Отговори на тема  [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
ATtiny2313 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение 
jkbjk

Последна промяна Gogo55 на Съб Яну 27, 2007 5:16 am, променена общо 1 път

Пет Апр 07, 2006 6:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тия +5V на "единия крак на кварца" откъде идват и с какво ги измери?

Пет Апр 07, 2006 6:25 pm
Профил

Мнение 
от лаи фаила където има чертеж на платката има две дупцици през които дупчици крачетата на кварца минават през платката и правят свръзка с долната и част където има писта с +5волта -виж снимките на лаи фаила на платката

Пет Апр 07, 2006 6:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
тази писта е от стабилизатора на 5волта до крак 20 на 2313 където се захранва и самото 2313

Пет Апр 07, 2006 6:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз погледнах току що "лай" файла и не видях откъде идват тия +5V върху който и да е крак на кварца, но щом мериш толкова значи И ТАМ имаш проблем!

Пет Апр 07, 2006 7:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ей, хищник, просто ти се чудя как издържаш.

Пет Апр 07, 2006 7:54 pm
Профил ICQ

Мнение 
kjbv

Последна промяна Gogo55 на Съб Яну 27, 2007 5:17 am, променена общо 2 пъти

Пет Апр 07, 2006 10:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе айде, няма да се изнервям, като погледна трезво (след няколко чашки ама сигурно мога да карам кола...по покрив) "с едното око" на тая платка всичко е каша около тоя кварц, както виждаш кварца един път дето е закачен за +5V ами и отделно дето краката му влизат в LM339?!?!?! Единственото логично обяснение за тая снимка е, че на кварца краката му не минават от другата страна на платката, т.е. там отвори няма! Но след всичките тия над 20 поста изказани за една толкова елементарна схема мога да кажа, че ако беше я почнал да я сглобяваш по схемата, а не по платката със сигурност досега щеше да е тръгнала и да си пиеш уискито в компанията на мацката си....и после се питате що жените изневерявали :lol:

Пет Апр 07, 2006 11:11 pm
Профил

Мнение 
след

Последна промяна Gogo55 на Съб Яну 27, 2007 5:17 am, променена общо 1 път

Съб Апр 08, 2006 10:35 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Почти съм изчел целия форум НИКОЙ ама НИКОЙ не казва за тези атмеги фусовете как са направени за външен генератор ами ЧЕТЕТЕ дата шитовете, а хората които са любители в тази област си нямат и понятие от английски просто са си свалили нешто от нета и за спорта изкат да си го направят.Нека някой ,които е по запознат с материята на АТМЕЛ да обясни в прав текст кое какво е мисля че доста хора ще са му благодарни.А за тези,които си заключват чиповете ето един линк схемата с 74нс299 си бачка перфекно при синтаксис на командите:
AVRPP -FL,AVRPP -FH, трие фусовете на низко и високо ниво и пак сначале с експерименти ето линка:
http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html
Може на някой да му е досадно това дето го пиша но според мен това е изтината.

Нед Апр 09, 2006 10:09 am
Профил

Мнение 
да тук или никои неще да подсказва и да обясни, или никои не знае, маи ще трябва да си ходим по руските форуми където веднага откликват и обясняват подробно това което е неясно

Нед Апр 09, 2006 10:56 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Gogo55 написа:
да тук или никои неще да подсказва и да обясни, или никои не знае, маи ще трябва да си ходим по руските форуми където веднага откликват и обясняват подробно това което е неясно

Как да ти обяснят нещо, след като не си научил елементарни неща. :!:
Тук и в:
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=2166
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.ph ... ght=#24320
ти беше казано, че с копиране няма да стане. Защо обиждаш знаещите, като Predator_MF ... , че не желаят да ти помагат. Изписаха доста в твоя полза. Колко по отзивчиви искаш да бъдат? Да дойдат да ти проверят и открият всички грешки в публикацията която копираш и в монтажа който си извършил?
Те са си извървяли сами пътя, вадят си хляба с това и надали имат време да четат лекции на нежелаещите да учат.
Пак ще ти кажа: размигай един светодиод и след това говори за
Цитат:
...входни сигнали бол влизат в тинито от 339 ама на....
.
Успех :)

Нед Апр 09, 2006 11:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
tigar написа:
Почти съм изчел целия форум НИКОЙ ама НИКОЙ не казва за тези атмеги фусовете как са направени за външен генератор ами ЧЕТЕТЕ дата шитовете, а хората които са любители в тази област си нямат и понятие от английски просто са си свалили нешто от нета и за спорта изкат да си го направят.Нека някой ,които е по запознат с материята на АТМЕЛ да обясни в прав текст кое какво е мисля че доста хора ще са му благодарни.А за тези,които си заключват чиповете ето един линк схемата с 74нс299 си бачка перфекно при синтаксис на командите:
AVRPP -FL,AVRPP -FH, трие фусовете на низко и високо ниво и пак сначале с експерименти ето линка:
http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html
Може на някой да му е досадно това дето го пиша но според мен това е изтината.

