Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бомби, журналисти или защо трябват публични бесилки ........ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Бомби, журналисти или защо трябват публични бесилки ........
Абе .. нещо взе да ми става, от вчера до днес намразих още повече тия драскачи и плямпачи ....бива д аспоменът 1, 2, 3 .. 20 пъти ... ама то през 5 мин, няма радио което може да се слуша ..... поне онлайн. Ами не знам какво целят, но точно в момента ако слезе дядо боже и пита какво да ги правим, бих казал всички изкормени на площада .... мисля че не си знаят мярата. Още повече, някаква суер наглост, и оставки искат. Абе ти ако отидеш в цигансккото гето, биеш два шамара на баш циганина, и си тръгнеш после държавата ли ще ти е виновна че са те изкормили преди да направип две крачки.
Тоя педал ходил, снимал тук там, че и криминално проявени и то не от тъй културните бивши мутри, а разни затворници прекарали половината живот в затвора, и после държавата му е виновна че му сложили бомба.
Не знам за вас, аз и преди мразех журналистите, ама сега вече ги мразя повече от тия дето са сложили бомбата. После били обективни. Кое им е обективното, някакъв пикльо му грумнали апартамента и опищяха цялата страна. Преди 10на години в Шумен грумнаха 2-но по голям блок, и тамнаистина за малко да падне, но никой нищо не писа почти. Утре ако гръмнат някой от нас пак никой нищо няма да каже, ама защото видиш ли бил журналист ... абе ..... все едни такива нецензурни думи са ми на устата ..... Белене ... майка му и мечка, само Белене за тия, те са ми по ротивни и от политиците, даже почвам да си мисля че съм ги заобичал повече дори и от братята роми.

Какво мислите, не ви ли се струва че прекаляват.

Пет Апр 07, 2006 11:12 am
Профил

Мнение 
Смятам че реакцията на гилдията е нормална, ненормално би било да си мълчат...
Така прави нашата гилдия на хардуеристи и програмисти.
Някой да се обади преди време като едно правителство поръча софтуер за 60млн за здравната каса на чужда фирма?
Верно после твърдяха, че не били 60, а 30 после 10... Не знам точната цифра, но май е доста над оборота на цялата ни гилдия. И да дадеш подобна поръчка навън е меко казано подигравка...
Ами миналия месец, като платиха 2млн. за система от 100-на камери - български ли са камерите? Пак не твърдя за точност в цифрите, ама какво хвана нашта гилдия от тях? Не можеше ли тук да се разработи нещо? Или какво - ние сме банда некъдърници?
Примери колкото щеш, само дето един пример не се сещам нашата гилдия да се обединила...
Изцяло подкрепям журналистите затова че са единни - няма значение дали прекаляват в конкретния случай или не.
Противното ми звучи като "не е важно на мен да ми добре, важното е на Вуте да му е зле"

Пет Апр 07, 2006 12:29 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
1.Журналистите прекрачват границите МНОГО ПЪТИ , а ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО ОТ ТЕЗИ ПЪТИ е имало защо ,а да не говориме кога после е ИМАЛО И ПОЛЗА ОТ това престъпване на 'границите'.

2.Това с бомбата си е ... наистина гадост (една дума просто). просто няма какво да кажа повече , да убиваш си е ... гадост и толкова. Така че нормално е хората да се 'вълнуват' ?

3.Вярно е и обаче , че не спират едно и също да въртят. Нямат нова информация, нищо ново и едно и също повтарят - това вече наистина е дразнещо. Но пък си е стил журналист , така че ...

това са фактите.

Последна промяна the_real_maniac на Пет Апр 07, 2006 1:58 pm, променена общо 1 път

