Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
MYXATA написа:
Просто цру-то щяха да извадят сателитни снимки от региона и да се види следите от старта на ракетите, щяха да покажат записи от командите към ракетата къде кога е насочвана ракета (за експерти като фред-ракетите се насочват по радиоканал) .... и прочие. А то няма и помен от такива дейности напъни погледай малко американска телевизия и ще видиш.

Тук сме се събрали специалисти като в бгмама.
Конкретно при Бук, радарът не води ракетата. Има грижата само да осветява целта, а ракетата се води сама по отражението.
Никой, даже и руснаците, не оспорва, че самолетът е свален с Бук. Така че тая ракета е изстреляна отнякъде, независимо къде, и след като нито руснаци, нито американци не дават снимки на следите, значи че или от тези служби не се вади току така информация, или просто следите ги няма. Едно завъртане с веригите на място, и дотам с обгорената трева.

Сря Май 30, 2018 12:16 pm
Профил

HCL написа:
Ами че точно на Jobs яхтата струваше почти 100 мил...

Джобс е мениджър не изобретател :) Персоналният компютър Apple го създаде Возняк.

Аз не съм против известен лукс когато си го позволяват хора с огромни приноси към човешката цивилизация. Заслужили са си честно парите, имат право да си ги харчат както си искат. Включително за да направят животът си по-удобен. Но такива хора са и достатъчно възпитани и рационални за да пилеят пари само за да се изфукат и начешат егото. Такива простащини си ги позволяват хора с ниско самочувствие осъзнаващи добре, че парите им не са получени поради качествата им. Имат нужда да наврат в очите на целият свят колко успели са и така да подобрят самочувствието си. Типичен пример в това отношение са арабите /пък и други/ в които дори тоалетните седалки са златни.

Сря Май 30, 2018 12:24 pm
Профил

741 написа:
Така че тая ракета е изстреляна отнякъде, независимо къде, и след като нито руснаци, нито американци не дават снимки на следите, значи че или от тези служби не се вади току така информация, или просто следите ги няма. Едно завъртане с веригите на място, и дотам с обгорената трева.

Изгледай внимателно доклада на комисията. Там са дадени две снимки на инверсионни следи от ракета снети от наземни наблюдатели от различни гледни точки. Въз основа на тях е засечено мястото на изстрелването. Това място се потвърждава и от записани разговори по GSM. Също така са дадени сателитни снимки на този район преди и след изстрелването, вижда се ясно следата от изгарянето и дори следите на веригите. Дадени са и снимки направени на установката по време на пътуването и към огневата позиция които потвърждават маршрута и мястото. Дадени са и снимки на установката по време на връщането където ясно се вижда, че една от ракетите вече е била изстреляна. На огневата позиция са направени наземни снимки от независими журналисти на които ясно се виждат следите от изгарянето. Всичко това е в район контролиран от сепаратистистите.

Нито един от тези факти дадени от комисията не се оспорва от руснаците, пълно мълчание. Мълчанието беше знак на съгласие, нали така? Т.е. това са мълчаливо признати от руснаците факти, че изстрелването е направено от район контролиран от сепаратистите с руска установка. Достатъчно сложна за да се контролира от незапознати хора така че екипажа е или от руски редовни части, или от служили там на които е проведено допълнително обучение. Но второто ми изглежда слабо вероятно, координацията и всичко останало са типични за редовна войскова част.

Ще завърша с това, че за мен това не е целенасочено сваляне на граждански самолет. Няма никаква военна полза а скандалът е огромен. По онова време украинците упорито отбраняваха някакво летище, беше важно за снабдяването им а сепаратистите също толкова упорито неуспешно се опитваха да го завземат. Беше се превърнало в символ, всеки ден сводки какво става с него. Изглежда тази установка е била предназначена да се свалят военно-транспортни самолети и те погрешно са приели гражданският самолет за такъв. Потвърждава се от това, че непосредствено след свалянето в Интернет е имало тържествуващо съобщение, че е свален украински транспортен самолет, май че от самият Стрелков. След това кратък период на объркване, имало е съобщения от място че "от небето валят трупове" /точно тези думи/ и след 3 часа постинга изчезва. Не завиждам на екипажа и други намесени в тази история, според мен отдавна са зачистени като опасни свидетели.

