|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:07 pm
Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
Знам го но от друга гледна точка, браузърите. Аз моят съм го закотвил на FF 54 и не му давам да мръдне. Обаче въртят сучат и след време си принуден да минеш на по-новото защото ставаш несъвместим. И елементарен браузър а лапа памет все едно CAD система. Същото и с офис продуктите. И като се сетя, че едно време започнах с IBM PC на 640 KB памет и "великите" 10 MB HDD... преди това пък Правец. Не усещам особена разлика освен шаренията 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юли 06, 2018 11:34 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тъп въпрос, ама да не си с боза 10ка?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 06, 2018 2:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
И тъп отговор, ДА. 7-цата не пали, ще запали ама иска много молене. Да не знаеш за някоя неприятна "екстра"
|
| Пет Юли 06, 2018 5:47 pm |
|
 |
|
fred
|
Може да е някой от драйверите, чакат нещо, не получават отговор и така си висят чакайки. При мен имам една USB 3.0 платка Renesas, драйверите и ту стартират ту не щат. Преди малко така мързеливо ми увисваше FF, деинсталирах тотално драйвера на тази платка и FF мигновено се оправи. Преди доста време ползвах един софтуер за дълбоко наблюдение какво прави Win но съм го забравил какъв беше, гигантски логове правеше. Sysinternals имат хубави инструменти но и тях отдавна не съм ползвал.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юли 06, 2018 8:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много досадно взе да става, последните дни направо не се трае, аз повече чакам от колкото работя.
|
| Пет Юли 06, 2018 8:44 pm |
|
 |
|
fred
|
Има ли начин да го инсталираш на друг компютър? Ако и там бави от SW e, ако не го бави категорично е при теб и много вероятно лош драйвер или конфликт между тях. При мен така понякога антивирусната побеснява и почва да лапа ресурси но то поне си личи в таск мениджъра. Освен това зависи ли от размера на проекта, с малко чаркове същото ли е? Аз планирам да инсталирам SW 2017 на работната станция и ще кажа как е при мен, но това не е по-рано от седмица.
|
| Пет Юли 06, 2018 9:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
След ония разкрития за дупките във виртуализацията, с всеки следващ ъпдейт 10 ката се насира прогесивно. Имам три машини с чиста инстлация, държим ги заради определен клиентски софтуер. В смисъл имат само боза и въпросния софтуер.След въпросните проблеми всеки следващ ъпдейт насира машината чуствително, софтуера работи в пъти по-тромаво, а ние нищо не сме барали... тая 10 ка с тия автоматики по ъпдейта излезна такова лайно, че...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юли 07, 2018 12:15 am |
|
 |
|
trakon
|
- Тони, Солида ми се е бавил само по три причини:
- пауър менъджмента на виндовса - провери дали не е в пауър сейвър или нещо подобно смарт и ако е го прехвърли на Performance за да не ходи процесора нагоре-надолу
- В самия Солид - Tools - Options - Display - Select - Dinamic Highlight го махаш - също и Tools - Options - Feature Manager - Dinamic Highlight също го ън-чекваш.
|
| Съб Юли 07, 2018 12:36 am |
|
 |
|
fred
|
Аз мислех на раб.станция да сложа десятка защото колкото и да се опъваме тези накрая ще ни принудят на нея да минем. Обаче почвате сериозно да ме плашите. Но едно съм решил, нея няма да я свързвам към Интернет, за него си имам друг компютър.
|
| Съб Юли 07, 2018 12:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ако можеш да сложиш 7-ца слагай и не го мисли. Аз го купих с 10-ка, на 3-тия ден реших да преинсталирам, ама дет се вика кур тате баница, иска баене за 7-цата, а аз го купих по неволя, другия се скапа, нямах време да му баям и му турнах една 10-ка и вече година така. Power сетигна беше първото което погледнах като видях че процесора не влиза в турбо буст, не беше от него, забраних от биоса екстрите за виртуализация и турбо буста тръгна, разбира се това е лапатоп и не мое да охлади както трябва, но стои около 3.1, нормално е 2.8, все е нещо. Тракон, не е от тези, ънчекнати са, ънчекнал съм къде що видях, всичко е на Off което е свързано с перформънс. като се върна в Бг ще направо сравнение със 7-ца и по-слаба машина.
|
| Съб Юли 07, 2018 1:34 am |
|
 |
|
syscop
|
10-ката си работи. Като се забранят графичните ефекти и т.н. "екстри" си е ОК. Поне за мен е по-добра от 7.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Юли 07, 2018 8:10 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, какво ти е SKU-то на процесора? скача ли по С-стейтовете и как пали турбото? да си ъпдейтвал биос-а? обикновено там е заровено кучето, дали в посока подобрение или скапване. наскоро попаднах на нова биос, който качва по-стар микрокод от стария биос не знам М$ дали напреднаха дотам, че сами да си менажират актуалните версии на микрокода. но във всички случай (за сега поне) скачането по честоти и пауър режими става през биос-а (ACPI), нищо че са регистри на процесора. и опчти не съм виждал биос без проблеми в ACPI структурите. така че може да пробваш да върнеш с една версията на биос-а, знам ли
|
| Съб Юли 07, 2018 8:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
Веднъж го ъпдейтвах, горе долу покрай бъга със спекулативните инструкции. Тогава не усетих да се е променил перформънса. Относно турбото, явно биоса се омазва нещо, след ресет има турбо и с включени опции за виртуализация та виртуалките палят вече. В момента турбото работи, в някои случаи сигурно помага но като цяло няма много смисъл защото отива на 100С и веднага се Даунклоква, седи около 3.1 повече рядко вдига за по-дълго време. Има малко подобрение с 2017 но не е кой знае какво, и той мисли доста. Мисли и без особена причина. Хващам примерно детайл да го раздвижвам и почва да мисли, като го измисли движи се нормално, асемблито се навигира нормално и както е нормално и изпада в унес и пак мисли ...а не съм опитал нищо да правя. Доста досадно защото имам две врати и точно сега правя някакви корекции по периферията и трябва да ги отварям и затварям постоянно да проверявам дали няма някъде конфликт, и ми иде да го тръшна в земята....
|
| Съб Юли 07, 2018 5:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами то това е идеята на турбото. честотите над максималната преминават TDP и не може да работи непрекъснато на него, дори с добро охлаждане, просто корпуса не може да издуха енергията.
още един уточняваш въпрос: като ти прави тези магарии, имаш ли връзка с кораба-майка или си офлайн?
|
| Съб Юли 07, 2018 8:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм имам, в смисъл имам интернет, спрял съм му достъпа ама не е много сигурно, първо боз стената е бозава, второ аз съм спрял на очевидните изпълними файлове ама кой знае колко не очевидни има така че ...и той сигурно има.
|
| Съб Юли 07, 2018 8:34 pm |
|
|