Пет Апр 07, 2006 12:38 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе не казвамда не изнасят информация, ама само едно и също да повтарят ... ид ги чуели, кй да ги чуе, господ, какво да направи правителството. Кое правителство може да направи нещо. Били сме корумпирани, били сме престъпна държава, дрън та пляс. Ониа в европарламента са по корумпирани и от нашите, за ония за окена да не говорим, това там е корупция, за милиарди, десетки и стотици милиарди, корупция заради която се водят войни умират хора, ето сега е ред на иран .. до кога .... ами ако правителството на сащ приеме закон 50% от брутния продукт да отива за локхийд, бойнг, ГЕ, и всички други от военния сектор безвъмездно тогава войните изведнуж е спрат и всички ще са приятели .... ми така и так аим ги дават, поне войни да не си създават.
После престъпността, няко има ли идея каква е пресътпността в сащ .... да осатвим организираната защото от нея губи държавата не редовния нормален човек. Ами в САЩ се стрелят, колят, изкормват и какво ли не още 10 пъти повече от колкото в БГ, някой ще каже голяма страна .. да голяма, но процентно това кеото става е мн по сериозно от това тук. Било спокойно ... кое му е спокойното ..... аз не съм убеден, в лъскавите квартали сигурно е, а в другите .. кой ги гледа.
Всичко това са измислици, сега на журналистите им се плаща да показват едно, след години схте им се плаща да го крият както е и в щатите. По света не остана обективна журналистика, европа може би все още по малко но и тук е промиване на мозъци, все още не е достигнало нивото на САЩ но .. има време. За това говоря .. много изнагляват.

Миро за софтуера ... хайде да не говорим, истината е че БГ фирмите са с глеми ритенции но никога не спазват срокове, да не говорим за качество на продукцията. Истината е че всеки отбива номера заото мисли че не му се плаща, слага шапки и т.н. И проблема не е смао в изпълнителите, проблема е че тези за които работят не им пука. После много от БГ фирмите правят меко казано несериозни продукти, т.е. продукта си е продукт, може и да работи, н повечето то та продукти са си прост офис приложения, или игри. Не съм убеден че в БГ има фрма която може да работи по наистина сериозен и голям проект. Не казвам че хората са некадърни, казвам че я няма организацията, и с еполучава че по малко кадърен персонал, но по добре организиран се справя много по добре. Когато споменаваш държавните поръчки много от тях бяха за неща в които нито една БГ фирма няма опит, а в подобен род системи точно уменията на програмистите са от най-малко значение, там трява фирмата да раплага със специалисти с знани в областа. Ти би ли могъл да напишеш ЕРП система .... технически да, чисто технически, но едва ли имаш идея от всички процеси в едно производство, в оформянето на документацията и т.н. Същото е и със здравната каса, и др. области. А за видеонаблюдението .... сфотуера е най-малкия проблем, а БГ камери няма, и няма и да има. В света има 4-5 лидери в областа и още 50-на фирми които с ана по ниско ниво но достатъчно добре, от там нататък всичко е любителска история, а ако говорим за самите камери ...особбенно пък за матрици ..... мисля знае как стои въпроса.

Пет Апр 07, 2006 1:18 pm
Профил

Мнение 
ToHu, а бе ти изкара всички маскари...
То бъгове има навсякъде, ама така до никъде няма да стигнем.

Мнението ти за БГ-фирмите може би е основателно, нямам много опит с фирми, но затова пък знам за много българи които са много добри специалисти. Фирмите може и да нямат опит, може и да нямат достатъчно специалисти, но това няма да се промени докато нямат и пазар. Не си ли се замислял, че ако държавата не изнася толкова големи поръчки навън и започне да налива пари в български фирми, някои от тях ще наемат ако трябва външни специалисти, ще понатрупат и опит, а?
А имаш ли представа как се отнасята милата ни държава към специалисти които работят за чужди фирми? Съмнявам се!
Ще ти кажа само един пример - преди няколко години имах плащане от чужда фирма и тъй като повече от 6м си бях в БГ сметнах че е редно да си платя данъците на родната хазна. За да ти преведат пари обаче без да ти удържат данък, трябва да завериш декларация че щи си ги платиш у собствената държава. Декларацията е по образец и трябваше да се завери от нашто данъчно. Като им занесох декларация на английски, ония ме препратиха из няколко кабинета, после ми казаха че английски не разбират и трябва да направя нотариален превод... Направих го, но тогава ми казаха че не могат да подпечатат декларация за "бъдещи" данъци. И те като добронамерени хорица ми предложиха да си ги платя в чужбина и да им занеса бележка за да не ми ги удържат повторно тук... Трябваше да им занеса разпечатки на закони и правилници... Както и да е... няма да споменавам как се държат в митницата - всички го знаят.. За декларацията ще кажа само че се оказа че главно данъчно ги заверява в оригинал, ако ще и да са на китайски за приходи след 100г...
Отплеснах се от темата... въпроса беше че журналистите се подкрепят - и в това аз не виждам нищо лошо (дори ако се налага няколко дена да не гледам телевизия и да слушам радио).
Лошото е когато хора като теб (нищо лично!) започнат да изкарват колегите си некъдърни, несериозни и т.н. Това не води до нищо хубаво (ти споменаваш бесилки) - да, голяма част от нас нямат толкова опит колкото ни се иска, но пак казвам това няма да се промени ако с нас се отнасят като такива и ние продължаваме да го търпим!

