|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:01 pm
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
На човек никога не му стигат парите - в началото за баничка, като забогатее за самолет, после за космическа флотилия да разпарцели луната (Безос) или Марс (Мъск) ... лошото става когато човек вече е задоволен отвсякъде - тогава не му остава друго освен да мрънка щото иначе вместо да мрънка ще се хване да прави пари или там квото го задоволява  Едит: Габровец е, не че има значение де ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Май 27, 2018 11:29 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Индия? Африка - особенно западна? Латинска Америка - познатите ми венецуелци ми разправяха, че там било ама много опасно да говориш по телефона докато караш - до тебе спира моторетка и ти насочват пистолет към главата ... за един гсм ...
|
| Нед Май 27, 2018 11:37 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Тъй. Разтегнахме лакардиите. Вече имаме експертна оценка на ситуацията - що сме "незнамсикакво". И, къде ни доведе тая дискусия? Как се очаква да се реши тоя проблем? Какво ще се предприеме за да не сме "незнамсикакво"? В крайна сметка, някакъв смисъл от убийството на стотици човекочасове и клавиатури? 
|
| Нед Май 27, 2018 11:40 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ами да пръднем, коективно да се изпърцуним, ама без да се насираме.... 
|
| Нед Май 27, 2018 11:55 am |
|
 |
|
palavrov
|
До под кривата круша  Всеки да се оправя както намери за добре ... Изказа тук предполага ли, че очакваш някой друг да направи нещо ... ? Между хилядите часове в които си бъхтим главите да решаваме какви ли не проблеми празнословенето от време на време определено помага на мозъка да се отърси от важните неща и да се фокусира върху нещо толкова незначително като чуждото добруване - така де, да отморим малко 
|
| Нед Май 27, 2018 12:08 pm |
|
 |
|
Pif
|
Палавров, с Тони говорехме за европа не за африка. Все пак формално сме част от ЕС.
Ицо.Т - можем да направим но първо трябва да проведем война със собствениците на държавата. Ние сме много те имат пари. Ние сме бедни и ни държът в зависимост. Ако се разшаваме ще ни думнат. Без жертви не може а се спечели войната. Но ни държът на екзистенциалния минимум точно колкото да не умрем и да предприемем революция но и не достатъчно богати за да се разшаваме и да им развали рахата. Затова ни остава да клавиатуроизносваме.
|
| Нед Май 27, 2018 12:12 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нека изчакаме първо експертите да изразят тяхното виждане. 
|
| Нед Май 27, 2018 12:42 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Формалности сега, то ако вземем в предвид колко африканци има в Европа - кои бачкат, кои на хранилка, кои на джихат да гърмят бомби - ми то накрая няма да има кой знае каква разлика между Европа и Африка и ще се питаме защо сме по бедни от Африканския съюз  Щото нали от ЕвроАзийския вече ни обясниха надълго и нашироко колко много сме се прецакали да сме в Европейския а не в техния (там щяхме да сме най богати все пак), сега докато си помрънкваме, ще му дойде ред и на Африканския да ни нахока какви неблагодарни будали сме, че не ценим дето идват да ни правят бебета на дъщерите 
|
| Нед Май 27, 2018 1:58 pm |
|
 |
|
Pif
|
Миналата седмица получих оферта за малко под 2к в голяма и богата международна фирма. Позиция - синиър хардуерист. Това е в София. В същото време един познат завършил гимназия работи в Бърно за 1600 лв/месец + общежитие + храна в завод за електроника. Седи на няква машина и наблюдава процеса. Ако стане нещо - спира я и пуска пак. Тъп оператор. Не се изисква образование или квалификация. Ако работи и събота му плащат двоен надник. Работи 7 часа на ден но е нощна смяна. Сега кое е сбъркано? Дали мойте 2к дето ми предлагат в СФ или 1.6к + квартира + храна + извънреден труд в Бърно? Според мен тея чехи трябва да бъдат линчувани и набити. Повече от 200-300 лв не бива да дават. Моя човек ми каза, че търсят хора и взимат всякакви стига да са съвестни и да им се работи. Обучават си ги и им осигуряват всичко. За да сме богати трябва парите да се въртят. Ако мутрата и тариката ги прибират и дават жълти стотинки на работника щото той нищо не работел а видиш ли шефа бил умния и измислил всичко - няма ка да върви икономиката. 85% от парите за асфалтиране се крадът. Те пак влизат в икономиката ама под формата на строежи по морето. Ако се влагаха в по-качествен асфалт, повече асфалтирани улици ползата щеше да е първо повече заплати на работници и второ по-добра инфраструктура. Ама нямаше да има палати и хотели по морето. Нямаше да има с какво да си купят ЧЕЗ.