Идеята на форума не е да се учим на А и Б. Има сектор Академия, но и за там се иска първо да сте си написали домашното. Седни, прочети, мъчи се известно време, после пак чети. Едва ли след това ще задавате такива малоумни въпроси.

Все едно да питаш - абе аз понятие си нямам как работи двигател с вътрешно горене, ама я кажи как да чипосам колата.

Едва ли някой по руските форуми ще ви обърне внимание. И как въобще мислите да се занимавате с техника без да поназнайвате английски?

Направо се чудя как има хора, които имат търпение да се занимават с вас. Пък и Реконструктора е много толерантен в случая. Поне преместете темата в Академия. Или по скоро направете раздел детска градина.

Нед Апр 09, 2006 11:32 am
Профил ICQ

Мнение 
е добре де,четох сто хиляди неща- нестава нещо,сравних всичките схеми на такива спиид контролери -принципа им е еднакъв- влизат в тинито сигнали от обратната връзка и излизат вече готови сигнали за мотора/буфера и мосфета не ги разглеждам изобщо щото са елементарни и ги знам/,играх си два дена да чертая схеми на платките които беха публикувани без схема към тях и да сравнявам-разбрах че принципа е еднакъв на всичките-остава да се види само защо тинито се успива когато е на платката и програматора не го чете тогава-не мога да разбера това нещо и си питам, толкоз ли е трудно да ми се напише с няколко реда какво да видя и къде точно да видя за да не се успива това тини когато е на платката,имам ли работещо тини на платката после лесно ще пусна и цялата схема-тове вече е елементарно.10 дена само чета и започвам да разбирам че цялата схема е елементарна по принцип но защо трябва да уча ханглиииски ,да уча програмиране,и още куп други неща и да загубя примерно 1-2 месеца в четене за да пусна една малка схема при положение че вместо да ми се пиша "колко много е сложно това" и "колко много е трудно" :lol: и прочие такива неща не ми са напише два три реда за това как да проверя защо тинито се успива когато е на платката?че до сега ми се написаха сто неща от които нямам никва полза нито аз нито някои друг,наместо едно нещо което да е от полза-защо тинито се успива когато е на платката това ме интересува и не мога да разбера.Иначе вече разбрах основната грешка къде е-има няколко схеми на спиид контролери които са по принцип еднакви с малки козметични промени в тях-основната работа се върши от чипа и от хех,проблема е че схемите са с разменени пинове от хех за входните и изходните сигнали и от там идва цялата обърка-това с хех ще си го оправя наи вероятно не искам никои да ми пише или променя хех така че пиновете да са съгласувани за моита точно схема ,искам само с няколко думи да ми се каже,или намекне къде да търся причината за успиването на тинито когато е на платката????толкоз много ли искам?не било детска градина, ами нали е форум за микроконтролери-гледам тук има сто теми където само си чешете езиците пишете за журналисти,бомби ,бесилки,гърмене на транзистори и други неща и прочие глупости от които никои няма полза ама да се даде малко съвет на начинаещия-нъцки....и никои не съм обиждал -предатора не ми пишеше по кю-спрях и аз да му пиша това е. няма глупави въпроси, по принцип има глупави отговори!

Нед Апр 09, 2006 12:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Gogo55, приятелю, ти събуди офицера в мен! Поздравления!
Според мен вече е време да ти решим приблема ( Разбирай - да си го решиш ). От мен ще имаш най-важната подкрепа - правилна организация на работата. Така, че започвам с моите ЦРУ ( Ценни Ръководни Указания )

1. Свали схемата на платката, с точните стойности на компонентите, които си монтирал.
2. Публикувай я във форума, може дори на сканирана от ръчен чертеж на лист.
3. Чакай следващи указания.

Не ти давам зор, но утре съм на работа и няма да мога да ти обърна нужното внимание, така че това трябва да го направиш днес.
Не ти давам зор, но след 18:00 аз си спомням, че съм от винарски край и след този час е възможно да има изкривявания в тракта на сигнала, така че трябва да го направиш преди 18:00:00
Не ти давам зор, но ти ангажира много хора с проблема си, крайно време е да ангажираш и себе си. Става дум за смислени дейности, а не за съзерцание и молитви. И попържания :wink:

Нед Апр 09, 2006 12:23 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща