|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:03 am
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Тънки сметки ...
Ами този търговец от който купих лазерните модулчета по 60 ст. веднага ги махна и ги пусна с платена доставка. С онези зелени светодиоди пък беше друго от 1.32лв. станаха 1.32Евро . Зарибяват, пишеш хубав коментар, ама то пък никой не пише във фийдбека на колко ги е купил. И след някой време ги пуснал на висока цена. Трупане на рейтинг. Но и другите гореизброени фактори вероятно.
|
| Чет Май 31, 2018 11:36 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ето вече е 1.29 евро с доставката 
|
| Пон Юни 04, 2018 3:31 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
'Спонсориране' на рейтинг с такива дребни джаджи не е лишено от смисъл. Току виж излезе по евтино отколкото да пуска реклами в гугле или фейсбук.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юни 04, 2018 5:46 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юни 04, 2018 6:49 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Имам да кажа нещо по темата - преди години (като служител във доста голяма фирма) моя работодател се "сдоби" със 5000 - 6000 нагреватели за печки тия тип "духалки" - просто негов бивш наемател банкрутирал и му се "разплатил" със реотанчетата. (Още по-точно - направо си бил камшика и абдекирал от всякакво разплащане) ... Ами разтикахме ги по 2-3 лева , а последните бройки бяха по две за лев и един бакшиш (много неприятна за продаване стока - обемни и фини) Та това не беше пазарната им цена но по-добре отколкото да ги премятаме 20 години !!!
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Сря Юни 06, 2018 5:30 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Като стана въпрос за ибей, да питам за една може би измама. Листната е някаква стока, с цена много под пазарната. Да кажем някакъв осцилоскоп на Ригол, за $35, при това, с безплатна доставка. Твърди се че стоката е нова. Търговецът продава 10 броя. Има позитивен фийдбек. Купуваш стоката, плащаш я през Пейпал, но плащането стои висящо - търговецът все още не го е приел. И така някакво време.
Ясно е че не може да дръпне парите и да зачезне. Въпросът е какъв би бил смисъла от подобни занимания? Събиране на мейлове за спам, нещо друго? Разчита се че като мине време, все някой ще забрави за не чак толкова крупната сума и няма да си поиска парите обратно?
Това което ми направи впечатление е, че голяма част от положителния фийдбек на търговеца е от вече несъществуващи (деактивирани) потребители.
|
| Пет Юни 08, 2018 2:01 pm |
|
 |
|
kalata23
Ранг: Популярен
|
До колкото знам, китайците изпращат по по-различен начин стоките, отколкото ние в България. Например, за изпращането на 100 грама пакет (един лазер с TTL Управление) до китай ми взеха около 6-7 лева, дали не беше повече, но при китайците било по-друго. Там поръчват един чувал с определени разбери. Бухат вътре максимално най-много пратки и заплащат не за пратката, а за чувала. За това на повечето обяви в Ebay и Али, ти казват, че продуктът няма да е в оригиналната кутия, за да спестят от shipping-а. И отгоре на всичкото, тоя чувал с пратки може да обиколи цяла европа, преди да стигне до България. Оттам и шипингът им излиза кажи-речи без пари. Като се има предвид, че навремето китайците правеха пиратки в училищата, нищо чудно малките китайчета да са се научили да сглобяват устройства и да запояват, примерно 1000 бройки за долар. Като сложим и евтините им компоненти, които може да са просто сваляни чипове, които да се преизползват (отново китайчета да свалят) накрая може да се окаже, че китаецът за тоя $1 е с 50% печалба.
|
| Пет Юни 08, 2018 3:28 pm |
|
 |
|
fred
|
За транспорта знам, че наемат цели контейнери /или места в контейнерите/ до определена страна. От това е забавянето, чакат да се напълни контейнера. Затова не е правилно да смятаме с цената на единичната пощенска пратка.
Но каквито и да са причините цените им са направо смазващи. Такива цени направо те отказват да правиш нещо ново, защото хвърляш години труд и камара пари да го измислиш и докараш до работоспособност, идва китаеца, взема го вече работещо и те изритва от пазара с цена в пъти по-ниска от твоята. Като си го помислиш и ентусиазма отлита.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юни 08, 2018 8:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е ясно е че използват групажи, но цената е цена, чудно ми е как го делят. Но ако го получиш с нормална поща, това няма как да е групаж, някъде някой може би работи като парньор на пощите, .. не съм се интересувал как шипват тия дреболии.
|
| Пет Юни 08, 2018 8:32 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Мен това което ме зачовърка в началото беше, че тези цени няма как да се получат с бизнес модела който ми е в главата ... и нали сме си професионално деформирани да анализираме докато не ни се изясни кое-защо 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юни 08, 2018 10:54 pm |
|
 |
|
kalata23
|
За контейнерите знам, че го правят при магазините за 1 лв. Някой вносител за примерно България си поръчва 1 контейнер за смешни пари. Оттам дава го на негови хора, които да си заредят магазините за левчета и оттам смешните цени на магазините. За пращане по въздушната поща тука са нахвърляли някакви разсъждения: https://www.quora.com/How-do-Chinese-eB ... tion-only#С няколко думи, всички национални пощи имат споразумение да си препредават пратките безплатно. Оттам, таксата, която плащаш за изпращане на пратка от-до е според тарифата на Националната поща на държавата, от която искаш да изпратиш пратката. И тъй като китайците си държат юана евтин, евтино им излизат пратките. Отделно както споменах, там има специални такси за килограм. И тъй като пратките ще се препредават, то следва, че нищо не им струва да пуснат примерно една пратка от т.А до т.Б и някъде посредата да се разклони на т. С,Д,Е..
|
| Пет Юни 15, 2018 10:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе не е баш така защото пратката не се разклонява самичка, излезе ли от китай е извън контрола на техните пощи, в смисъл не те определят пътя и. Има си хъбове които разпределят. Няма как да пратят 100кг до бг и от тук да бъдат препратени 50кг другаде.
|
| Пет Юни 15, 2018 3:39 pm |
|
 |
|
kalata23
|
Бе цялата работа е, че китайските пощи са евтини. Примерно доставката на един пакет може да е 80 ст. Вторият фактор е това споразумение на националните пощи, че трябва без пари да препредават пратки. Оттам националните пощи губят, щото разходите им са много, а приходи никакви от националните пратки, за това и повечето го компенсират като си вдигат цените на пратките. Отделно май в Китай държавата субсидира пратките и оттам ниската цена. За всяка пратка за 1-2 долара с безплатна доставка, стои някой, който плаща 5-6 долара за пратка в страната си. На мен ми се наложи да пратя едно лазерче на един китаец, щото ми беше пратил грешния продукт. Взеха ми около или под 10 лв.
|
| Пет Юни 22, 2018 4:11 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
Ами те и на това разчитат, като струва нещото 2лв с доставката и ретърна 10лв. да не го върнеш, ако решиш  Отделно пък БГ пощи ще ти кажат голяма сума, ако си по-нахален лелката казва че можело само с марки и нямало проследяване. Ако си под 100 или под 50, или дори под 20гр. най-добре.
|
| Пет Юни 22, 2018 5:14 pm |
|
 |
|
nik
|
иронията е, че потока е еднопосочен в цял свят пощите в момента разнасят сериозни количества китайски пратки безплатно а към китай никой нищо не изпраща, съответно имат по малко работа, ако същите количества се изпращаха и в обратна посока едва ли щяха толкова лесно да работят за стотинки
|
| Пон Юни 25, 2018 5:14 pm |
|
|