|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:26 pm
Някой пазарувал ли е от software-deals
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Някой пазарувал ли е от software-deals
Някой пазарувал ли е от тия: https://www.software-deals.bg/windows-10/Дали са им законни бозите? Конкретно ме интересува за 7цата, че вече взе да става трудно намираема...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 12, 2018 4:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Някой пазарувал ли е от software-deals
Хмм тия не съм ги чувал. 7-ци има достъпни през ечбедед канала, реално няма разлика.
|
| Чет Юли 12, 2018 5:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
какъв е тоя канал?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 12, 2018 5:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ко? гледам проджекта при тях 890лв, визиото 600. от една страна какво ти пука - имат ЕИК, издават ти фактура и ти дават ключ. за наш'те качулатки трябва да е достатъчно. от друга страна зависи какво пише във фактурата. ако пише 'лиценз', не могат да ти вземат ДДС на него на лиценза се плаща корпоративен данък при източника по ЗПКО. ДДС могат да вземат на носителя, ако има цена. в случай, че ти го пратят по мейл - 0 данъчна основа. признавам си, че не знам каква е текущата мода на облагане на софтуер. щото ти в същност не купуваш продукт, а право на ползване, което на английски е примерно някакво ULA. а думичката 'лиценз' изрично се разтяга в ЗКПО, макар и в малко по-друг контекст - лиценз за книга (текста), филм, предване или нещо подобно.
|
| Чет Юли 12, 2018 5:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Канала за windows embedded, мога да ти пусна контакт по-късно директен можв и през адсис, имат и още 2-3 риселъра. Първо, купуваш 7 про на цената на хоум. Второ ако ти трябва сървър го имат на нормалба цена само дето не му плащаш за конекции и др. предимства също. Скоро не съм пазарувал но предполагам все още се предлага.
|
| Чет Юли 12, 2018 6:00 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Дедо в случая ДДС-то не е проблем, майната му.
По-скоро ме интересува да не ме гонят бозаджиите...
|
| Чет Юли 12, 2018 6:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ембедеда има и други предимствф, не знам чел ли си еула-та но има доста ограничения относно как може да се използва
|
| Чет Юли 12, 2018 7:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми звънни утре на бозаджийте и ги питай
|
| Чет Юли 12, 2018 7:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами зачетох се сега... Много интересна е ситуацията с тия пичове. Те реално продават използвани лицензи. Според ред решения на съдилища в Европа, това било правомерно. Така , че да звъня във бозаджийницата е безпредметно, ще кажат, че е незаконно много ясно. И да си купя 10ка  Трябва ми за виртуалка и не ми се купува официален лиценз сами за това. Основната машина си има напълно легална боза.
Последна промяна Цецо на Чет Юли 12, 2018 8:30 pm, променена общо 2 пъти
|
| Чет Юли 12, 2018 8:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Василена Лазарова
Елбаком България
Тел. за контакт: 0884 944 808
Не съм сигурен дали е още рам, имаше и един момък ама сега не му виждам мейла.
|
| Чет Юли 12, 2018 8:28 pm |
|
 |
|
Цецо
|
То тия пак са скъпи, в нетя има лицензи по 7-8$... Интересно, ако е толкоз незаконно бозаджиите щяха да вдигат джабала... От друга страна, защо да го правят, така само увеличават монопола 
|
| Чет Юли 12, 2018 8:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Има такива лицензи, за ембедед имаше едни версии по 10$ ама не помня ппдробности, тия ембедеди които купувам да не те излъжа ама дали не бяха по около 50, трябва да видя фактура, не съм купувал много отдавна, от както пуснахме и линукс билд на апа.
|
| Чет Юли 12, 2018 8:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не бе човек, тук иде реч за друг кейс. Тия компании изкупуват лицензи от други фирми. Примерно някакъв голям бай хуи преди години е купил 100 лиценза (не ОЕМ, а стандартни). Ползвал какво ползвал, сега минава на 10ка. Или пък фалира. Просто си продава лицензите на тия търговци и те ти ги продават на теб. Тук сега е тънкия момент, естествено, че бозаджиите ще кажат, това е незаконно. Но дали наистина е така, според разни цитирания на европейските съдилища - лиценза си е стока като всяка друга и ако първопритежателя му не го ползва, нищо не пречи друг да го ползва. Така или иначе той е платен, т.е бозаджиите са си получили парите за него, кой точно ще го ползва не е от значение, стига да е един единствен.
Важното уточнение е, че тук говорим за пълноценни лицензи, не ОЕМ или времево ограничени.
Ясно е, че тук говорим за нещо дето е на границата на законното, но въпроса е от коя страна е. Ясно, че на бозаджиите EULA - та ще е максимално рестриктивна, то тях ако ги оставиш и жените ще ни сложат на годишен лиценз.
Мисля си, че ако беше тотално незаконно, бозаджиите щяха да атакуват подобни търговци. А те се продават съвсем свободно засега.
|
| Пет Юли 13, 2018 8:20 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това с препродаването е малко... неясно, дори и за пълна версия. Тук въпроса е това пълни версии ли са, защото повечето бай хуйковци които пазаруват по много, не пазаруват пълни а разни пакети, корпорейт или др.подобни. Аз след дълги размисли мога ли да пре-продам пълен лиценз и лицензиран ли ще е клиента в този случсй реших да мина на ембедед. Про версиите мисля могат да бъдат препродавани ако не са оем или корпорейт, но никой не ми го потвърди.
|
| Пет Юли 13, 2018 10:46 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
купувал съм от тези 7 про преди 2.5 години https://softwaregeeks.co.uk/product/win ... label-coa/И сега като гледам цените са им ок Всичко си беше наред, активирах го и началото на тази година го ъпгрейднах до 10. Доколкото си спомням са набарали много лицензи от разни компании, стари/нови май няма особено значение.
|
| Пет Юли 13, 2018 11:33 pm |
|
|