Отговори на тема  [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 48  Следваща
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз? 
Автор Съобщение
Мнение Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
Много причини има да сме бедни , но една от тях е безспорна - исторически винаги имаме най-проклетите лидери. И най-безжалостните подмазвачи и интересчии които се въртят покрай тях и постоянно им дават акъли. Какво мислите за темата 'западни балкани' - дали тях ще вкараме в Европа или ще вкараме България в едно с тях ?
Оня рУсия в Москва и изрусения във Вашингтон са се разбрали заедно да правят мизерии на Европа и Китай и пак да командват Света като през 70-те. Всички в Европа имат сериозни причини да са силно изнервени - рУсия създава изкуствено напрежение, изрусения налага ембарга с които Европа трябва да се съобразява, а в същото време я лишава от всякакви търговски отстъпки - мита, санкции . Европейските фирми са притеснени и натискат политиците си. На тоя изнервен фон нашия юнак балкански го раздава Ердоганистки и държи тон на всички без мяра , иска да вкарва цитат: "народи които са колкото Словакия, но имат на глава от населението проблеми колкото всички държави в Европа" . Още юнаци балкански букат от вън и създават напрежение, като всички много добре знаем че в момента техните работници живеят 'командировани' в европейските страни, правят дъмпинг, работят европейски поръчки с български заплати и осигуровки и 'лидера' явно повече го интересуват интересите на българските фирми работещи в Европа, отколкото тея работещи в БГ.
Ето на - може и да е случайно, но днес за първи път английско-немска фирма ми отказа директно търгуване и доставка на продукта си към България, като в 'доброто старо време' . Същата фирма преди няколко месеца търгуваше с БГ. Дали е заради предстоящия Брексит или заради Булгарексит?

Съб Май 19, 2018 10:52 am
Ранг: Форумен бог

Ами зависи коя е фирмата, много фирми си имат регионални дистрибутори, най-често в Румъния, Унгария или Чехия, и сделките за БГ минават от там, нищо ново под слънцето, както сделките за някои продукти сделките за ЕМЕА минават през България. Търговска политика му се казва. За други пък пазара не е интрресен, например Гира, нямат никакво желание да търгуват с България, пазара е нищожен за тях и не ги вълнува, може да купуваш през техни партньори в Румъния да речем.

Съб Май 19, 2018 12:25 pm
Профил
Тони, в тоя конкретен случай няма никакви сделки, оферти ,дистрибутори, а най-обикновено онлайн пазаруване на дребно от производител , с цена, бутон 'Buy Now' , списък на страни до които нe доставят ( България не е в него ) и метод доставка - DHL.
Пазаруването от тях - вече изпитано.
По-скоро фирмата производител/търговец се е сблъскала с някави трудности от скоро, някакво българско 'бариерно право' над раята и не ще да се занимава с проблеми.
Канселираха покупката и ми върнаха предплатените пари за стоката и за доставката с обяснението - 'Вече не доставяме до България' :!: :(
Ако има някаква връзка - поръчката е обемиста, скъпа, тежка, не минава през обичайния DHL a през DHL freight и има голяма вероятност да лепи по себе си алчни шапкари.
Аз поне не мога да си го обясня със здрава логика какво и пука на англо-немската фирма дали доставката е за БГ , аз плащам всичко, освен ако някой тук пак не бърка киреча и не създава проблеми с арестувани и изчезнали стоки . Или някакъв нов списък на рискови дестинации, търговски 'ембаргови' списъки , знам ли. Фактите са че още едно нещо се охълца.

Съб Май 19, 2018 12:59 pm
Аватар

no comment

Прикачени файлове:
20170604_124648.jpg
20170604_124648.jpg [ 2.28 MiB | Прегледано 4453 пъти ]

Вто Май 22, 2018 10:40 pm
Профил
Аватар

Явно сега започват бизнеса... :D

Вто Май 22, 2018 11:47 pm
Профил

Защото българинът има остарели соц разбирания. Търси сигурността иска някой да му покаже пътя, търси утъпканите пътеки, не е предприемчив и самоинициативен, смята, че държавата трябва да се погрижи да му осигури заетост.

Сря Май 23, 2018 5:19 pm
Профил

Тежко нещо е робството - робите са научени да чакат някой да им каже какво да правят и да им осигури работа, храна, подслон ... те пък му работят - колкото могат, пък ако не ги хване се скатават ... горе долу по това може лесно да се познае кой е роб и кой му е господар - в нашият случай робовладелеца е 'държавата' ;)

Сря Май 23, 2018 6:45 pm
Профил
Аватар

fred написа:

Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?

Защото не сме най богатата страна. :lol:

Съб Май 26, 2018 10:18 am
Профил ICQ
Аватар

щото не печатаме пари

Съб Май 26, 2018 3:19 pm
Профил ICQ

Защото винаги има най-беден, най-малък и др. най.... а дали сме най бедната доста може да поспорим, и как това се измерва.

Съб Май 26, 2018 3:35 pm
Профил

Сит на гладен не вярва.

