|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:23 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Да но ще дойде и друг момент когато ще осъзнае че бизнеса му е твърде голям и няма кой знае какъв избор, ще ореже едно две нива но пак ще остане така. Този начин е нискоефективен от към вложен ресурс но влачи други поюзи, верно че някъде прекаляват но... Но това няма връзка с БГ проблемите, при нас причините са други.
|
| Сря Май 09, 2018 12:05 am |
|
 |
|
HCL
|
Ябълката и те са така. За всеки подизпълнител или доставчик отговорни лица на високо ниво, ако нещо се издъни, падат глави. Сещаш се колко са внимателни какво и от кого сорсват.
|
| Сря Май 09, 2018 11:29 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Доколкото знам, тесла са доста назад с петилетката. Ако си разкарат доставчиците от къде ще взимат части и материали?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Май 09, 2018 11:58 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Доста изнервен ми се вижда новия Едисон... така е като искаш всичко наедно. Може би е време да си почине малко и да се отдаде на това което му харесва най-много.
|
| Сря Май 09, 2018 12:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Прекалено много пара има в котела. Вероятността да гръмне е много сериозна. Ще е кофти, щото чертае пътя мащабно, а от такива има крещяща нужда. Другите правят телефончета, очилца...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 09, 2018 2:02 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
...мапсове, сателитни снимки на местностите, стриит вю...
|
| Сря Май 09, 2018 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам дали има чак толкова иновации, според мен праеи бизнес като влага мин.особенно с теслите. Онзи ден гледах някакво филмче за порше спайдър мисля, ами между двата мотора има огромна разлика, теслата се прави и изглежда съвсем различно, а н апорше това не им е силата, мерцедес и тойота имат къде по хай-тек мотори. Същото според мен е и с хвърчилата му, злага н добре изпитани технологии като прилага бизнес подходи. Верно там копае и за иновации, но още не сме видяли, това че приземи ракета не би трябвало да е голямо чудо за 21-ви век, още миналия век е инало почти успешни опити, а сега това с което разполага за сметки е порядъци с по-голям перформънс.
|
| Сря Май 09, 2018 4:26 pm |
|
 |
|
fred
|
https://habr.com/company/bigdatahosting/blog/358350/Сможет ли Минобороны заглушить Iridium, GlobalStar и OneWeb? Спътников Интернет и руснаците естествено мислят как да бъде заглушаван. Някой запознат може ли да ми каже при тези честоти какви ще бъдат размерите на приемателната антена и ще може ли да бъде приемано директно от мобилни устройства?
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Май 11, 2018 2:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами колкото и да ти изглежда странно, това е проблем не само за руснаците. Ако американците (било и с частна компания) успеят да пуснат глобална услуга, автоматически всички други губят контрола над същата тази услуга. И целия контрол отива в САЩ.
Това си е голям проблем откъдето и да го гледаш. Дълги години САЩ държаха целия контрол върху глобалното позициониране и чак сега Китай и Русия успяват да се откачат. Европа както винаги е в трета глуха с нейния Галилео. A контрола върху интернет е нещо много сериозно...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 11, 2018 3:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Преди 30 години романи като 1984 се приемаха като някаква екстраполация на заминаващи се строеве, сега с пълна сила вървим точно към такъв тип общество и в същото време всички скандират лозунги за свобода и демокрация ... както се казва, пътят към ада е постлан с добри намерения.
|
| Пет Май 11, 2018 9:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Рашките да режат кабела на интернета, и да се приключва с тая тяхна мъка...
|
| Пет Май 11, 2018 9:43 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
За съжаление не са само руснаците. Виж турция, иран, китай ... и австралия и целия европейски съюз. Сега в европата са приели закон, уж да пази от гугъл и фейсбук, но реално ще го използват за малките сайтчета ... като нашето да му друснат 20 000 000 Евро глоба.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Май 11, 2018 10:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Хъх, заради жената понаглеждам Евровизия. Миналата година беше гадно, а тази е пълна скръб! За "нашата" скучна песничка казах, че е ъпсурт да мине пето място, пък като чух останалите май и за първо ще кандидатства. Да, ама... В момента върви гласуването: един телефон има право на 20 (двайсет) гласа, таксуват се, де. Значи пак Мунчо ще победи и пак всичко е САМО за пари. Щото на мен ако ми хареса Молдова например ще гласувам само един път. И що ручаме кривите краставици?! ПС: то май вече не е за песен, а за 3D ефекти... Edit: Мдам, напълно очаквано Мунчо гласува за кукуто от Израел щото тази година не участва жена с брада. Хъх, да видим догодина евреите какво шоу ще направят 
|
| Нед Май 13, 2018 12:37 am |
|
 |
|
fred
|
Руснаците са обърнали резбата. Не бе, не в онзи смисъл, какви само мръсотии ви идват на ум  Ами че се решили вместо да заглушават спътниковият Интернет да правят собствен. То впрочем едното не изключва другото, поне според опита ми на радиолюбител от едно време. https://geektimes.com/post/300795/Роскосмос планирует создать национальную спутниковую интернет-связь По принцип нищо лошо... стига да стане. Защото напоследък при тях май всичко с Power Point презентации започва и спира. То ако е до мечти и аз какви имам само, например една разкошна къща на брега на морето, природа, красота, щастие... и се събуждам в панелката защото съм се отвил и студено на краката. Нашата е лесна, купуваме пуканките и гледаме шоуто. UPD Иначе доста парици ще влязат в нечии джобове /което е и обяснението/. Оценява се, че "руският One Web" ще струва към 299 млрд рубли което е към $5млрд. Като се има предвид навика им цената да се вдига поне 3-4 пъти спрямо началната значи става дума за поне $15-20млрд. Не е чак толкова много, те за една олимпиада в Сочи загробиха $50млрд а тук все пак нещо полезно. Но като се има предвид, че OneWeb го оценяват на $30млрд и руската система на източване като нищо могат да го докарат и до поне $60-80млрд. https://geektimes.com/post/295753/Создание «русского OneWeb» обойдется инвесторам в 299 млрд рублей UPD2 По този повод плановете на SpaceX и OneWeb https://geektimes.com/post/294793/
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Последна промяна fred на Нед Май 13, 2018 7:25 am, променена общо 3 пъти
|
| Нед Май 13, 2018 5:54 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Нова студена война - нова мобилизация на хиляди учени и инженери в името на съревнованието. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Май 13, 2018 6:19 am |
|
|