|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:01 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Лято 2018
Е да ама мен времето за България/Европа ми е Юли, дори тази година е началото на Август, децата от средата на Август са на училище. С лодка не ме блазниш никак, хваща ме морска болест само докато я гледам, миналата пролет колегата си купи яхта та ходихме малко да пооправим туй онуй, 1 седмица не ме питай как беше, хем на кея, вързана и отпред и от зад, марината грам вълничка няма, а и яхтата не е малка и пак ми беше едно ....а два пъти излязохме в морето и двата пъти на малко да викна змията. Та никакви лодки и др. подобни, малкото е лудо по тия неща ама ... аз ако се качим на парашут, до де ни върне лодката и съм готов, след това 30-40 мин реанимация преди да мога да карам ... в права линия  Иначе ферибота ако е голям го преживявам, стига да не е бурно морето, е зависи и колко време е.
|
| Пон Юни 04, 2018 10:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А не, Юли и Август там е мор. Трябва да гушкаш климатика между 10:00 и 19:00.  Не става. Бегай някъде по планините по-добре. Иначе един познат сега се върна от Файорите, зверски красоти. Исландия също е дива красота. Ама за мен поне е овърбюджет и овъртайм, малко ги тормозя работниците явно...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 04, 2018 11:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Става, став, колко да е мор, оня ден в Инди мина 100, тук в гуадалахара днес е малко под 40, не може да е много по-лошо, поне море има. Мен ме кефи, не се плаша от жега, а и няма лозе да копая. Мислех за нашето ама бързо ми отмина мисълта, може да скокнем за 2-3 дена да го видим само и толкова.
|
| Вто Юни 05, 2018 12:29 am |
|
 |
|
HCL
|
Аааа, Дубай си е перкфектно ако търсиш комбинация между напълно безлюдни, пустинни плажове и добра инфраструктура. Аз слизам западно от Абу Даби и го намирам за рай. Навремето ходих само в Египет, основно южен Синай и границата със Судан, но сега се стига малко по трудно там, а и ако жената не е фанатичен гмуркач или кайт сърфист е доста трудно да я убедиш.
А Тел Авив е перфектно за ядене, а и плажовете са добри и близко до хотела. От политика не се вълнувам ама никак. Кой кого трепи и под каква кауза ми е все едно, докато не съм аз на прицел...
За Турция, горещо препоръчвам Айвълик и Фетие. Обаче трябва да внимава човек кога ходи, че и на местните им са любими и бързо се пренатъпква.
|
| Вто Юни 05, 2018 11:57 am |
|
 |
|
ToHu
|
Дубай не ме печели с нищо, ако говориш за емирствата като цяло, абе и там не ме влече, има къде по-хубави и приятни места, без толкова пустиня и араби най-вече. Изобщо почивка в близкия изток не ме влече. Виж Турция си е друго нещо. То има места много за ходене, ние постоянно пътуваме, гледаме да водим децата когато може на различни места. Бяхме зимата в канкун, смият канкун не си струва и самолетния билет, но наоколо има интересни места. Бях загледахме няколко ама ще изчакам да се разберът на кой му е най-голям, че в момента малко не е за ходене там. Ходихме и до бразилия пролетта, и там не е лошо, флорианаполис хич не е зле за почивка, ама само толкова, това бразилците са по-зле и от мексиканци май. Та сега искаме нещо европейско, бих отишъл и на нашето, ама вече и аз не знам къде. Сигурно ще минем за ден два до Созопол, а може и да не минем, но седмица две на нашето ще ми дойде в много. Чух за хубави места в Албания, и Хърватска не е зле но нещо не сме в такова настроение май. Ще видя това което колегите препоръчват за Гърция. Миналата година бяхме някъде на халкидики и после и на корфу, да ти кажа мен ми беше ОК, ама да види мкакво друго интересно има. Иначе като рентнем АТВ-та и по цял ден обикаляме, малката се кефи, време и е да я уча и сама да кара.
|
| Вто Юни 05, 2018 8:01 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Абе, някой иска ли да изкара лято в Швеция, може и с осигурена работа в нашата си област 
|
| Съб Юни 30, 2018 2:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Това е оферта за младежи/студенти, тука пенсионерите трудно ще ни съблазниш с Швеция и с работа ;–)
|
| Съб Юни 30, 2018 2:42 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Особено с работа, нали? Аз се усещам че напоследък предпочитам да казвам на другите какво да правят вместо да го правя аз...  Явно така става с напредването на годините
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юни 30, 2018 2:51 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Лято... Къде го видяхте отвън е 15 градуса? При Груби може и сняг до коляно да имат.
|
| Съб Юни 30, 2018 3:06 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
аз ви предлагам ваканция на студено море и хладен климат, а работа само ако ви стане скучно, и ако ви е интересно, понеже лятото понякога излизат интересни неща, а китайците работят юли и август, което си е загуба на време и ресурс
|
| Съб Юни 30, 2018 3:06 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Ако това предложение беше преди 15г нямаше да му мисля много ама сега с тия две чавета...
|
| Съб Юни 30, 2018 3:09 pm |
|
 |
|
Grubi
|
може да вземеш и чаветата аз ще ти оставя цялата къща на отговорно пазене всъщност това не е лоша идея, заменям къща в Швеция за къща в БГ, близо до морето - за ваканцията. Имаме дефиниция 
|
| Съб Юни 30, 2018 4:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе така малко звучи като ела ми на гости че трябва да се прекопае нивата 
|
| Съб Юни 30, 2018 6:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
няма нива, само трева да се коси, но има трактор Хускварна и то два пъти на сезон, щото има и други в графика
а това за работата го казах, ако на някой му омръзне от плаж, лежане и ядене
|
| Съб Юни 30, 2018 6:13 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
"Хората по Швецията живот си живеят, а на нас тук ни се ебава макята от ядене и пиене..." 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Юни 30, 2018 7:19 pm |
|
|