Съб Май 26, 2018 4:11 pm
Профил

Тия клишета сме ги чували, ама и едно друго има което в случая е много по меродавно, че чуждата кокошка патка се вижда ... ето това ние най-големия проблем, ама какво да дискутираме ... Pif ти си по-скоро от ситите така като чета, в други теми споменаваш доста високи цени на продукти които купуваш, аз не си купувам такива, кой е тук сития и кой е гладния ... Много ми се иска всички които пишат колко сме бедни, колко сме зле, да вземат да по обиколят, дори няма нужда да излизат извън Европа, дори само ЕС ама не да ми обикалят лъскавите търговски улици на Париж, Лондон или Берлин /за последния ме съмнява че изобщо има нещо такова/ ами да обиколят страните, да изкарат поне по седмица две в тези страни и тогава да говорят колко сме бедни, и колко сме зле и как сме най-бедните и всичко ни е много криво и лошо, и т.н и т.н. ... е то много вероятно е да продължат да го правят, те така на инат както пееше оная мома... или защото не могат да са честни със себе си и да признаят истинските проблеми, не пред другите, дори и пред себе си. Но така е, живот овчи, робски, Палавров по-горе го е написал.
Аз като пиша не го пиша от моя гледна точка, аз съм животно което може да живее навсякъде при всякакви условия, в момента моите мексиканци сигурно се хранят с доста по-качествена храна от самия мен, за мен тия неща не са от значение, мога да ям, да спя и да работя навсякъде. Казвам го като гледам познати, приятели, роднини. Брат ми живее в Шумен, на една заплата е, жена му не работи, верно че живеят при майка ми но и при нея една пенсия учителска и това е, аз финансово не помагам освен ако не ме попитат, те не ме питат, аз не помагам. Явно може да се живее в един почти умрял град, не само това ами сега планирал да се изнася и да купува апартамент, може значи ... а заплатата му никак не е голяма. Братовчедите ми, живеят в Чирпан, живи са, единия гледа дете, купи си апартамент, другия прави ремонт на къщата, сигурно не им е лесно но не се оплакват, не мрънкат а работят. Имам познат в София, жена му не работи, той е със заплата малко над 2000, вече има 3-то дете, изплати апартамент, ходят на почивки, не само не са умрели от глад ами ми се струва съвсем нормално си живеят.
Та моите познати ли са нещо сбъркани, в друга държава ли живеят или що? На всички места които съм бил, говоря цивилизовани западни страни, съм виждал много, ама много хора които са много по зле от тези споменати по-горе, визирам Франция, Германия, UK, Холандия, Испания, Италия, САЩ, това са страни в които не просто съм бил за ден два а съм прекарал седмици и месеци. Или пък на мен все така ми се случва да виждам само лошото и негативното и мизерията ...може би при мен онова за чуждата кокошка е обратно, чуждата патка гълъб се вижда ... знам ли ...

Съб Май 26, 2018 6:05 pm
Профил

Ааааа ... аз имам един приятел тука дето все ми се оплаква, че не му стигат парите в края на месеца - сумарно получава 10-12к евро с жена му :D

И като почне да ги смята - ипотека, мерцедес, тойота, екзотични почивки, прислужница, частни уроци за децата и то верно не стигат ;)

Съб Май 26, 2018 9:18 pm
Профил
Аватар

Чакайте че нещо се обърках?!?
Тоя твой приятел мърмори, но работи. И не работи в България. В същото време жена му и тя работи. Случайно поне да е от Шумен или Чепеларе?
Че нещо не мога да направя връзка нито с тирадата на Тони нито с темата.

Съб Май 26, 2018 11:22 pm
Профил

Тони,
бъркаш понятията живеене и оцеляване. Те и навремето бабите ни са живеели. Ама по-скоро са оцелявали. Пада градушка и половината семейство измира от глад. Раждат по 10 деца ако 5 станат възрастни и се оженят - добре.
Пръскам толкова пари за храна защото за по-малко не мога да купя нищо качественно. В УК с 15 паунда ям 3-4 дена. Тука това не го мога. Под 50 лв/ден трудно падам. Веднъж купя някаква храна и тя е хубава следващия път в същата опаковка - боклук. Кой каквито отпадъци има - такива пробутва. А в същото време същото предприятие работи за износ и изнасят 2 пъти по-качествена продукция. И колкото и странно да е купувам българско сирене изнесено за италия и внесено пак от италия. Разходило се е няколко хиляди километра.
В Берлин изкарах 2 месеца. Показвахме някакви работи на едно берлинале. За 3 дена си вързах нещата и 2 месеца махах крачоли из Берлин от сутрин до вечер. Всичките квартали съм обиколил пеша даже и гетата. Мръсно е, не се чисти но тая мизерия която е в наще гета там я няма. Толкова бедни и гладни хора като тук няма. А и тука не-гладните (разбирай роднините ти) оцеляват и това е нещото което постигат с цял живот труд - да купят едно апартаментче и някоя евтина почивчица. Дрехите са 2-ра употреба, храната на промоция от най-евтината. Да, оцеляват. Защо да се оплакват. Нищо няма да се промени. Купуват 15 годишна кола - нов внос. Апартамента който купуват сигурно е 30 годишен.
За мен критерия на бедност е битака. Какво може да се намери там, какво да се купи и продаде. Тука има цели фамилии които ходят и ровят по кофите и ако събота и неделя изкарат 15-20 лв от намереното по кофите се радват. И в Берлин и в Атина съм бил на битак ама там нещата приличат повече на ибей отколкото на обърнат казан за боклук.
В Англия и Шотландия също има бедност. Има хора живеят с по 60-80 паунда седмично и гледат деца с тея пари. Чак по кофите не ровят. И те оцеляват. Поне инфраструктурата им е човешка. Не живеят в кал, мизерия и дупки. Тавана им не капе на главите. Живеят в апартаменти а не в колиба край канала за отпадните води.
Кажи къде си видял по-голяма мизерия от нашата ще отида специално да го видя.

Нед Май 27, 2018 8:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 48  Следваща