Пет Апр 07, 2006 2:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu - не разбрах какъв ти е проблема...
А това за камерите, лошо няма само дето не се чу началото, а ни сервираха готовия проект... демек намаза някоя партийна-педалска фирма

Пет Апр 07, 2006 2:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Проблема ми е че се вдига прекалено много шум, и не е въпроса в самия шум, защото и аз съм съгласен че не е нормално това което се е случило, но начина по който се прави и това което се иска, и цялата тая пропаганда която върви по радиа, които твърдят че не пропагандаират и призовават политицит да не извличат девиденти, но ако погледнеш самоте медии се опитват да го правят, и то не само дивиденти да извличат ами да урпавляват парада .. което едва ли е просто така а е диктувано от някой политик, който обаче иначе в ефира го призовават да не се възпозлва. За наглостта ми е думата. Журналистите винаги са били нагло племе.

А за камерите, ами 50% от тия пари ще отидат в БГ фирма, бъдете сигурни, от тях 20 сигурн за някой чиновник, и станалите за фирмата. Такъв е живота на всякъде.

За програмистите, не казвам че нямаме специалисти, акзвам че фирмите нямат опит и не се стараят да го придобият, там е въпроса. Прогамиста не е виновен, той не може д апромени фирмата, но тоя който му плаща пък иска да си спести пари, или по скоро да изкарва повече. Както и да е. Истината е че ако някоя от тия фирми наистина имаше желание да направи нещо щеше да направи, дали с пари под масата, или по друг начин. Най малкото на всичкиим е извесно какво предстои .... знаеш ли фирма която да е пратила един двам аспециалисти по чужбина, да видят подобни системи. После да ги е пратила в министерствата и да кажта даите да видим какви проблеми решавате. После да се опита да разработи нещо, естествено че без да има поръчка, пък след това като доиде време за търг ще може да каже ние проучихме чуждиа софтуер, имаме екип който е запознат много добре с условията в Бг изискванията и нуждите, дайте да го направим на 50% от цената. Да ама аз съм почти 100% сигурен че такава фирма е нямало. А хайде сега сметнете при заплатите на българските програмисти, дорби заплати да речем, колко щеше да и струва да отдели 3-ма човека за една година ... 30-40 хил .... ами че тя толкова ако не може да отдели за проучване къде се хвърля на проект за милиони .....но тия 3-4 вместо да са и разход 40 хил, може да са и печалба, затова никой не го прави ... това е положението. А че държавни поръчки се печелят с комисионни всеки го знае, който е предложил по голяма той печели ... не е смао в БГ така, навсякъде по света е. Има една малка разлика на някои места понякога все пак има интерес тов акеото се поръчва да се изълни в срок, но не винаги ...... я погледнете на Бойнг прословутите програми, то не беше едно не беше друго, свръх звуков лайнер, нова совалка ... държавата налива пари, налива, и всичко остава на хартия и думи :) Или прословутиа раптор .... какво става ... някой е набуал комисионна, договора е сключен, банките са дали пари, ама с еоказва че сега US Army няма нужда от толкова раптори изобщо, та щели да продават на други страни за да закърпят някак положението :)

Пет Апр 07, 2006 2:51 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
Журналистите винаги са били нагло племе.

такава им е работата, с това си вадят хляба....

ToHu написа:
А за камерите, ами 50% от тия пари ще отидат в БГ фирма, бъдете сигурни, от тях 20 сигурн за някой чиновник, и станалите за фирмата. Такъв е живота на всякъде.

така е... за съжаление обаче тази фирма вероятно е търговска, т.е. тя няма да прати специалисти навън да се обучават...

ToHu написа:
Истината е че ако някоя от тия фирми наистина имаше желание да направи нещо щеше да направи, дали с пари под масата, или по друг начин.

вярно е, само че едно е да плуваш срещу течението, друго е по течнието.... Като споменаваш Боинг, Локхийт вероятно си гледал Discovery историята на локхийт. Как подкупват ФРГ и НАТО и как продават първите си 600 самолета, от който до днес са оцелели само 2 щото всички други са паднали.... И как САЩ приемат закон за "чуждестранната курупция", но ако тогава американското правителство не беше застанало зад тях, щяхме ли днес да сме чували кои са Локхийт?

ToHu написа:
А че държавни поръчки се печелят с комисионни всеки го знае, който е предложил по голяма той печели ... не е смао в БГ така, навсякъде по света е.

Няма спор! Далавера винага е имало, и ще има навсякъде по света...
Има разлика обаче между това което става тук и по света. Аз примерно не мога да си представя какво ще му се случи на едно френско правителство ако си поръча чужда фирма да му напише административен софтуер (със или без далавера).
Някак си ми е трудно да си представя Израелско правителство да плати 5 милиона на чужда фирма да им изгради секюрната връзка с посолствата... Не става въпрос дали Израелския министър на външните работи ще бъде племенник на собственика на тази фирма или не... Въпросът е, че подобно нещо няма как да се случи в държавата Израел.
И далаверата си има граници. Ще перефразирам един виц: "Каква е разликата между чужд и нашенски мошеник? И двамата могат да продадат майките си за пари, но само единия ще я достави..."
У нас, просто се преминават някои граници. Затова ми харесва, че поне журналистите се държат като гилдия и искат да си защитят границите. И крайно време и ИТ сектора да се вземе в ръце!

Пет Апр 07, 2006 3:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Фирмите, които поставят камерите са две. Явно си делят парите - незнам.
За камерите имаше обявен търг. Сега как са го спе4елили може само да се досещаме ;)
Голяма част от служителите и на двете фирми ходят на специализация и обучение зад граница, заплатите не са по-различни от тези в други фирми. Единици са служителите, които взимат над 3-4к

Пет Апр 07, 2006 4:02 pm
Профил

Мнение 
Ами ... ето .. ти сам сиотговаряш на въпросите, нямае да ги има, и много други фирми нямаше да ги има, ако не беше правителството което по еидн или друг начин им налива пари. Какво печели от тов аправителството .. аз да ти кажа нищо, ак не са комисионните. Не може в страна което всичко се двии от капитала да има друга прична, никой не му пук адали са свръх сила или не, добре са си бли до 40-те, седяли са си тихо кротки, гледали са си кравите и тва е, да си бяха седели там а не да се правят на нещо което не са, нотова е една друга тема. Подкупи има и ще има на всякъде, не само в БГ и само в САЩ навсякъде.
А за това кой какви услъги ползва, ако във франция им афирма която го е правила и може да го направи ще ползват нея, ако няма ще ползват чужда, колкото и да са надути и националисти .... Но като цяло ... съвсем друго искам да кажа, каквото е такова, то няма да се промени. Ядосвам се защото замазват очите на хората, това към което отиваме е модел подобен на американския, но там е публична тайна че се вземат подкупи, комисионни, че има престъпност. И това за което най-вече ме е яд че те казват вижте как е на запад, вижте как е тук, там няма корупция, тука има, там няма престъпност, тук има, там няма атентати, тук има, там няма педофили, тук има. Не е и до правосъдието, както ще каже някой, там си набелязват жертви, в момента мисля че е сенатор, това е ...точка, изгаря .. в същия момент може да знаят за още 10 като него и никой няма да ги барне, обществото е видяло как високопоставена фигура получава възмездие. Не с апо добри, да верно, там полицая не те рекетир ана улицата, поне не като тия тук. Там излиза на хайка, особено тов акоето съм чувал за по малките градчета и почват наред, и си турсят за какво да тинапишат глоба. Няма да я вземе в джоба си, но е глоба, и от тая глоба ще му дойде заплатата. Ако и тук е ткаа, и тук е пишат глоби и няма да с еглавоболят с подкупи. Да им направят заплатата 1500-2000 , да с еформира от написанит глоби ... ще видиш ка след 3 месеца всички ще имаме не само аптечки, ами и капачки на резервната гума ако трябва.
Та ето за това ме е яд, казват ние сме зле, в европа не е така, как да не е , кое не е. Да кажеш дупки, ОК, съгласен съм, за това си струва. Високи данъци ОК. Но да кажеш престъпност .... ами таков ание племето бе хора, знаете ли колко хора стигат до пандиза, не е верно че трявна да се почне с организираните, тях не ги усеща никой от нас, усещаш като ти откраднат колата, или оберът апартамента. Това че някой внесъл 2 тра цигари .. ами при тоя акца и аз да съм и аз ще ги внеса нелегално, ама ако пушиш предпоиташ боро за 3 лв отколкото средец за 2.50 нали ..... Престъпността не може да с ерегулира от правителството и държавата, тя трябва да се регулира от обществото, а нашето общество само зане да плаче, колко му е зле без да прави нищо за да стане по-добре. Ей ги на лекарите, голям рев еиии скъсаха се да ревъ колко им намалили заплатите, да ма асе оказва че в момента някои болници имат по високи заплати от преди .... и то не 500-600 лв а 1500 .. ами ... на фона на 150 лв минимална зплата аз мисля че и 600 са добре, какво като е лекар, дайкато си земеделец да мреш с 150..... ами той ако го няа какво .. ще се увеличи смъртноста да .. ама ако пък хортаа които правят продукт ги няма нто той ще има работа, нито ще има храна, така че да ми се надуват били лекари спасявали животи .... ам другите пук са копачи и ги хранят. Изобщо това е изродена нация ...... Айде мн се оплеснах .. ама така ми сее насубрало, а това с тая бомба ми дойде в повече ... през 5 мин да ми казват какво било, и да пращат хората да бибкат ппред народното събрание .. айде стига ....стига наглост и прах в очите, отиваме към един много по лош строй, това е истината, където който може с еоправя, който не може не оцелява. Другия вариант е европейската система, огромни,нечовешки данъци, за да могат всички мърди да живеят на нечий гръб ... това са двете перспективи .. аз предпочитам първата,не искам никого да храня .. може да е див капитализъм, може да те изхвърлят с 2 месечно ебе на улицата, да си мислил, тов ае единственото което ми харесва на американската система, нямат много скрупили, всеки си мисли и се оправя какт може, иначе мостове има много.

