Отговори на тема  [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Следваща
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
Както и да го наричеш няма никакво значение, това което е важно е ,че това е реалността.С ирония или без, с насмешка или с тъга, няма никакво значение, едното са лично нашите емоции, начинт по който казваме и приемаме нещата, а другото са суровите факти. Може да звучи ценично но са факти. А какво занчи ценично, това че на някой не му харесва или не иска да го чуе, не е ли това по-гоялм ценизъм ?
Да и аз мога да говоря политически, бзинес и всякак иначе коректно, когато това наистина се налага, но не защото го вярвам а защото не искам да получа негативи от отсрещната страна. Нормално говоря това което мисля, и това което е, с реланите му имена. Като някой направи грешка му кавам ето тук направи грешка, ако е идиотска грешка му казвам че е идиот, когато аз направя грешка казвам аз направих грешка, и ако е идиотска казвам че съм идиот .. мисля със всичко трябва да е същото.
Айде това за задника е метафора, поне в повечето случаи, защото има такива в които и не е.
Кой казва нещо против достойнството, аз доколкото помня точно мнозинството от форума в оная тема на дамата за работа нещо взе да се противи срещу свирките като работа, аз не с епротивя, приемам го и за мен е точно толвкоа достойно колкото всяка друга работа, дори може би повече. Не мислете че всички които го правят го правят защото са със слаб характер, защото това е най-лесния начин, не не е така, понякога това е единствения правилен избор. И за да не се заформи пак дискусия от тоя сорт, да уточня, свирка е и метафора, т.е. правиш неща които не се приемат за морални, достойни и т.н. дали са свирки, риене на лайна, крадене на коли, убиване на хора няма значение. За мен всяко нещо е достойно, стога да не си стоиш и да чакаш маа и тате да те хранят, или на държавата да ти даде някакви пари за да не умреш от глад, ето това за мен е недостойно, неразбираемо и неприемливо.

Вто Май 08, 2018 1:14 am
Профил
Аватар

да го свържем някак си с темата а?
Защо България, имам предвид буквално е оплюта, осрана и опикана. И насред тези улици по които се валят мазни хартии и кучешки фъшкии нон-стоп тече вечния пазар. Събота, Неделя... няма празник, няма Великден. По нашите ширини някои хора имат сиеста, ние бъхтим като грешни дяволи в жегата и прахта. В други страни в събота няма от къде да си купиш един хляб. У нас цвърчат кебапчета по скарите на пазара.
Нямам амбицията да имам поглед отгоре и върху всичко, но поне мисля мога да задавам въпроси.

Вто Май 08, 2018 9:28 am
Профил

Това не е критерий, дори е обратен. Сиестата не е лошо нещо, а това да не работят магазини събота и неделя е идиотщина, само крайни социалисти са способни като французи и немци ...тук таме австрийци. Ето в Мексико примерно, не че го давам като пример за много цивилизовано, но има винаги хора навън, купона е постоянен, може 2-3 дена в седмицата е малко,по-слабо, през останалото време до 2-3 сутринта, а от четвъртък до понеделник в 4 сутринта е бъка не можеш се размина. Онзи ден дъжд валеше и пак сума и народ. Хората са щастливи и доволни, не мрънкат постоянно. В същото време вчера малкото искало да си купи нещо със събраните пари и го карат в близкия мол, да ама дърво мола затваря в 6.30 това в САЩ, в същото време и аз бях тук в един мол да си търся мишок от бестбай, пръскаше се по шевовете, аз лично предпочитам това или както е във Вегас, всичко работи винаги перфектно.

Вто Май 08, 2018 9:36 am
Профил
Аватар

И що пък трябва магазините да почиват в събота и неделя? Тия във Франция съм сигурен, че ония идиоти от синдикатите им забраняват да бачкат, иначе биха го правили.

Иначе кое е най-удобното време за пазаруване ако не събота и неделя??? През седмицата около 12:00???

По-добре да не работят от 09:00 до 18:00, тогава останалите би трябвало да работят и нямат работа в магазина.

А това за кебапчетата, не виждам какво те смущава. Ориенталщина, колкото и да се правим на европейци, сме си в ъгъла на задния двор на Европа - чисто генетично. Само, че освен ориенталци сме и страшни мърлячи. Това обяснява комфорта, който чувстваме сред мазните хартийки и прахоляка. Това обяснява и "качеството" на работа на българина на всяко ниво - от Пена чистачката, до президента. Гени. 90% от проблемите в тая държава не се дължат на корупция, а на проста мърлявщина.

Вто Май 08, 2018 9:55 am
Профил ICQ

Тая мърлявщина се обучава. Така сме научени. Има едни по-умни дето са взели държавата на концесия и за да не си загубят концесията обучават народа на точно това. Защо тоя същия народ не е мърляв по света ами само у нас? Пак опираме до оная хубава думичка корупция или едно от другите и измерения.

Вто Май 08, 2018 1:10 pm
Профил

А защо Немците не мърлят в Германия но го правят на други места? Същото е, и с нас е същото, в БГ може на друго място не... Може да има някаква специфика но си е горе долу еднакво. Е има разлики, писах за тия мехиканоси които сами си маркираха улиците, но иначе не са по-малко мърляви, доста претупват.

Вто Май 08, 2018 4:53 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
А защо Немците не мърлят в Германия но го правят на други места?

Правилната френска дума е "мотивация". :) Българин и германец не се различават много и когато се намират в Германия и когато се намират в БГ.

Вто Май 08, 2018 5:04 pm
Профил

Реконструктор написа:
ToHu написа:
А защо Немците не мърлят в Германия но го правят на други места?

Правилната френска дума е "мотивация". :) Българин и германец не се различават много и когато се намират в Германия и когато се намират в БГ.

Като малък баща ми понякога така ме мотивираше, та чак ушите ми звъняха :)

Вто Май 08, 2018 5:18 pm
Профил
Аватар

Най-големите мърлячи в европата са французите дори имат обичай: колкото е по-мръсно толкова е по-посещаемо

Вто Май 08, 2018 5:38 pm
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
За сингапуреца ... чиста заблуда повярвай ми, няма нищо общо, поинтересувай се за Сингапур и ще разбереш защо са напред, жива диктатура, но никой не е казал че всички диктатори са лоши за държавите си ...

това изчерпва темата, едно време ни учеха че от индивида нищо не зависело, ако имало количествени натрупвания винаги щели да доведат то качествениизменения, тотална измислици
във всички страни които са "дръпнали", винаги е имало някой, който е бил с визия и възможности да я реализира

Вто Май 08, 2018 5:53 pm
Профил
Аватар

Точно обратното сочат мойте наблюдения. Знаеш ли кой управлява Швейцария? А каква им е формата на управление? На колко от Скандинавските държави можеш да назовеш имената на управляващите?

Една държава е читава, когато може да се справи дългосрочно без оглед на конкретния управляващ. Ако разчиташ на отделна личност, ще целиш винаги 1/10 читави. И с малки проблясъци все ще си надолу.

Трябва читав матриал. Общество. Не сбирщина. След това читавото общество произвежда читави лидери. Калпавото общество чака лидера да падне отгоре. Какъвто е - такъв. Да чакаш качествения управник да се оръкне е като да пускаш тото. Някой успяват. Ама рядко.

Вто Май 08, 2018 8:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
И що пък трябва магазините да почиват в събота и неделя? ...

Далеч съм от мисълта да казвам какво трябва и какво не трябва. Нещата за които писах са само индикатор. Не съм казал нищо ново. Но това е индикатор. Като видиш един човек да ходи засран, опикан и оплют и да е изгубил рефлекса да си поддържа хигиената какво си мислиш за него?
Обществото ни не просто го няма то е психично болно.
Ето за пример нашия форум. Тука ако някой се оплаче от lead time или от някоя платкаджийница всички му съчувстват. Сакън да не каже някой нещо за работодател или някой дето е пуснал обява да продава неизвестно от къде придобити микроскопи. Ше му сипват на главата три седмици какъв е Ганювец и какъв мърморко бил и прочие. Как не разбирал от бизнес.

Обществото не е механична смес от читав материал. Създаването на читаво общество е сложна и дългосрочна задача. И делничния пазар няма интерес от нея.

Вто Май 08, 2018 9:08 pm
Профил
Аватар

Ами липсата на части ни засяга директно всички - как да не си съчувстваме :)
А другото е колкото да си чешем езиците. После не на всеки му трябва микроскоп. Е не бих отказал ама не ми е приоритет - олимпуса ми звучи добре ама не ми се разделя с 400 лв. за нещо дето я го ползвам я не.

Вто Май 08, 2018 9:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Ти Семкинс, върви да разцепваш морето в Разград :D

Вто Май 08, 2018 10:17 pm
Профил
Аватар

И това какво общо има ? Между другото сега не го цепим - кипваме го :)

Сря Май 09, 2018 2:48 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Следваща