|
| Нед Май 27, 2018 4:50 pm |
|
 |
|
palavrov
|
За офертата няма нищо сбъркано - избий будалите и тарикатите сами ще умрат ... а парите се крадат защото може. Ако не може - няма да се крадат. И теб те кефи как дават пари да си клатиш цяла нощ краката, разликата с това да ти паднат едни 85% за прибиране по време на асфалтиране не е много голяма - ми като ти ги дават па що да не ги вземеш, ако не си ти ще е друг, така, че по добре да си ти, нали ... Глей сега, ти ако беше например работодател и по някаква причина не осигуриш достатъчно работа на персонала си, щеше ли да им дадеш на края на месеца заплатите? Нищо, че тоя месец не са си ги заработили, но пък си имаш сключен договор и не искаш да си губиш хората ... айде сега го погледни по друг начин, Ганя докато не го гледа никой какво прави ма много обича да си клати крата и да си чеше топките, от това единственото което обича още повече е накрая на месеца да си вземе заплатата - според теб има ли скрупули, че примерно 50% от времето се е скатавал и не е свършил никаква работа ами може даже и беля да е направил? Започва ли да ти се изяснява, че всичко всъщност е до човек, култура, морал и т.н. Както има калпави, гнусни и крадливи капиталисти и порядъчни и трудолюбиви пролетарии, така и да им размениш местата пак е вярно. Както ти ревеш, че все не случваш на читав работодател, така и Тони реве, че му е зор да немери читав персонал - що не се вземете двамата и да видим след година два какво ще разправяте 
|
| Нед Май 27, 2018 5:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Пиф, веднага ти казвам няколко места където съм виждал доста по-зле живееща "средна клас" : - франция, на доста места и дори не говоря за френски гета, говоря за малки френски селца и градчета - UK, е там пък каква мизерия може да видиш в гетата .. стига някой да отиде. Олимпийското градче след всичките наляти милярди, след толкова години развитие, най-големия инвестиционенпроект в цяло европа към момента, все още не е успял да облагороди гетата наоколо, да вече не е като преди 10 години, те и плъховете са избягали от там, но не е цвете. - Германия, само дето там не се вижда съвсем ясно защото властите се стараят поне външно да изглежда добре, в смисъл да не изглежда като след война, но хората също оцеляват - Испания, доста бедни селца и паланки съм видял - Италия, не съм я обикалял много но и малкото ми беше достатъчно да видя и мизерия - Румъния, мини обиколи и ще говорим, имат много хубави и направнеи градове, имат и мизерия почти като при чеушешко, само дето са демокрация и работят за без пари не на държавата а на чужди компании - Унгария, и там съм попадал на доста неприятни места - И ако излезем от ЕС, Албания, Турция, Македония, Черна гора, Молдова, дори и в хърватска има някои доста нелицеприятни местенца, но там са сравнително добре.
Не знам кои части на Берлин си обиколил, може би не е било точно целия, за Берлин наблюденията ми са малко, информацията повечето е от познати, но за други немски градове са си съвсем мои, а Берлин всички казват е по-зле.