Пет Апр 07, 2006 7:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нема се плашиш. Да те информирам кво става в Франция искаш ли?

Протести против некъв спорен закон (предполагам знаеш).

Та значи във въпросния закон е записано, че ако си под 26 години, работодателя може да те уволни уж по-лесно. Грънци, това е Франция, за да уволниш някой ти трябва подпис от папата. И затова просто не ги назначават, ама това е друг въпрос.

Та според всички медии, профсъюзи и разни там "организации" това е протест на студентите - млади и интелигентни хора, които се борят за свойте права.

По телевизията обаче се забелязват предимно едни тъмни мутри с качулки, дето много наподобяват поведението на агитката на Левски преди среща с агитката на ЦСКА.

А цялата дивотия е че всъщност тук студените на 26 тамън завършват и тоя закон хич не ги касае.

Ама ...... колко му трябва на човек за да реши че е онеправдан и да тръгне да си търси виновни. Обикновенно в такива неща участват хора дето си нямат много работа. Да си чул хирурзи да стачкуват в БГ? Стачкуват някакви лекари от някакви болници, които би трябвало отдавна да са закрити.

Ама... я си свиркай, щото ти на такива неща ако обръщаш внимание...

Пет Апр 07, 2006 7:51 pm
Профил ICQ

Мнение 
ToHu, разбирам те за повечето неща, ама само за това всеки да се оправя сам - не съм съгласен...
Ако малко от малко не мислим като нация (държава) ще ставаме по-зле и по-зле... Просто няма да сме конкуретни на другите държави, където поне за някои неща някои хора се обединяват.
Ти може да си много способен и да се надяваш че ще се оправиш сам, ама разни тикви като мислят само и единствено за собствения си интерес - не само че не помагат на родната ни икономика, ами я съсипват заради жълти стотинки - нямаш шанс брато!
На никой не му прави впечатление, че външния дълг расте, че търговското ни салдо става все по-отрицателно и по-отрицателно. И както е тръгнало скоро и киселото мляко ще вносно... Влез в един голям магазин и виж колко от стоките са български....
Тая държава живее живот на заем и ако работите с ЕС се размирашат, не искам да мисля как ще тръгнем здравата надолу.
Не можеш да се оправиш, когато другите край теб живеят в мизерия. Утре ще ти се наложи да отидеш на доктор и ще попаднеш на някой дето съвсем ще те оправи...
Всички трябва поне мъничко да мислим за държавата ни и за другите около нас. И особено политиците! Не искам да станат светци... Нямам нишо против един политик да вземе 1млн под масата, ако направи сделка от която държавата (т.е. ние) печелим 10.
Но да взема 1, а ние да губим 10 - това вече е наглост... И ако това се случва тук, то е защото ние го позволяваме.
А защо го позволяваме? Щото всеки е тръгнал да се оправя сам, а сам човек какво може да направи на един корумпиран политик, или един престъпник който му взривява бомби...

