|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:21 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Github става собственост на M$ за скромните $7.5B  Определено не си знаят парите тия и се чудят вече кво да си напазаруват.
|
| Пон Юни 04, 2018 4:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Въхх тъкмо да се науча да го използвам и те ще го затрият...
|
| Пон Юни 04, 2018 4:56 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
То това не е ли за програмистите на линукс основно което обеснява защо искат това
|
| Пон Юни 04, 2018 4:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Амине на линукс, като цяло за софт, но е удобно, не че аз толкова пиша въпреки че и това се случеа, но качват колегите нещо ново, пулл при мен и го имам. За малки гадове драсеам по нещо чат пат, което също е хъбаво, така имат какво съм правил, удобно е и то доста.
|
| Пон Юни 04, 2018 5:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Навремето ползвахме google code и беше супер, но google решиха че това им носи голяма загуба и спряха кранчето. Интересното беше, че нямаха платени акаунти и не дадоха шанс на който иска да си плати и да продължи да ги ползва. Просто дръпнаха шалтера и това беше. От Гитхъба не съм доволен, поне безплатните акаунти са тромави и изобщо услугите в сравнение с гугъл са по-кофти. Интересно ми е как си изкарват парите. Още по-любопитно е как М$ ще предлагат безплатни услуги на опън сорс разработчици...
|
| Пон Юни 04, 2018 5:28 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Вече оглеждам пазара за алтернатива ... гитлаб, битбъкет, селфхост ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юни 04, 2018 6:18 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Они ден пък гледам, google спрели panoramio, някакви нови снимки има в Google Earth. Ама как може да затрият база с толкова много снимки. Какви хора трябва да са. Това са милиони снимки по света, събирани години.
|
| Пон Юни 04, 2018 8:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .. така е, обаче пък аз още преди доста време не помня, 2005 може би, направих си акаунт в аппса- беше безплатен тогава, и още ми го държат, единствено от известно време не ми дават да добавям нови домейни, но каквото имам си е там , фрии от всякъде... да не чуе дявола. Обаче сега не мога да се сетя, с бокса ли , май с бокса, като го направиха платен ми затриха всичко. Пращали някакви мейли ама кой да види, и в един момент няма нищо, а аз бях шернал там сума и референции за проекти, доста си бях играл да ги организирам.
|
| Пон Юни 04, 2018 9:48 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Може да са го изключили заради оня малоумния закон.... Не са ги затрили, това може да си сигурен, по скоро са ги прибрали за вътрешна употреба 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 04, 2018 9:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Както и да го наречеш услугата е няма. Значи купуваш фирма, инвестираш и след това най-официално и гордо й пускаш кепенците... Гугъл! В същото време някой друг пуска нещо 10 пъти по-кофти и го продава за няколко млрд. $$$.
|
| Вто Юни 05, 2018 9:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Гугъл ... как ще му избият парите на гитхъба не знам. Като оная врътка за 3 млрд...
|
| Вто Юни 05, 2018 10:06 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Гугъл още си хапят задника от яд, че не купиха Sun навремето - Оракъл май ще е на плюс само от лицензите за които ги осъди за Java API-то - да не говорим за всичко останало което придобиха за има няма $6B
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юни 05, 2018 11:24 am |
|
 |
|
fred
|
Не ги обичам тези придобивания и това е положението. Гледаш млада фирма, амбициозна, кипи от интелект и дръзновение, чакаш с нетърпение какво още ново ще измислят, движат прогреса. Идва голямата акула, лапва я и до там с прогреса. Може и някакви мижави следи от разработките и да се появят във фирмените изделия ама може и да ги няма. Трябва най-после да вземат някакви мерки против придобиванията на тези супер-мега-гига корпорации иначе до там ще спре прогреса, 2 десети от милиметъра по тънък корпус на смартфона и патентни войни колко да е радиуса на заобляне на ръбовете му.
Направо отврат, навремето на морският бряг една огромна луна заела половината небе и ние като студенти вдигахме наздравица за американските астронавти които са там горе над главите ни на нея, вярвахме че така ще продължи. А то сега блато. Ако го няма Мъск малко да го раздвижи съвсем ще умрем от скука.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Юни 05, 2018 4:45 pm |
|
 |
|
fred
|
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Юни 05, 2018 4:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Фред, всичко това се дължи на лакоми инвеститори които не са доволни това една компания да се движи добре, те искат да виждат постоянен ръст .. а знаеш ли колко компании се правят само за да бъдат придобити, и накрая някой голям се оказва че е набутал кофа пари в нищото, ама голяма работа, нали е отчел ръст за куотъра, ще отпише актива след година, ще му го приспаднат от печалбата и готово. Аз не помня гугъл да са се пазарили със сън, ама може да съм пропуснал.
|
| Вто Юни 05, 2018 7:51 pm |
|
|