|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:06 am
Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
Пак от моите проблеми, някой да има впечатление от перформънса на 2016 sp2 спрямо sp3 и по-новите? Не знам какво стана но от 2 дена така завлачи че не се трае, асемблито не е голямо, 1400 парта някъде. Много шийт метал. В SP3 са добавили опция глобално да спреш cuttable ъпдейта, от което уж се вдига перформънса. 2017 рекламират бил с още оптимизации, някакви наблюдения ? Дръпнах sp3 но се чудя струва ли си главоболията. И друг необясним то не проблем ама ...местя файловете на СДС-то същото време и за отваряне и за сейв и за револвер. Пробвах 3 пъти, разлика 1-2 секунди....би трябвало на СДС-то да е много по-бързо. В същото време като се мота нямам ядро на 100%, т.е. не е и процесор като че ли. Рам имам 32 ГБ, предостатъчно ...не знам какво го мъчи ...то знам де, некадърни програмисти, ама това не ми помага. Други идеи освен баянето на майка ...
|
| Нед Юли 01, 2018 8:05 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
 Re: Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
1400 детайла не звучи никак малко Погледни да не ти са активирани сенките(разкрасяването) ..
|
| Нед Юли 01, 2018 10:30 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не са но те не пречат много, аз съм с куадро и ги ренди хардуерно. Бавенето не е при работа с асемблито толкова колкото като му правя револвер или ако отворя субасембли, след това докато ъпдейтне спокойно може да пиеш едно кафе..питат колегите кога имам време да пиша ...е тогава, докато ъпдейтва. И това някак изведнъж стана, преди пак се бавеше но да речем за минута го ъпдейтваше, сега е поне 2-3.
|
| Нед Юли 01, 2018 5:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
... сложих 2017 и си еба майката съвсем .. вече 10-та мин не може да отвори файла, половината файлове вече ги конвертна в 2017 формат .... аз съм прост и не си бекъпнах работната директория .... ще го чакам, дано си струва чакането, досега съм ъпгрейдвал сума и пъти и никога не е имало такова чакане с новата версия, дано не съм хванал от трите най-дългото ... ама май баш него съм хванал, че и съм се наместил добре ... ъпдейт стоя 20 мин и нищо не направи, енд таск, пуснах го наново и зареди. като че ли е малко по-бързо при работа, малко по-бързо ъпдейтва при работа със събасемблитата, но ей сега редактирам директно в горно асембли /part edit/ и нещо голяма мисъл го удря. като цяло май има подобрение, още е рано да се каже.
|
| Чет Юли 05, 2018 8:32 pm |
|
 |
|
fred
|
Аз си купих за домашна употреба един Dell Precision Т5810, ще споделяме опит като го пусна  Но твоите 14,000 елемента наистина са множко, един колега беше направил машина с някъде толкова, по спомени 10-11,000. И като му споменах за SolidWorks направо се изсмя "Ти луд ли си, знаеш ли за колко време ще отваря? Аз затова съм на Inventor, ела да ти покажа". Ами отваряше поне 10 мин. Ако е бавно ще се връщам към старите версии, какво да се прави. Аз ги изтрих да не заемат място на диска но има откъде да ги взема  Но едва ли, при мен няма толкова чаркове и не се очертават. PS Оппа, те твоите били 1400. Не знам, на колегата ли бъркам чарковете, много време мина. Каза, че 6 месеца двама души сън не са видели докато го направят, много бяха.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Юли 05, 2018 10:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
14.000 са много, е то зависи и от детайли и релейшъни, но са си много. Моя е 1400, сега имам доста релейшани, тип панти, има амортисьори и нещо което солида не обича флексибъл асмеблита. То реално всяка панта е влексибъл асембли, всеки амортисьор, газова пружина, та и много от тях не са в основното, ами са в друго т.е. има вложени флексибъл асмеблита. Вчера това което ме изнерви едни мейтове, бре мамка му работят а вратата стои в някакво положение и не мога да я мръдна, тръгнах да съпресвам един 10 мин, втори още 15 мин .. теглих му една майна, пуснах 2017 да се тегли и си тръгнах още в 9, както не бях ял цял ден идеално ми дойде. Не знам вече какво иска, сопа .. и аз си мисля че инвертора по-бърз, малко ми остава, ама ще загубя много неща, и по-лошо, не се използва толкова масово за шийт метал по фабриките, аз не правя разгъвки, това го оставям на фабриките, и нямат ли с какво да го отворят зор. А не искам да правя разгъвки щото двойна работа, аз ги направя едни, те във фабрикат искали друг нож да изпозлват, друга призма .. е да ви го ... за какво да си губя времето, те ви солида правете си ги както искате, а искам геометрия и размери.
|
| Чет Юли 05, 2018 11:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ако е за солида може и малко да ти е, за симулации и рендеринг може и да е по-ОК, но за работа с по-големи асмеблита май ще се озори. Така като гледам за самата работа нещо колкото може по-наклочено, изобщо няма нужда да е ксеон, според мен и i3 ако е, ако е на 4-5 G ще е по-добре от ксеон на 2.8 или 3.2 Това животно иска много прости сметки, много CPU. На смотания лаптоп турбо буста ми се гъбарка, като му спра виртуалзиацията тръгва, ама без виртуализация пък не ми тръгват виртуалките, а уж трябва да могат. Канех се да купувам истинска работна станция, ама то не се задържам никъде достатъчно. Ще огледам май за нов лапатоп, тоя няма и една година ама не се живее така, трябва нещо още по-наточено, само дето не съм измислил какво. Това е с SSD но не забелязах никаква разлика, което е странно, на офис машината имаше. Куадрото ми е малко, там мога да взема по наточено, но основно е въпрос на CPU, а всички мобилни малко поорязани от към честоти.
