|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:26 pm
Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Solid 2016 sp 2 vs sp3 и по-нови
Колкото и да искам да обвиня MS дървото си е в солида. Пускам виртуалка, XP, дал съм и 2 ядра и 2 Gb памет. на тая виртуалка пускам SW2007 и отварямедно старо асембли с около 1500 компонента, ами дори на вируталката разликата е очевидна, айде да кажем то му е през кура за ядрата защото той използва само едно ядро така или иначе, ама 2 Gb RAM, все пак минава през вирутализация .. и после колите с големи двигатели били вредни за природата, а милионите копия нанекадърно написан софтуер по-малко вредни ли са ..
|
| Нед Юли 08, 2018 3:11 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с тая мания да докладват всичо, ако няма връзка с кораба-майка почват да се бавят, докато не получат таймаут за връзката. и ако са много упорити с клюкаренето, може да ти изскачат необясними заспивания по всяко време. затова питам. FW на боза? не ме разсмивай  туй става само за рекламни брошурки за секретарки. трябва да сложиш нещо извън М$ желязото, направо не те знам как оцеляваш да те духа вятъра с машина на поляната? сериозен човек си! --- последната мода е да се обадят първо на на някое известно сайтче, което се резолва по DNS (по-точно DIN DNS). след като си кажат нещо (по SLL) преминават на амазонските сървъри с хилядите динамични IP-та. борбата с тях е безсмислена, затова хост машината трябва да е отрязана тотално от нета и да оставиш NAT само за виртуалката (бриджнат нет с отделен МАС и IP).
|
| Нед Юли 08, 2018 8:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
Тъй то ама ...нали съм се превърнал в тъп юзер...
|
| Нед Юли 08, 2018 9:00 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
няма да те разубеждавам и в двете 
|
| Нед Юли 08, 2018 10:59 am |
|
 |
|
fred
|
Това означава ли, че ако компютъра няма физическа връзка с Интернет ще почне по-често да "заспива"? Питам защото работната станция смятам точно така да я направя. Ако е така крайно неприятно.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Юли 09, 2018 2:21 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ще направя проба да изключа изцяло мрежат, може като няма да не се опитва.
|
| Пон Юли 09, 2018 3:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Навремето един комп под XP без никва мрежа търкаляше местния ТВ канал в режим 24/7. За 4-5 години "блокира" по-малко от десет пъти и то главно заради не съвсем подходящия софтуер.
|
| Пон Юли 09, 2018 10:41 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Пробвай двата варианта - с вдигнат интерфейс, и без. В първия случай ще се опитва да прави връзка и да чака таймаути. Във втория ще фалира на момента, но пък с различна грешка.
|
| Пон Юли 09, 2018 10:45 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да усетих се, възможно е, малоумни програмисти колкото искаш, що пък да не се локва, пък дори може да е нарочна екстра, нищо не би ме учудило. Отделно ресурс монитора постоянно врещи а паметта на 20-30% cpu-то и то там ....
|
| Пон Юли 09, 2018 4:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма оправия ще поръчвам десктоп станция. Гледах вчера доста тестове, райзените направо отвяват коровете, за ксеони няма да говорим, те губят почти навсякъде дори от малки корове. Наумил съм да я събера в нещо мини itx за да мога да я нося с мен като пътувам. Проблема е че май няма мини итх бордове за 18 ядрения райзен, но и с 8 сигурно ще се примеря. Това сигурно ще е интересно за колегата с ансис-а 3ghz райзен е по-бърз от всичко освен 4ghz кур, който е най-бързия във фамилият, а ксеоните нямат никакъв шанс. Предполагам с ансис ще е още по-добре, той използва по-добре ядрата.
|
| Чет Юли 19, 2018 9:15 am |
|
 |
|
fred
|
Аз доста се колебаех да си направя един експеримент с Ryzen, прекалено съблазнително се получават и показателите и цената. Но ме достраша, за чужд проект става дума. Ако някъде нещо се обърка направо го провалям. Dell и Xeon са класиката в инженерните симулации допускащи паралелна обработка, изпитано многократно, пък и разработчиците към това са нагласили софтуера си. Специално ровех форумите да видя дали някой е направил тези експерименти с Ryzen но нищо не намерих. Все още се ослушват всички. Така че си останах на Dell Precission, дори от правенето на собствена конфигурация се отказах. Порових по сайтовете на Ardes и подобните, ами много бедна гама за правене на собствена конфигурация workstation. Все нещо липсва, в нещо трябва да се прави компромис. В BG само Persy работят в тази насока но предпочетох класиката Dell, проверено и нагласено. Така че направих една семпла но достатъчно добра с конфигуратора на Dell и я хвърлих на отговорните лица, да си трошат главите откъде ще намерят парите. То ми понамирисва и че няма да ги намерят но нищо, вече си купих един Dell 5810 на старо за домашна употреба. Въобще за мен насоката е облак, никога няма да намеря пари за такива мощности на бюрото каквито дава той. Добрата комбинация според мен е опростен модел на работната станция и детайлните симулации на облак но още не съм го пробвал. Иначе за CAD Xeon и многото ядра не са чак толкова подходящи, там по-важни са високите честоти защото задачите не са много паралелни. Поне както го чета. Май че там Ryzen наистина ще е най-доброто решение, стига да няма заровена някоя дребна несъвместимост в микроинструкциите. Но пък и казват доста греят което не е добре за лаптоп.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Юли 19, 2018 11:04 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Фнимателно с ансиста, че се получават едни неприятни обаждания по телефона (дата, час, IP, МАС адрес, какво и колко ...) => натиск за годишна лицензия тони, това как ти се харесва? шлептоп на колела 
|
| Чет Юли 19, 2018 11:21 am |
|
 |
|
fred
|
Работната станция няма да види Интернет дори през крив макарон 
|
| Чет Юли 19, 2018 1:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И следващата версия на софта ще тръгва само когато имаш достъп до мрежата, минало е опознаването кой си и защо си и си чекнал че си съгласен данните да се пазят на облака... Даже се чудя как още не са я направили така...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 19, 2018 2:21 pm |
|
 |
|
fred
|
Можеш да си сигурен, че ще се намерят хакери които да заобиколят такава защита. Тази битка е вечна. Единствено ги спасява изцяло да качат функционалността в облак, просто да нямат версии за десктоп.
Впрочем аз съм съгласен още днес да е така, както казах не ми трябва ежедневно така че е по-добре да съм в облак където мога да наема хиляди ядра и да си свърша работата за 1 час. Вместо да купувам лиценз за 1 година който ще стои 90% от времето неизползван. За съжаление когато попитах представителя на ANSYS за БГ за такъв лиценз те ми отговориха, че съм първият който ги пита за това и нямат такива лицензи!
|
| Чет Юли 19, 2018 5:17 pm |
|
|