В полза на такава хипотеза говори и факта, че руснаците бяха напълно неподготвени. Започнаха да пускат версии, че пътническият самолет е свален от украински изтребител което е пълна липса на логика. Защо им е на украинците такава глупава и толкова елементарна за разобличаване провокация? После се усетиха, че от пораженията по падналите части лесно ще се разбере вида на оръжието и почнаха да ограничават достъпа на журналисти до мястото на падането. Станалото е било пълна изненада за тях, това сочи поведението им. Така че явно става дума за грешка.

Сря Май 30, 2018 12:50 pm
Профил
Аватар

fred написа:
Изгледай внимателно доклада на комисията...

Приемаме че ти си се запознал с всички материали. Ясно е кой е виновния. И? Какво следва? Ще му издърпаш ухото, ще го напляскаш?

Сря Май 30, 2018 1:07 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
itso.t написа:
fred написа:

Приемаме че ти си се запознал с всички материали. Ясно е кой е виновния. И? Какво следва? Ще му издърпаш ухото, ще го напляскаш?

не бе Ицо, фред просто ще си отиде в стаята, ще каже лека нощ на Наполеон и Бонифации или някоя от другите личности дето има ще легне да се наспи,за събере сили, нали е експерт - може да го викнат да коментира снимките в Хага на съда дето ще съдят цялата руска общественост, че стреля за ЗРК. :)

Сря Май 30, 2018 1:20 pm
Профил

itso.t написа:
fred написа:

Аз естествено на виновният нищо няма да му направя, по дърпане на ухото и напляскването специалист е Дянков :) След това неизвестно как и защо отива там да си заработва парите но те парите както е известно не миришат. Интересувах се единствено /и то далеч преди доклада на комисията/ за да си създам мнение, за разлика от някои аз не чакам Опорни Точки дадени от партийният секретар ами сам си създавам мнението. Ровя по фактите, сравнявам ги от няколко източника, търся логика, тези методи използвам. Така че изводите на комисията просто са последният щрих.

А за виновните последствията ще настъпят рано или късно, терористични актове се преследват особено когато е в такъв масов вид, помните какво стана с атентата над Локърбъри. В краткосрочен период вероятно допълнителен аргумент за продължаване на санкциите а в дългосрочен присъди за виновните и огромни обезщетения. И естествено съответните щети върху авторитета. Той не че е много висок но все пак няма да докара симпатии от това, че си държава която сваля граждански самолети. Някак си неуютно става да имаш нещо общо с такава.

Сря Май 30, 2018 1:40 pm
Профил

fred написа:
И все пак, ще се даде ли оригиналният линк където комисията твърди, че са намерени "отпечатъци от пръсти"? А не някакво неграмотно журналистическо твърдение на български журналист които все още пишат "силиконовата долина". И които спокойно могат да сбъркат отпечатъците от шрапнелите с отпечатъци от пръсти припревода с неграмотният си английски език.

На много места из пресата споменават fingerprints, но го слагат в кавички. Каката от дира, дето е спретнала статията, това го е приела буквално.

Цитат:
The missile's serial number and Cyrillic writing - 'Opera Izdelia' and 'Data Sborki 15:13:86' which means 'Device support, Assembly date 15:13:86' - had given the team a 'fingerprint' identifying it and where it was made.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5766209/Investigators-Russian-military-missile-downed-Flight-MH17.html

Сря Май 30, 2018 2:13 pm
Профил
Аватар

ситуацията в Украйна е ... малко бременна.
в техен закон написаха, че РФ е страна агресор, уж воюват с тях, ама юридически не са във война.
също така и вътрешната им война - обявиха я за "анти терористична операция", уж редовната армия не може да участва в операции на територията на страната, а пък танкове, самолети и САУ - колкото щеш. набързо свормираха някакви батальони от доброволци, които юридически са нито риба, нито рак. именно с цел създаване на мъгла.