|
| Пет Юли 06, 2018 1:31 am |
|
 |
|
fred
|
Предимно за симулации, ANSYS и подобни, прости възли и детайли. Главно предварителни симулации да се види общата картинка, за по-прецизни и сложни в облак. За CAD най-много възли до 200-300 детайла. Математика от вида Matlab и Wolfram Mathematica, малко Python... в общи линии това. За домашна употреба и с крайно ограничени средства, главно да не го забравям, който иска повече да плаща  Планирал съм едно Dell 7920 ама ако стане проекта. И ще е среден клас, както казах не си заслужава за единични задачи скъпа работна станция, по-добре в облак.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юли 06, 2018 1:48 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е то и ако ще е с ANSYS а не солид може и по-добре да върви, въпреки че четох някакви отзиви че от към перформънс в 3д не бил много по различен от солида. За сметките вече ксеона си е друга работа. Аз нямам сметки, много рядко напоследък ми се налага, виж рендеринг по често, имаме една рендер ферма, ама май трудно ще я използвам дистанционно. Ей сега гледах, 6 бонки в зелено горе долу, наточен дел мобилен, интеренсо HP-то им го няма новия модел, изобщо няма ни едно 17 с 4k дисплей.
|
| Пет Юли 06, 2018 1:55 am |
|
 |
|
fred
|
То си зависи от задачите. CAD системите работят лошо паралелно, при тях важното е процесора да е с висока честота и голям кеш не толкова ядрата. Също и доста памет в която да е модела, да не поглежда към диска. SSD рязка свалят бързодействието при много на брой малки файлчета, там добри са тези новите Optane SSD. На онази 7920 която казах съм сложил 512 GB M.2 NVMe SSD, страшно съм любопитен да ги видя тези 3500 MB/s. Стараят се хората да има за какво да си харчим парите 
Последна промяна fred на Пет Юли 06, 2018 2:20 am, променена общо 1 път
|
| Пет Юли 06, 2018 1:58 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е с такова съм на PCIe, не ги усещам да ти кажа. Аз памет съм му сложил достатъчно, 32 Gb не запълва и 1/2 на 30% е през повечето време, обаче се мотка и какво прави не знам. Ядрото стои ненатовареня, паметта е празна, диска не виждам да пише, а седи и мисли ...и като в онзи виц в един момент установявам че само стои , щото ядрото седи 15-20%
|
| Пет Юли 06, 2018 2:17 am |
|
 |
|
fred
|
Странна история, хем ненатоварено хем бавно. Има ли начин да провериш натоварването на графичната карта, да не е там тясното място? Че не усещаш SSD-то си е ясно, то след като всичко е в паметта не е необходимо.
|
| Пет Юли 06, 2018 2:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
про save/open трябва да има значителна разлика, не е малък файла, но и там ням седи и мисли. Картата пусках някакъв монитор не изглежда натоварена, а да го въртя зумвам няма грижи, върви доста бързо, някой път много се замисля докато раздвижа нещо, една врата примерно, до де тръгне да я отваря мисли, но започне ли си се движи нормално. Абе има някъв фундаментален проблем, дали някъде някакви поцеси се блокират един друг, дали работи с базата много неефективно нещо такова ще да е. Това си е 100% некадърен програмист, то са цяло стадо явно.
|
| Пет Юли 06, 2018 2:50 am |
|
 |
|
fred
|
Ами завърти се по форумите но специализираните, може да излезе нещо. Аз така една разширителна карта за USB 3.0 на Renesas, ту зарежда драйвера ту не го зарежда. Какви ли не драйвери опитвах нищо. Накрая прочетох в един форум, че нещо пише в BIOS-а когато влезе в спящ режим, презаредих го, оправи се. И като се получи пак така. Но последният път за малко да оплескам BIOS-а така че сега не смея да пипам там. Мисълта ми е, че ако проблема е много екзотичен там е мястото за търсене.
|
| Пет Юли 06, 2018 3:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Според мен просто така си работи, от версия на версия я освинват, сега в 17 има някакво подобрение, но ако мога да отворя това асмебли с 2007 примерно ще лети, няма да го усещам на тая машина. Знам защото аз такива неща правя от 10 години, тези преди 10 години не са били по-прости, дори напротив, заради падащият перформънс се ограничавам от към детайли, примерно вече никъде не слагам гайки, или слагам само една за да се види какъв тип е. Ако имам перфорирана ламарина перфорирам площ 2х2 см колкото да се вижда патерна, и всякакви такива само и само да работи по-бързо, а преди не го правех. Това е много нагло от тяхна страна, нали се сещаш че ако имаха обратна съвместимост в момента в който усетиш че 2007 работи 3 пъти по-добре и не ти трябва нищо от новите им екстри никога няма да купиш 2010, 2012, 2015, 2016, 2017 , 2018 ....не знам защо не сложат един годишен лиценз, да направят обратна съвместимост, като нищо дори това да е някой ifdef в сорса, и да оставят хората да работят с която си искат версия. Ей затова аз лично никога няма да ги платя тия пари, да във фирмата купихме защото не искам неприятности, но за мен никога, да им го туря на изнудвачите. Колегите в Чехия минали на 2018 и сега на никъде, е могат на 2017 май да се върнат ... но бяха на 2016 до преди това, а 2018 зависвало постоянно.
|
| Пет Юли 06, 2018 3:37 am |
|
|