Над 90% от хората по света просто преживяват, но като ходиш с розовите очила виждаш само розовото. И не е лошо да помислиш над изказването си за мизерното апартаментче,не е лошо да провериш колко от тези хора по света изобщо някога успяват да си купят и мизерно апартаментче, било то в Германия, Франция или UK. Както казах чуждата кокошка патка се вижда, точно там ни е проблема.
И само за твое сведение, нито магазините за втора употреба, нито тези за евтини и преоценени стоки са наше изобретение, това са едни от най-печелившите бизнеси по цял свят, и повярвай и немеца, и англичанина, и францизина, и американеца всички се оглеждат за намаление, нещо по-евтино, преоценено на промоция, то това обикновено са преоценени неща ... да в САЩ няма много дрехи втора употреба, просто защото масовите дрехи са евтини, но има вериги като Рос които са доста популярни точно защото продава преоценени стоки, и не си мисли че там пазаруват само бедните, всеки с малко разум ще предпочете да плати по-малко, никой няма излишни пари. На няколко пъти ходим за по 3-4 седмици до Фанция, на различни места, ходя и си пазарувам от там от където и французите, да ти кажа такова икономисване и изцедено пазаруване аз другаде не съм видял, 3 якодки, 5 черешки, 2 доматчета ... те и цените им са си доста солени, дори не знам как успяват да живеят там с техните мизерни заплатки, защото са наистина мизерни за цените и стандарта. За всяка държава има информация за средните заплати в различни сфери, не е лошо да ги разгледате преди да започнете да мечтаете, щото някой някъде бил работил за сума и пари ... обикновено е изключение а не практика. Аз се интересувам защото имаме служители в половината свят и винаги когато започваме някъде бизнес първо проучваме ниво на заплати, наеми, имоти, застраховки и изобщо разходи свързани с това да имаш офис и служители. И ми става много интересно като отида някъде, и за една семдица имам разход колкото заплатата на този който ще назначавам, как този човек успява да живее с тази заплата. и Франция и UK са пример точно за това. Германия не е много по-далеч, но там диспропорцията е доста по-малка. И ако искаш можем да говорим направо с цифри, аз имам и бележки, не ги нася с мен естествено но ако е нужно като се върна до Бг ще сканирам и ще постна. Реално в цяла европа най-малка диспропорция има в най-бедните страни, Испания, Португалия там не съм бил информацията е от колеги, Чехия... а в най-богатите диспропорцията е най-голяма. Под диспропорция разбирам разхода който правиш за да живееш настина нормално спрямо прихода който получаваш. В нито една от тези страни не можеш да преживееш дори ако не си правиш много добре сметката какво и от къде купуваш, къде ще учат децата ти, къде ще живееш, и т.н. Европейците не мрънкат, те просто са научени да си правят сметките и да живеят според чергата си, това е нещо нетипично за Българина.
|
| Нед Май 27, 2018 5:47 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Всъщност Алеко Константинов е описал Ганьо като търговец, човек който не си стои при буля, а обикаля из Европа... А ако ви слуша човек излиза, че Ганьо е мрънкащ българин работещ за заплата. Пардон взимащ заплата, щото той е абсолютно некадърен да върши каквото и да е освен да си клати макарите. И в същото време държавата ни обитавана от този така читав материал, всъщност си е много добре. Просто ние не го виждаме. Ей че лесно било. Само поглеждаш в задния двор на другите държави и сменяш очилата.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Май 27, 2018 7:50 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Е, като не ти харесва Ганьо, избери си друго нарицателно име за човек дето най го е страх да не се мине и да не настине 
|
| Нед Май 27, 2018 8:45 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Иначе то си е ясно, че в България е пълно само с чорбаджии и народни изедници които тормозят бедния селянин - пардон - алчни капиталисти и онеправдан пролетариат - няма такъв мор никъде по света, само мъки, само мъки ...
|
| Нед Май 27, 2018 8:48 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
|
| Нед Май 27, 2018 8:59 pm |
|
|