фактически, това е гражданска война - една територия води военни действия с друга, в рамките на една държава. обаче ако си го признаят - край с всички помощи, заеми, траншове. затова и този статус е в мъгла. и стигнаха до обтекаемото, че руснаците са окупирали Донбас, т.е. доблестната украинска армия се бие с руската редовна войска. само дето от това следва, че трябва да са в състояние на война, ама не са (юридически). де-факто също е малко странно - договора за сътрудничество не е скъсан, продължават безвизовите пътувания, търговията дори бележи растеж. статуса на хората там варира от терористи, през сепаратисти, до 'ше ви изколим сичките'

от една страна искат да 'освободят' окупираните територии, щото били украински. само дето им спряха социалните плащания, тока, водата и т.н. и много-много не се се интересуват какво мисли местното население, все едно го няма. нещо подобно и с Крим. уж бил окупиран, ама тя руската армия си е била там последните 28 години (и в същност никога не е напускала Крим от над стотина години). дори имат назначени и органи в изгнание - кримски губернатор, кримски съд, кримска гранична полиция (която не ми е съвсем ясно как опазва кримските граници в Херсон).

статуса на Янукович също е странен. по тяхната конституция не е спазена процедурата за свалянето му. с известно разтягане на юридическите ластици, може да се твърди, че той все още е президент. и какво му пречи да назначи киевски губернатор в изгнание, да сформира 'освободителна' армия и да тръгне с нея към Киев? в известен смисъл, той все още е главнокомандващ украинската армия :roll:

и за да крепят цялата тази нестабилна барака, се създадоха едни 'доброволчески' батальони, които не се подчиняват на никого (от официалната власт). добре въоръжени, нагли, ненаказуеми. могат да си правят каквото си поискат и никой не може да ги закачи. идеологически ги подпряха с Бандера и приятелите му - хем дава мотивация, хем плаши народа.

---

в цялата тази ситуация, и докато на земя и на ниския въздух се водеше истинска война, някой набута граждански самолет точно над зоната на бойните действия. беше достатъчно горещо, че и двете страни да гърмят по всичко мърдащо, докато не падне.

ситуацията около летището не изисква Бук. Иглите са напълно достатъчни да свалят всичко до към 3500м височина. те това и правеха - що самолети и хеликоптери свалиха, не съм им следил бройката. те и украинците нямаха кой знае колко бойни фърчила за над 7000м, та ПЗРК са напълно достатъчни да държат в напрежение всички пилоти в района.

за ешалона 10,000+ обаче си трябва сериозно ЗРК. не съм особен специалист и трудно мога да се сетя каква военна ползва би имало прелитането на 10,000м над такава относително малка зона, но явно и едната, и другата страна са имали Букове. от къде, как, защо са гръмнали - това за мен е второстепенен въпрос. основната вина за свалянето на граждански лайнер е на този, който го е пуснал да мине от там.

свалянето е грешка. не бих могъл да допусна, че някой съзнателно е издал команда 'свалете гражданския самолет'. е, може и в светлината на някаква 'теория на конспирацията', но не ми се ще да вярвам, че има такива хора. и съвсем не ми се вярва това да са руснаци, или 'сепаратисти'. та грешката си е грешка, но причината за грешката е не натискането на копчето, а наличието на граждански самолет над зона на бойни действия.

не знам до колко въпросния доклад въобще разглежда въпроса от тази гледна точка. Фреди да каже - нали го е чел внимателно. мен не ме интересува.

дали някой ще си признае? надали.
Кадафито си призна за Локърби. след 30 години и също при не съвсем изяснена вина. искаше да възстанови отношенията със Запада. призна, плати и го убиха с камъни. след такава очевидна демонстрация на насилствена демократизация, не вярвам някой да налапа кукичката пак. Кимчо очевидно само това сънува...

в Русия някои горещи глави казват "така и така ще има санкции, ще ги има следващите 50 години, никой никога от Запада няма да почне да ни уважава когато и да е било, затова дайте да излизаме от всички организации от ПАСЕ/ЕСЧП до WADA и да си оправяме живота вътре в страната". по-хладните глави почнаха да се замислят и те, вече не го отхвърлят това предложение моментално. въпрос на време е да видим какво ще реши накрая Путин. човека е с железни нерви, но всичко си има граница...

---
Цитат:
Data Sborki 15:13:86'

86-тия ден на 15-тия месец на 2013-та година?
Цитат:
Opera Izdelia'

това нямам идея какво значи. нито на руски, нито на английски

Сря Май 30, 2018 2:43 pm
Профил

ДедоБоре написа:
не знам до колко въпросния доклад въобще разглежда въпроса от тази гледна точка. Фреди да каже - нали го е чел внимателно. мен не ме интересува.
дали някой ще си признае? надали.

Докладът от 2015 беше в две части. Цялата втора част беше за това, че са набутали пътнически самолет в зона с бойни действия.

Цитат:
---
Цитат:
Data Sborki 15:13:86'

86-тия ден на 15-тия месец на 2013-та година?
Цитат:
Opera Izdelia'

това нямам идея какво значи. нито на руски, нито на английски

Имаше снимки отблизо из нета. Онова, дето го пишат дата, е името на детайла (9Д1318868032). "Opera Izdelia" на картинката е "опора изделия", на две места на 30-40см едно от друго. На ония от Дейли мейл, дето не четат кирилица, им е простено.

Горе нарочих журналистката от дира, че е сгафила за отпечатъците. Гледам обаче, че същото го пишат един куп руски сайтове, нашата си е взела наготово опорната точка от тях.

Сря Май 30, 2018 3:59 pm
Профил
Аватар

Ама що народ клъвна на опорката с отпечатъците, а?

Сря Май 30, 2018 6:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Изображение

Я да видим сега, кой наистина вярва, че до тая тръба са се взривили 70 кила хексоген или квото е там, после е паднало от 10 км. и е в това състояние. :)

Сря Май 30, 2018 6:33 pm
Профил

Мен соплото по ме тревожи. Много тънка ламаринка изглежда. Толкоз огън да е минал през него трябва да се е изпарило.

Сря Май 30, 2018 6:47 pm
Профил

741 написа:
fred написа:
И все пак, ще се даде ли оригиналният линк където комисията твърди, че са намерени "отпечатъци от пръсти"? А не някакво неграмотно журналистическо твърдение на български журналист които все още пишат "силиконовата долина". И които спокойно могат да сбъркат отпечатъците от шрапнелите с отпечатъци от пръсти припревода с неграмотният си английски език.

На много места из пресата споменават fingerprints, но го слагат в кавички. Каката от дира, дето е спретнала статията, това го е приела буквално.

Цитат:
The missile's serial number and Cyrillic writing - 'Opera Izdelia' and 'Data Sborki 15:13:86' which means 'Device support, Assembly date 15:13:86' - had given the team a 'fingerprint' identifying it and where it was made.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5766209/Investigators-Russian-military-missile-downed-Flight-MH17.html

Благодаря за инфото.Както очаквах неграмотен превод. Или по-точното е функционална неграмотност, чете но не разбира.

Не се учудвайте, според PISA 40% от българските абитуренти са такива. А местата във ВУЗ-а повече от броят абитуренти и приемат всички които кандидатстват Дори едно провинциално ВУЗ-че беше направило лотария с награда джип сред кандидатите.

Като влезе веднъж изритване няма защото "парите следват студента". Че дори напоследък се е появила мода да се пусне молба до декана изпита да е при друг преподавател с "по-широко" сърце. Логическите изводи си правете сами. И защо онази преподавателка е била възхитена от някакъв със скромни възможности, ами просто на фона на откровени дебили той направо блести. Колеги ми се оплакват, че вече на студенти трети курс им се налага да обясняват правоъгълен триъгълник, синуси, косинуси, да не говоря за логаритми.

