за свинете с криле беше доста по-рано. но не заради забраната ги слушахме, почти до наизустяване. музиката е класика, обаче истинската дълбочина са текстовете. виж, това ушевите търсеха да изземат с най-голяма ожесточеност. имам едно набиване на канчето в районния комитет на партия по този повод.
ние се променихме, но 'оттатък'? или Дончо ще каже, че тоя човек е сенилен старец и плямпа на едро неща, дето не са на дневен ред.
евала за творчеството! евала и за гражданската позиция!
тъжното е, че по нашите медии тая 'новина' нещо не се появи, та е трябвало някой да я снима на телефона си и да я пусне в тубата. да видим дали/кога ще я изтрият.
|
| Пон Май 07, 2018 10:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Кой ще я трие? Зорлем си фантазирате конспирации. Нашите медии не го отразиха, щот на българина му е през уя тая тематика. Виж там Златката ако каже нещо ще е топ новина.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 07, 2018 11:48 pm |
|
 |
|
fred
|
Ами да ходи в Русия, както онзи Депардийо. Тъкмо ще се научи какво руснаците наричат "пиндосы". Желателно някъде `в глубинке` където е истинската Русия, не в парадните Москва и Петербург. Да го видим колко ще изтрае. Депардийо по спомни устиска около година, да го видим този колко ще успее. И дали ще го пуснат да прави концерти на които да пише по видео стената какво мисли за видяното.
А още повече би ме се искало да е по времето на Сталин който сега е толкова хвален в Русия. Да си поговори с Жуков който е наредил "Солдат не жалет, бабы ещё нарожают". Щеше да разбере защо руснаците имат такива жертви. На огромната им омраза срещу фашизма /с който вождовете им само преди година са се прегръщали/ ли се дължи героизмът им или е поради заградителните отряди зад гърба. Особено ако се образова и за десетките милиони загинали в ГУЛАГ.
Лесно е да се пишеш опозиция и правиш на герой пред наивниците когато нищо не рискуваш, да го опита в страна с диктатура. Може да му се случи и да го застрелят демонстративно, както Немцов срещу Кремъл. Героичен начин да станеш икона на съпротивата но той изглежда предпочита по-добре платените и не толкова опасни.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Май 08, 2018 3:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Колко дълбока Русия, Перм .. или Тюмен .. или още по-дълбока, ако визираш някоя паланка на която и влака не спира не е много за издържане, ама Перм примерно си е перфектно, Тюмен и там не е зле ... краснодарск .. ростов ... то това на запад ама .. .в крайна сметка и там хора живеят, и там водка пият. Но той не каза нищо лошо, каза че се води анти руска кампания, което е така, каза че САЩ си готвят война, и това е така, е .. тръмп не прилича на свиня ама, не може 100% да оцели, а и очевидно е върл демократ социалист ... Нима не е вярно за руските жертви ? Методите нямат никакво значение, има значение резултата, и 50 млн да бяха дали жертви ако тов аозначава победата си заслужават, още повече в техния случай, как да ги накараш да се бият като те по принцип са били май по-склонни да са под управление на хитлер вместо на Сталин, естествено, че трябва да им осигуриш достатъчен стимул, но ако не им беше осигурен сега със сигурност историята щеше да е съвсем друга, без източен фронт и с ресурсите на Урал Хитлер не можеше да бъде спрян от САЩ дори и с атомна бомба. Англия щеше бързо да капитулира ако ресурса се насочеще само към нея, а без Англия САЩ не може да направи нищо, няма как да води война на 10 хил км без да има и едно сигурно място на което да стъпи.
|
| Вто Май 08, 2018 5:32 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ето го текста, който мисля, че визираш: Get Your Filthy Hands Off My Desert (Waters) "Oi...Get your filthy hands off my desert!" "What 'e say?"
Brezhnev took Afghanistan. Begin took Beirut. Galtieri took the Union Jack. And Maggie, over lunch one day, Took a cruiser with all hands. Apparently, to make him give it back.Не знам, какво разбираш под забранена. Вероятно, че не са я пускали по радиото. Иначе плочата се разпространяваше, по същия начин, както и останалите. На мен друго ми беше странно - Как в края на 70-те Кеворкян показа по "Всяка неделя" Kraftwerk с тяхното парче "роботът" в което пеят "Я твой слуга, я твой работник" и е от ясно по-ясно, защо пеят на руски и какво се има впредвид.
|
| Вто Май 08, 2018 11:31 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: той/те така си творят от както узряха (имам предвид късния флойд, след Барет). успяха да променят нашата част на света, дали е и тяхна заслуга - не знам. но факта си е факт. The final cut беше забранена у нас, заради думите 'Брежнев в Афганистан', нищо че бяха в едно изречение с Рейгън и Меги. а за свинете с криле беше доста по-рано. но не заради забраната ги слушахме, почти до наизустяване. музиката е класика, обаче истинската дълбочина са текстовете. виж, това ушевите търсеха да изземат с най-голяма ожесточеност. имам едно набиване на канчето в районния комитет на партия по този повод.
ние се променихме, но 'оттатък'? или Дончо ще каже, че тоя човек е сенилен старец и плямпа на едро неща, дето не са на дневен ред.
евала за творчеството! евала и за гражданската позиция!
тъжното е, че по нашите медии тая 'новина' нещо не се появи, та е трябвало някой да я снима на телефона си и да я пусне в тубата. да видим дали/кога ще я изтрият. |  |  |  |  |
Комунизма си беше забавна система.  Флойд бяха забранени, но "Минута е много" започваше с интрото на Time, помня че имаше и още едно предаване, което ползваше тяхна музика.  Иначе шоуто беше велико, тайно се надявам да има сили да дойде за 3-ти път, пак ще присъствам. Препълнената зала първоначално ми даде надежда че има шанс за тоя народ, но после дойде горичлката от осъзнаването, че поне половината от аудиторията нямаше никва идея защо е там. Когато Уотърс произнасяше въпросната реч, в залата е имало некви дето са крещели "Кур за Русия". Така че, шансове няма. Много ми се иска и Гилмор да дойде, той има нови неща, които са доста добри (за разлика от Уотърс).
|
| Вто Май 08, 2018 3:14 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в късния соц в зала България Манхатън трасфер. всички в залата бяха наясно за какво бяха дошли. нямаше хора с бели чорапи и по анцузи.
|
| Вто Май 08, 2018 3:30 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Вто Май 08, 2018 8:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Циганските работи не се правели само от българите https://electrek.co/2018/05/06/tesla-br ... loyee/amp/Контрактор-субконтрактор-субсуб контрактор... Като матрьошка
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Май 08, 2018 11:50 pm |
|
|