| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Радо, дълбока вода си нагазил с тези obserable ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Юли 05, 2018 11:51 am |
|
 |
|
radolin
|
Аз обзървабалите на третото прочитани ги разбрах, ама изслуша ли съобщението на камарата на Уестминстър в другия линк?
|
| Чет Юли 05, 2018 2:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
http://comfiletech.com/?gclid=EAIaIQobC ... gJ9jPD_BwE"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже ..." е те за такива случаи го е писал Йовков Иначе : https://www.cnet.com/news/with-ibm-summ ... d=53518323За това кабинетите се правят в едната фабрика с която работя, шаситата в другата, а цялото нещо се асемблира от IBM, пак тук ... и ритат срещу Мексико .. .
|
| Пет Юли 06, 2018 3:49 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Предполагам в кръга на шегата искаш тълкование? Все пак реактивното/функционално програмиране се слави с "малко по-трудно" възприемане. Извадено от контекста на Rx сигурно би било нечетимо за някой който се сблъсква с тоя pattern за първи път. Иначе си е разбираемо - е, не с първото прочитане, но смисълът е вътре. То в документацията на кода е по подобие на кода - гледаш да изразиш повечко с по-малко думи. После може да трябват коментари, в случая коментари на документацията (бележки под линия?), но това е тенденция - имаш "десен бутон->търси с гугъл" на три клика от всяка дума. А и документацията на специфичен подход за програмиране не е нужно да е разбираема за всички ТВ зрители примерно, очаква се че се ползва от хора с контекст и би било затормозяващо да е прекалено описателно. Ако беше документация на продукт за потребителите няма да мине да пише така, щото секретарката на шефа ще изпищи че ексела и говори "мръсотии".
|
| Пет Юли 06, 2018 10:16 am |
|
 |
|
fred
|
https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/0 ... t_da_bude/Еврокомисията пита хората дали искат да бъде премахнато лятното часово време Уф, най-после!
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юли 06, 2018 12:04 pm |
|
 |
|
velio
|
Що па лятното, аз съм да махнат зимното
|
| Пон Юли 09, 2018 11:55 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
къде видяхте лято?
|
| Пон Юли 09, 2018 11:59 am |
|
 |
|
velio
|
То астрономическо. Астрономите го изчисляват. Иначе се усеща като пролет. На мен ми е ок, особено сега както правя ремонт. И климатик не пускам 
|
| Пон Юли 09, 2018 12:13 pm |
|
 |
|
fred
|
Абе да махнат скачането и превъртането на часовниците че страшно ме нервира. Пък ако ще и марсианско да е времето, аз и без това съвсем съм объркал графиците. Иначе ако е за сезоните аз съм за перманентно лято, зеленчуци и плодове на корем и няма сметки за парното. Макар че ако стане вероятно ще ми домъчнее за зимата. Но за онази истинската зима от декември до март с по метър преспи, не с тази сегашната киша.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Юли 09, 2018 4:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е Иво пък толкова, вече дори и часовници не буташ, те сами се сверяват. Има където-сериозни проблеми от времето според мен...
|
| Пон Юли 09, 2018 4:58 pm |
|
 |
|
fred
|
Не всички, моите са от старите  При което едни мултифункционални, много на брой миниатюрни бутончета, първо зор да налучкам комбинацията второ да натискам. Абе да им таковам и рационализациите, тя природата да не би да променя времето на изгряването на слънцето? Чудо голямо че изгряло/залязло по-рано, часовника е съвсем изкуствено изобретение.
|
| Пон Юли 09, 2018 5:30 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Най шантави са часовниците на фурната и микровълновата в кухнята - удобни са ми сутрин още преди да съм пил кафе да ме осведомяват колко време имам за кафе - сега ги държа на +-1 час разлика двата - единият е зимно/лятно, другият е белгийско/българско и май половин година единият не е нито едното нито другото. Та яда ми е, че все забравям с каква комбинация на копчалъците се влизаше в режим сверяване на часовник и е едно ровене къде беше ръководството на съответния уред и т.н. за 5-6 години ми писна и вече съм вдигнал ръце ама жената не спира да ми дудне да ги сверявам. Друг часовник който ме тормози е този в колата - и той иска сверяване - айде на гпс-а се усеща сам ама не и този на бордовия компютър - той тъп иска си човешка намеса - а човека в случая много се дразни като трябва два пъти годишно да си прави труда да ги врътка.
|
| Пон Юли 09, 2018 7:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е по тоя повод на Q-то не го сверявам изобщо, първо дори не знаех от къде се сверява, след това разбрах ама не запомних 
|
| Пон Юли 09, 2018 7:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на мен ръчния часовник си сменя времето сам (Tisot navigator 3000, със стрелки). интересно, ако отменят лятното врем, дали ще ми сменят часовника? не вярвам да може да се направи ъпдейт на фърмуера
|
| Пон Юли 09, 2018 7:43 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Ти сега нали няма да гласуваш против заради един ръчен часовник 
|
| Пон Юли 09, 2018 7:49 pm |
|
|