Сря Май 30, 2018 6:51 pm
Профил

Pif написа:
Мен соплото по ме тревожи. Много тънка ламаринка изглежда. Толкоз огън да е минал през него трябва да се е изпарило.

В казармата бях взводен на батарея ПТУРС /противотанкови управляеми реактивни снаряди/. По същество малка ракета, управлявана по жица /да, жица, много здрава стоманена/, лети 3км , удря се в целта и гърми кумулативен заряд. След стрелбите ходехме до целта, събирал съм парчета от снаряда. Ами учудващо запазени, аз очаквах всичко да изгори а то цяло.

Иначе аз основното го казах. Ами руснаците като/ако смятат, че това не е така, че е невъзможно да е толкова запазен корпусът просто да го разобличат. Правят демонстрационна стрелба пред широка международна комисия, намират корпуса и гледат толкова ли е запазен. Това поне е елементарно, гарантирано са правили стотици експериментални стрелби, знаят как изглежда корпуса. Дори съм сигурен че имат запазени такива образци. Могат веднага да покажат един такъв пред камерите и да кажат "Вие сте лъжци, корпуса не може да е толкова запазен". Обаче мълчат.

UPD И ако наистина се окаже, че корпуса на ракетата не може да изглежда така става наистина интересно. Защото възниква въпросът как този корпус се е оказал сред обломките на самолета? В територия изцяло контролирана от руснаците.

Хипотеза първа, комисията го е подхвърлила? Прекалено елементарно, толкова хора уважавани експерти да лъжат глупаво и лесно за разобличаване. Какъв интерес имат, просто щяха да напишат в доклада "Следи от ракетата не са намерени" вместо да рискуват толкова много с нескопосана лъжа. Все едно всички експерти единодушно признават от какъв вид е тази ракета, няма нужда от корпусът и. Пък и предполагам имат процедура по събирането на тези доказателства, регистрират се всички подробности, правят се снимки.

Хипотеза втора, друг го е подхвърлил с идеята да бъде намерен от комисията. И тогава става наистина интересно, КОЙ има интерес да дискредитира по такъв начин комисията? Така че предполагам зрелищно разобличение няма да има. Само хибридна война по форумите :)

Последна промяна fred на Сря Май 30, 2018 7:35 pm, променена общо 1 път

Сря Май 30, 2018 7:01 pm
Профил

Цецо написа:
Ама що народ клъвна на опорката с отпечатъците, а?

:) :) Много им се иска на горките да не е станал гафа и се хващат за всяка дори минималната възможност :)

Това е защото са тръгнали по обратният ред, първо тезата и после се търсят фактите които да я потвърждават. Като не се подбират много дали те са достоверни и логични. Аз пък тръгвам от фактите и от тях градя хипотезата. Като няма никакъв проблем ако внезапно се появи някакъв много солиден аргумент да призная, че първоначално съм се заблудил. Не съм се женил за тази хипотеза, просто на онзи етап така са изглеждали нещата.

Много ще ми е интересен самият доклад. За онази катастрофа с нефтената платформа в Мексиканският залив беше някъде към 500 страници, такива комисии работят изключително прецизно, с най-дребните подробности. Особено пък сегашното, гаф с огромни международни последици, предполагам всичко е минало през детайлно изследване, малко да сбъркат и поставят под съмнение цялата работа. Затова буквално всяка дума е прецизно обмислена, не случайно настоявах за линк към това "отпечатъци от пръсти".

Другото което ми е интересно е доста нескопосаната работа на руснаците по замитането на следите. Аз ако бях на тяхно място щях да наводня Интернет с фалшиви свидетелства, манипулирани снимки или други неща водещи към определена хипотеза и ако комисията клъвне на тях тържествуващо разобличение. Вместо това се хвърлиха на хипотезата че украински изтребител е свалил граждански самолет, невероятно тъпо. Обяснението ми е, че и самите те са били изненадани, определено това е гаф а не съзнателно свален граждански самолет.

Сря Май 30, 2018 7:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 1194  Следваща