Пет Апр 07, 2006 8:54 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Бомби, журналисти или защо трябват публични бесилки ....
Тони,
Не е проблема в журналиста или бомбата...
Проблема е че на целокупния български народ му е все тая за нещата които не са му в къщата...
Ще видиш че както всеки път и това ще е чудо за три дни... :?

Пет Апр 07, 2006 9:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами да знам че е за 3 дни, както всичко в тая държава е за 3 дни. Друг е въпрсът, нглостта им, както и да е.
А по отношението на това всеки сма да се спасява, това за мен е нормалния начин. Не може да си намери работа, 3 месеца помощи и да се оправя, аз не съммайка тереза да храня безрботни. А това че има безработни не е от липса на работа. Първо не може всеки да работи на бюро. После се оказва обаче че тя и работта на бюро не е лесно и се върши през пръсти. Ниви бол, не знам някой да живее на село и да е умрял от глад. Който не може да си намери работа в града да ходи на село, който не става за ендо става за друго. Това според мен е положението. Аз също се оправям както мога, ако не мога да работя едно работя друго, бил съм и стругар и касапин, и дипломни работи съм писал, и вагони съм разтоварвал. Ако трябва пак мога да го правя, и това не ме притеснява. Въпросът е че всеки иска много а не иска да дава нищо. Човек първо трябва д анапрви нещо за себе си, т.е. да спре да мисли дали аджеба тоя ме прекарва, или що да работя за 200 като мога да не работя за 70 или 100. После трябва д анаправи нещо за този за който работи, аман от Българския манталитет, дай да не аботим, той шефа печели на наш гръб. Да ама шефа те храни, ако не ти харесва никой не те държи, ако ще работиш ще даваш това което можеш. Ама за толкова пари толкова рбота, няма такова положение, едно нещо или се први или не. Или работиш или не. За 1000 лв щерабтя по 2 часа на ден, ако ми плаща 5000 ще работя по 6, какви 2 какви 6, щом си на работа рботиш 8, дали ти плаща 100 или 10000 все тая щом си се хвнаал работищ. Ей тва няма да се оправи в тая държава. Не знам колко от вас са работодатели, или са били някога. Аз някога бях, имахем фирма, имахме и доста хора, ами писна ми , наистина ми писна. После се отказах, и там където работех виждах как е същото положението, говориш с някой друг и виждаш че и той мисли така. Абе .. не се ли замислят хората че ако фирмата е добре, рано или късно и работника ще е добре. На тая държава и трябва капитал, з да се натрупа капитал трябва да се поексплоатира работника няма как, може 3 години да работиш за по малко, вс еси мисля че в един момент всеки работодател оценява труда на работника, ако той наистина се труди. Аз никого не бих увеличил нечия заплата ако ми се мърлячи и скатава, ако ще и 20 години да работи за мен, такъв филм няма. Всички работодатели са така. Обаче пък недай си боже някой да работи и да си върши работата както трябва, веднага става трън в оит ена всички, тоя пък какво се юрка .. абе ..... ей тва е, и аз знам как могат да с еорпавят нещата, две неща имаме в БГ които не сме ги заслужили още.
1. Собствени жилища
2. Рднини, най често мама и тати които помагат
Хайде да видим ако всеки живее под наем, или изплаща дали ще с емърлячи или ще казва миа като не ми хареса ще напусна, ще напуснеш ама до 1 месец ако не си намериш работа ще те изритата като мръсно коте, а ако имаш и жена и дете, съвсем ще с езамислиш, ще си седне на парцалките и ще работи. И ако ги няма мама и тате да носят буркани, да дават парички и да гледат детето ..... това е една от причините някога, САЩ да са били силна икономика ... но там това вече е минало .... та българина докато не го натиснешпо врата да няма кде да мърда, от него човек не става, и колкото повече го натискаш толкова по-добре. Я който е ходил по чужбина да каже как са повечео от нашит епреуспяващи имигранти, дето тук една работа не им се работше, да ги видиш как работят по две, и им плащат по малко от на мексиканци или индийци, ма не се дърпа, щото няма папо ... апък нали е гъзар, как ше се върне, ще вземат да му се присмиват .. мда ..... много изкривих темата ....

Пет Апр 07, 2006 11:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Друго имах в предвид. :wink:

Ама и ти накъде се отнесе. :wink:

Съб Апр 08, 2006 12:34 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща