| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: От Лудницата
Да бе, разбрах аз за какво става въпрос, ако и телефони започна да събирам ще ми дойде в много 
|
| Съб Юни 30, 2018 9:17 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
В музея май са си запълнили квотата  : На снимката телефонът е малко труден за откриване, но с повечко старание се получава. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Юни 30, 2018 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Яко а??? До едно време мярках тук таме изостанали булфони, вече май няма никакви улични. на други места по света все още си ги имат.
|
| Съб Юни 30, 2018 9:43 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Макар и рядко, още се срещат из столицата, ама са толкова изоставени и прашясали, че жал да ти стане.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Юни 30, 2018 11:13 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Сякаш има един на Фритьофа близко до пресечката с Л. Каравелов ... ама дали работи.
|
| Съб Юни 30, 2018 11:29 pm |
|
 |
|
fred
|
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Юли 01, 2018 3:57 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Два'есе и първи век, ако вицът е не е във вид на пикчър, е нечитаем... 
|
| Нед Юли 01, 2018 12:34 pm |
|
 |
|
fred
|
Аз съм чел, че регламентите за тези болиди от Формула 1 са жестоки и ги менят като носни кърпички но нещата се оказаха много по-сложни. Не само технически изисквания както си го представях но и изисквания към процеса на разработката. Например за тестване в аеродинамична тръба не се разрешават повече от 25 часа в седмица. И понеже това е малко за множеството варианти екипите минават към компютърни симулации. Времето не е ограничено но не разрешават повече от 25 терафлопа и при това само CPU. Т.е. без GPU а при CFD те са изключително успешни защото този клас симулации са силно паралелни и CUDA ядрата много помагат. Една примерна конфигурация за да си имате представа за какво става дума: "...Для этих целей команды «строят» собственные аппаратные установки. Например, Renault развернули вычислительный кластер с 18 тыс. ядер и процессорами Intel Xeon. ". Симпатична работна станция и освен това зимно време може да се използва като локално парно за блока  А лятно време за барбекю  И пълно със сензори мерещи всичко в режим на реално време, за една гонка по 300GB данни. https://habr.com/company/it-grad/blog/416421/
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Юли 07, 2018 8:37 pm |
|
 |
|
fred
|
|
| Сря Юли 11, 2018 12:43 am |
|
 |
|
fred
|
|
| Съб Авг 18, 2018 4:02 pm |
|
 |
|
fred
|
https://habr.com/post/426185/Ето на такова чудо попаднах в Habr. Ако го прочетете, /или поне изтърпите до половината/ вероятно ще разберете защо го слагам в тази тема. Още повече, че мнозина от вас живеят там и имат доста по-богат от автора житейски опит, могат да оценят обективността на написаното. Впрочем в мненията правят доста детайлен анализ на написаното. PS Не се препоръчва четене на написаното от емоционални натури преди сън. Възможни са кошмари 
|
| Съб Окт 13, 2018 12:19 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Общо взето има нещо вярно но най вече автора сам си е виновен - правил е грешка след грешка. Няма как да отидеш сам в чужда държава и да очакваш всичко да е както не теб ти се иска, без да си си направил трудът предварително да се осведомиш кое как е, какво се прави и т.н. Усеща се една пост коунистическа наивност, как някой трябва да мисли за него да му е лесно, да не му е трудно, да не се опитва да го прецаква и т.н. И даже е късметлия, от раз е успял да се спазари за сравнително прилична заплата - какъвто е наивник можеше да е много по зле. Щял бил да отиде в западна европа, да се ожени, да си народи едни деца, да си доведе родителите и да си живее щастливо - само е пропуснал, че ще трябва да се конкурира с тая всичката паплач идеща от бившите колонии с горе долу същите цели. Да не говорим, че западно европейците (с някои клинични отклонения разбира се) въобще не си мечтаят да им се натресе някой такъв и да си живее необезпокоявано и охолно щото нали всички сме хора.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Окт 13, 2018 11:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии аз у гръчко трябваше да доближа десетилетие за да почнат що-годе да ме уважават, ама не съм им връзвал кусур - все пак те са си в държавата, а аз съм неканеният. Ако бях харабин, негър или китаец в БГ по-добре ли щяха да ме посрещнат?! То затова афганистанчетата продават нивите само и само да стигнат до Германия. Но за разлика от русначето те много държат всичко да стане както са си го представяли, включително и онази работа със жените  И притискат толерастите в ъгъла.
|
| Нед Окт 14, 2018 3:19 pm |
|
 |
|
fred
|
В Германия един дядо поискал да сменят годините му в паспорта от 69г на 49г. Аргументирал се, че щом има право да си смени името и пола трябва да има право да си смени и годините. Иначе ще е дискриминация. И сега съдът се занимава с искането му. Не знам дали е истина, прочетох го в един форум. Но звучи правдоподобно 
|
| Чет Ное 08, 2018 10:35 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Като му забраняват да си сменя годините му нарушават неотменимото човешко право да се класира при лелките а не при бабите в сайтовете за запознанства 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Ное 08, 2018 10:52 pm |
|
|